Recenze Honda Jazz Jazz 1.2
“plná spokojenost, do rodiny přijde třetí kus”

Autor recenze: Vita (50 let),
Kraj Vysočina
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:1.2 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:30 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 6 let Průměrná spotřeba: 5,8 l/100 km Vloženo: 28. 10. 2008

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Jazz 1.2

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

ne, jediné co jsem ladil byl foukající studený vzduch okolo táhla na otevření kapoty, v zimě to něpříjemně táhlo na levou nohu.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Potřeboval jsem auto pro jednoho, převážně na jízdy ve městě, s denním průměrem najetí tak 30km. Muselo mít velký kufr, centrál s dálkovým ovládáním, klima a být raději vyšší pro pohodlné nastupování a vystupování.
První Jazz jsem měl od r. 2002, cena 400 tis. a snad jediné co mne napadlo, bylo dokoupit loketní opěrku s prostorem na CD. Vše ostatní co jsem považoval za důležité auto mělo v základu. V roce 2006 jsem jej předal dětem a koupil si nový model 1.2 - opět v plné výbavě - tuším 360 tis. Opět jsem dokoupil opěrku, dále kožený volant a tonovaná zadní skla. Vše ostatní měl model opět v základu.
S autem jsem naprosto spokojen, není to závodní auto, ale na mé krátké jízdy ideální. Delší jízda se pohodlně vejde do 5 l/100km, kratší i s dynamickou jízdou je okolo 6l/100km. Motor spolehlivě táhne již okolo 2000 otáček, ale pokud chcete předjíždět, je lépe tam mít víc jak 3000 otáček. (první auto mělo vlastnost, v mírné zátěži při zrychlování v otáčkách 2800 mírně cuklo, jakoby krátkodobě motor ztratil palivo. Po čase všem autům měnili při garančce SW a tím to přestalo)
Nové auto už tímto netrpí.
Prostor pro cestující je ohromný, prostor pro náklad také, cesty do obchoďáku IKEA jezdíme s JAZZem, protože naše druhé auto WW kombi má kufr menší.
S pomocí jednoduchého držáku vozím uvnitř pohodlně 2 treková kola, jen demontuji přední kolo a zbyde mi stále 1 místo vzadu k použití. Když zvednu sedáky, vozím v tom vysokém prostoru fikus od tchýně nebo vánoční stromeček.
Motor 1.2 považuji za dostatečně svižný na naše rozbité okresky (v táhlých kopcích na dálnici ale nejrychlejší nebudete) , velice úsporný nejen na benzín ale i na různé daně a poplatky odvozené od obsahu.
Auto půjde na nový rok z domu a nahradí jej, jak jinak, opět JAZZ

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Honda Jazz

Vložit komentář