Recenze Honda Jazz 1.2 S
“Spokojenost.”

Autor recenze: ,
Karlovarský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2004 Typ motoru:1.2 benzín Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:3 200 km Způsob řazení:manuál Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 5,7 l/100 km Vloženo: 2. 3. 2005

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.7

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

0
 

Provozní náklady

0
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 120

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Nové.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Nejmenší současná Honda mě zaujala nejvíce mezi všemi vozy své kategorie. Jízdní vlastnosti má velmi dobré i v zimních podmínkách. Výkon motoru (57 kW) na svůj objem (1246 ccm) je velmi dobrý. Vnitřní prostor je opravdu překvapivě velký. Místa pro nohy vzadu je dostatek, ale na delší cesty raději ve čtyřech nebo ti tři na zadních sedačkách musí být všichni štíhlých postav.

Interiér považuji za velmi zdařilý. Spotřeba mě nezklamala, ale ani nepřekvapila. Mám ale nový vůz. Jezdím zatím tedy jen přes zimu. Průměr je 5,7. Při svižnější jízdě mimo město (i po dálnici) průměrná spotřeba 6,0 při max rychlosti do 140 km/h. Při úspornějším způsobu jízdy mimo město byla zatím nejmenší průměrná spotřeba dle PP 4,8.

Mám levnější verzi 1,2S model 2005 bez klimatizace a bez el.oken. Překvapení je, že nemá ani centrální zamykání. Má 2 airbagy, ABS a el.ovládaná zrcátka (nikoli vyhřívaná).
Trochu mi chybělo ovládání pátých dveří z místa řidiče, ale zvykl jsem si. Bral bych i ukazatel vnější teploty. Ale to jsou drobnosti.

Jinak celkově jsem velmi spokojený. Prodejní cena i cena doplňků by ale potěšila i nižší. Na druhou stranu, když to srovnáte s podobnými vozy jako Fiat Idea, Opel Meriva, Mitsubischi Colt či Renault Modus je přijatelná.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Honda Jazz

Vložit komentář

Po ujetí 10 tis.km

Doplnění recenze.
Jediná porucha, která se vyskytla byla nefungující 12V zásuvka se zapalovačem. Závada byla odsraněna bezplatně. Došlo k ní při montáži Constructu.
Spotřeba trochu poklesla. V letních měsících se držela stále okolo 5,0 l/100km.
Jinak trvá spokojenost s tímto vozem. Největšími klady jsou podle mne výborné možnosti zavazadlového prostoru a spotřeba vozu. Výhrady mám k ostřikovači zadního skla. Výkon ventilace se znatelně snížil po vložení pylového filtru.

07.10.2005 | 09:44:00 |  Reagovat