Recenze Honda CRX 1.6-16v
“Mezi podobně výkonnými konkurenty určitě nejzábavnější a cenově, včetně nákladů na provoz asi nejlepší auto.”

Autor recenze: Petr ,
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1989 Typ motoru:1.6 benzín Stav km při koupi:107 000 km Stav km nyní:142 000 km Způsob řazení:manuál Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 7,0 l/100 km Vloženo: 24. 2. 2004

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.7

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

0
 

Provozní náklady

0
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Během doby, co jsem CRX měl, jsem měnil jen spotřební věci - olej, filtry, brzd. destičky, pneu a dolíval benzín.

Po čase bylo nutno vyměnit prostřední díl výfuku. Občas zničehonic začal "blbnout" dálkový centrál (dodatečně montovaný) s alarmem a tak jsem zamykal klíčkem. Jinak se žádné závady neobjevily.

Pozor na korozi. Objevuje se zejména na výfukovém potrubí a dalším "oblíbeným" místem jsou i lemy blatníků a prahy. Doporučuji zkontrolovat plechy pod plastovými kryty, protože ty leccos zamaskují.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Atraktivní vzhled - nízké a široké. Skvělé auto na "vyblbnutí".

Výkonný, úsporný a spolehlivý motor. Výborně sedí na vozovce. Perfektní zrychlení. Velmi pěkný zvuk motoru při vytáčení budí pozornost.

Je mrštné, lehce ovladatelné. Brzdy jsou slabším místem, po několika ostrých zabržděních se jim už moc nechce a je cítit vadnutí. V běžném autě by ušly, ale přecejen je CRX sporťák a tak bych čekal trochu lepší a ostřejší brzdy, ale není to zas tak hrozné.

Rovněž díky krátkému rozvoru náprav je auto při vysokých rychlostech lehce "nervózní" a nestabilní v podélném směru.

Interiér je pěkný, ale poměrně těsný. Vzhledem k elektricky ovládanému střešnímu dílu se zmenšila výška nad předními sedadly a tak už každý, kdo měří nad 180cm "hladí" hlavou strop. Výborné jsou kožené sportovní sedačky, které perfektně podpírají tělo v zatáčkách a jsou i pohodlné. Bohužel v parném létě na nich zažijete díky kůži a chybějící klimatizaci potnou kůru. Volant padne dobře do ruky. Řazení je rychlé a přesné. Zadní sedadla jsou opravdu více než nouzová a přeprava na nich znamená značné uskrovnění celé posádky.
Dopravu vzadu doporučuji v co nejmenším rozsahu, nebo lépe úplně vypustit.

Prostor pro zavazadla je poměrně velký, subjektivně o něco málo větší než ve Favoritu.

Spotřeba záleží na stylu jízdy, ale já v průměru jezdil kolem 7 l/100km. Při dálkové jízdě se dá jet vcelku rychle i za 6l. Při opravdu sportovní jízdě brzda-plyn se musí počítat s 10-12l/100km.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Honda CRX

Vložit komentář