Recenze Hyundai Accent GLS 1,3
“Spolehlivý pomocník.”

Autor recenze: makao (23 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:1,3 Stav km při koupi:143 000 km Stav km nyní:154 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 23. 9. 2008

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.6

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

6
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

- po zhruba týdnu, nefunkční okno spolujezdce.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Při koupi vozidla jsem zprvu sháněl Hondu Civica z 98-99 roku, bohužel v dobrém stavu se nedal za slušnou cenu pořidit. Náhodou jsem narazil v autobazaru na 3dv Accenta z 99 s posledním facelitem, dlouze jsem se rozhodoval zda ho mám koupit. Obecně se o korejcích ví, že šetří na materiálech a o bezpečnosti jejich vozů nemluvě a člověk musí skousnout jejich šedé nevýrazné plasty. Auto bylo dovozeno z Německa, vypadalo na 10 leté auto velmi zachovale, nikde shnilé, udržovaný interiér a co mě zaujalo, když jsem si ho nechal zvednout, podvozek byl jako nový, pouze střední díl výfuku byl zkorodovaný a v budoucnu se bude muset vyměnit.

Po koupi jsem vyměnil filtry, olej, brzdové destičky a baterii, která byla na pokraji své životnosti. Po týdnu se mi zpřetrhalo lanko v motorku okna u spolezdce.U Accenta je to nejčastější závada a na foru o tom jsou dlouhosáhlé příběhy. Nový motorek stojí zhruba cca 3000,- + práce autoservisu. Autoamatér to řeší cyklistickým lankem. Jinak jsem zatím nemusel nic do auta investovat a nikde mě zatím nenechalo.

Co se týče řízení a jízdních vlastnotí, podvozek je dosti tvrdý, při vyšších rychlostech v zátáčkách pořádně nedrží a občas se musíte chytat sedadla. Co bych velmi vytknul je předimenzovaný posilovač řízení, sice se člověk otočí s prstem v nose, ale při jizdě to nedělá dobrotu a při krátké nepozornosti, ztrácíte stopu. Často se stává, že spočítám zuby u převodovky a se zpátečkou musím bojovat a ještě jedna výtka je vyšší hluk v kabině od 130km a výš.

Klady
Auto je velmi pohodlné má až překvapivě objemný kufr. Je nenáročné na údržbu a velmi spolehlivé. Cenově dostupné, nahrádní díly nejsou drahé a při normální jízdě slušná spotřeba. Ideální automobil pro mladé lidi a při koupi druhého auta do domácnosti.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Hyundai Accent

Vložit komentář