Recenze Hyundai Accent elegance
“Slušné auto za relativně dobrou cenu.”

Autor recenze: stepin (49 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2003 Typ motoru:1341 benzin Stav km při koupi:15 km Stav km nyní:18 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 3 roky Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 6,2 l/100 km Vloženo: 26. 8. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Oltcit 11 R

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Poruchu jako takovou nemělo, ale hluk od motoru, při přechodu otáček kolem 1000-1300/min. Byla měněna vodní pumpa po měsíci provozu, ale závada byla v ložisku napínací kladky rozvodového řemenu, měněno letos na jaře, nyní jenom ševelení při chodu motoru.

Ale v dubnu jsem dal nové liťáčky a postupně narůstal hluk od zadních kol. Zjistil jsem na levém zadním kole oskákané plošky na vnější straně. Při reklamaci údajně byla rozhozená geometrie. Tak to bylo seřízeno za cca1500kč a ještě zápis, že jezdím na silně(1,6 a 1,7) podhuštěných kolech. Servis dofoukal, zničil mi dusík, který jsem měl a bylo.

Pravidelně kontroluji tlak, tak jsem zajel pro kontrolu do pneuservisu a ejhle servis nafoukal 2,5.I u benzinky to ukazovalo stejně. Upozornil jsem servis, že jejich měřidlo je asi trochu víc ujeté. V pneuservisu jsem si nechal přeměřit tlumiče, na které opotřebení pneumatiky odpovídalo a on rozdíl mezi tlumiči zadní nápryvy byl větší jak 20%. Protokol jsem ukázal u autorizovaného servisu a po dalším reklamačním zápisu byl jeden tlumič vyměněn.

Bohužel nikdo mi nebyl schopen říci, jak velká může být tolerance na jadné nápravě.

Pokud by někdo věděl dejte svou zkušenost ostatním.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jinak po necelých třech letech provozu nemám větší výhrady. Motor velmi dobrý, průměrná spotřeba 6,2l. Převodovka má své mouchy, při řazení zpátečky to není někdy jednoznačné, je-li zařazeno, nutno dvakrát vymáčknout spojku, a pak to jde.

Možná jde synchron tíž? Servis tvrdí, že je to u Accenta normální!??! Řazení z 1 na 2 se nesmí rychle, jakoby překážka na trase, zpět bez problému.

Interier dobrý, někdy si něco povrzne ve stropu, nebo vzadu u sloupku napravo.

Výfuk se nemá rád s povrchovou úpravou,již jsem jej musel opatřit nátěrem na teplotu 850 stupňů, ale je to po třech měsících ve předu zase dole.

Jinak už nic hanit nebudu, auto s liťáčky má šmrnc a vůbec nevypadá špatně.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Hyundai Accent

Vložit komentář