Recenze Honda Jazz 1.2i Cool
“Rodinný mazel.”

Autor recenze: Hans (32 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:1.2i Stav km při koupi:12 000 km Stav km nyní:13 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Průměrná spotřeba: 7,7 l/100 km Vloženo: 19. 5. 2006

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Nissan Alemara Ford Focus

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Uvolněná kulisa řadící páky, ruční brzda funkční až v krajní horní poloze. Jinak zatím OK.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Na tomto "autíčku" Vás jako první zaujme velmi šikovně obestavěný vnitřní prostor - všichni (4) cestující mají dostatek místa i dojem přehldného a vzdušného interiéru.

Sedačky jsou velmi dobré, sedák dostatečně dlouhý (měřím186 cm) a seřiditelný - bez problémů si najdete Vám vyhovující polohu.
Ovladače jsou dobře dosažitelné a v pohodě funkční, palubní deska působí estetickým a kvalitním dojmem, nic nevrže.
Zvykat se musí na tenčí obruč volantu, malinko menší průměr jinak hezké koncovky řadící páky, špatně dořešenou opěrkou pro levou nohu řidiče a na můj vkus malá vnější zpětná zrcátky. Jiank auto padne rychle a dobře "do ruky".

Motor je samozřejmě limitovaný svým výkonem a nelze očekávat extra dynamiku - zvláště po zařazení na 4. se v podstatě neprojevuje žádný zátah (spíš motor malinko jakoby uvadne), ale jezdím denně domů táhlý stoupák a při obsazení vozu 1-2 osobami bez nákladu vyjíždíme v pohodě bez nutnosti častěji podřazovat.
PP aktuálně uvádí průměrnou spotřebu kolem 7,7 l, ale jezdím zatím jen po městě - zdá se, že spotřeba bude solidní (jiank PP funkcemi neoplývá).

Zvláštností pro mne bylo, že všechny dveře a dvířka se otvírají dálkovým centrálem společně s dveřmi - kufr i víčko nádrže. To je sice zjednodušující, ale ovládání víčka a kufru bych uvítal raději páčkami z místa řidiče (hl. bezpečnost) - kufru chybí možnost otevřít klíčem úplně.
Auto disponuje jen náhradním kolem pro dojetí.

Výhled z vozu je kromě tlustých A-sloupků velmi dobrý, ovladatelnost a rejd taky, couvání nečiní problémy, sluneční clony nebrání ve výhledu.

Přenos hluku do kabiny je v pohodě, tlumiče velmi solidní, vibrace do volantu nebo řadící páky žádné. Při rychlosti nad 100km/hod je to trochu horší, ale pořád velmi dobré.

Jízdní vlastnosti jsou odpovídající podvozku a stavbě karoserie - zvykám si trochu hůře než na Almeru, kterou přečtete rychleji. Projevuje se mírná přetáčivost a "neposednost" při krizovější situaci, ale připisuji vinu i podle mne slabým originálním pneumatikám Yokohama.

Aboslutorium si zaslouží variabilita kufru a sklápění opěradel a sedadel - lepší to už v dané třídě být asi nemůže. Méně se mi líbí velmi sporé přihrádky ve dveřích řidiče a spolujezdce a další odkládací plochy řešené "poličkou" pod paludbní deskou - z bezpečnostních důvodů tam asi moc věcí nedáte. Objem uzavíratelné přihrádky před řidičem je taky menší.

Závěrem - hledali jsme spíš malé auto, které odveze nárazově i větší množství věcí nebo kočárek či horská kola, s dobrou spotřebou, hlavně pro městský provoz, bezpečné a pohodlné. Našli jsme. Hondu Jazz.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Honda Jazz

Vložit komentář

Jak po 100.000 km?

Po ujetí 100.000 km je vše OK. Prozatím jsme měnili jen to opotřebené - přední kotouče, zadní tlumiče, horní uložení předních tlumičů a samozřejmě brzdové destičky. Snažím se dodržovat roční garančky. Otravné hučení, které se projevovalo na podzim bylo nakonec asi způsobeno "jen" hlučnějšími pneumatikami Kleber. Preventivně vyměněn náboj zadního kola (4.700,-), který byl stran geometrie na hranici tolerance a nedá se seřídit.
Jinak - stará dobrá kvalita! Do roka budou muset jít na výměnu přední tlumiče a zadní kotouče + počítám i některé díly výfuku.
Provoz přinesl dalších pár škrábanců a promáčklé dveře - holt, německá ocel a laky jsou trochu odolnější:( Asi budeme "džezíka" letos měnit za něco většího a možná ukápne i slza:) Hondě zdar! H.

14.05.2011 | 20:54:58 | Hans Reagovat

po 45.000

Takže doplňuji info o Jazzu po ujetí 45.000 km - pořád by jsme neměnili - narodilo se nám dítko a tak maximálně využíváme variabilitu prostoru - na delší cesty vozíme celý kočárek, autosedačku, lehačku, velkou tašku pro malou a spoustu dalších věcí - a vše se vejde

30.05.2008 | 17:06:31 | Hans Reagovat

pneumatiky

Mam Jazzika cca 1/2 roku, casem sem hodim recenzi. Vymena zimnich Michelin 175/65R14(temer nove, cca 2000km) za jete letni Bridgestone Potenza 185/55R15 (podoba nazvu s nejlepsimi pneumatikami v teto tride, Bridgestone Turanza, asi nebude nahodna...) se projevilo snizenim nedotacivosti o nekolik trid a serpentiny jsou nebeskym pozitkem. A Honda se do nich vrha, chce vic a rychleji. Komfortneji naladeny podvozek sice umozni vetsi naklon karoserie, ale jede presne tam, kam treba. Naklon mi necini problem, uz ho ani neregistruji.

06.06.2007 | 07:59:50 | Brumla Reagovat

Honda Jazz cool

Spotreba kterou uvadite je velmi nezvykle vysoka, jsem majitelem Jazze uz rok najel jsem 14000km a spotreba 6,1.Prevazne jezdi manzelka ato v zimnim obdobi a v meste.

02.04.2007 | 19:28:08 | obdong Reagovat

Spotreba

To by me zajimalo, co s tim autem delate, ze mate spotrebu 7.7 i kdyz ve meste. I kdyz se snazim, tak vice jak 6.5 z Jazze nevyrazim. To bych snad musel pri kazdem rozjezdu dupnout na plyn az na podlahu a pak hned brzdit jak zbesilej. Ja mam prumernou spotrebu asi tak 5.2, ale na delsi trate vetsinou pod 4.5. Rekord mam 3.9.

30.06.2006 | 05:58:46 | Radecek Reagovat