Recenze Hyundai Accent 1,3i
“spolehlivé, nenáročné a svižné.”

Autor recenze: wec (34 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1,3i Stav km při koupi:120 000 km Stav km nyní:175 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 roky Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 15. 6. 2009

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: škodovky

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

lanko stahování okénka u spolujezdce.
stabilizátorová tyč přední nápravy.
gumová manžeta čalounění, táhlo sklápění zadní sedačky.
propálený výfukový svod.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsme pořídily jako nenáročné třídvéřové auto účelově aby sloužilo a pokud možno s malou spotřebou a minimálními náklady. Bílé, třídvéřové v minimální verzi (bez CZ, ruční stahování okének, bez airbagu), ale s posilovačem řízení.

Jizdní vlastnosti jsou překvapivě výborné, podvozek drží ve všech rychlostech. Motor se vstřikováním je svižný zhruba do 130, pak už jde nahoru pomalu - max 160kmh-1. Pětistupňová převodovka je určená pro nižší rychlosti - cestovní rychlost je zhruba 100-110, pak už se motor vytáčí a stoupá spotřeba.
V interiéru při vyšších rychlostech stoupá lehce hluk od zadní nápravy.
Interiér je jednoduchý, funkční a přehledný. Neznalý nemá problém se okamžitě zorientovat. Vše je lehce zaoblené ale ne za každou cenu kulaté a nepraktické kvůli designu. Na to, že to byla verze bez výbavy, jsou v ceně zabudované repro ve dveřích a v kufru.
Přední sedačky s lehkým bočním vedením, extra komfort to není ale na dlouhé vzdálenosti není problém. Spolujezdcova sedačka při "otevření" pro nástup dozadu se sklopí a sjede dopředu, zpátky se musí znova nastavit sklon a posun. Sedačka řidiče se jen sklopí ale neposune automaticky.
Kufr je prostorný, při sklopení zadních sedaček se vejdou dvě kola (bez předních kol) s taškami, do kufru se vejdou například 4 pneumatiky. Na zadních sedačkách s pásy se vejdou tři lidé (nikdo si nestěžoval, že by to tam bylo nějak nepříjemně malé)

Řazení je přijatelně krátké, jednička a zpátečka někdy s problémy (hůř nebo prošlápnout znova spojku).

Spolehlivost 100%, zatím nikde nezůstalo stát a veškeré opravy byly údržbové s výměnou spotřebních věcí na ještě pojízdném autě ("parohy", spojkový kotouč, brzdové destičky a přední kotouče). Při koupi jsem nechal vyměnit řemen s kladkou a přetěsnit ventilové víko..
Motor má už naběháno, je do vyšších otáček a bere si to víc oleje než průměr, ale pořád v mezích.

Jízda je příjemná a živá po městě a okrskách, na dálnici by to chtělo asi delší, těžší a silnější koráb.

Ideální auto pro individuální ježdění, ježdění ve dvou a občas převoz něčeho většího není problém. Navíc s malou spotřebou a v podstatě bezúdržbové. Jestli jsem neměl jen štěstí, tak Hyundai Accent je výborné auto s dostatečnou, ale neošizenou konstrukcí společnou pro stejnou třídu aut z Toyoty a Mitsubishi (motor připomíná toyotu corollu objemem, navlas stejným výkonem a záměnými díly a podvozek je prý z mitsubishi colt). Ideální pro ty, kdo si nechce honit triko v německém autě, ale jen jezdit a jezdit. Na větší rodinu to není, ale pro svobodné nebo mladé rodiny ideální skromný sluha, který umí i pěkně zrychlovat.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Hyundai Accent

Vložit komentář

[img]http://diy.despair.com/output/poster53696144.jpg[/img]

16.06.2009 | 11:25:23 | Angel_M Reagovat