Recenze Hyundai Getz Premium
“Dobré za rozumné peníze, na 5-6 let.”

Autor recenze: Martin (40 let),
Ústecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:1,4 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:10 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 6,6 l/100 km Vloženo: 9. 12. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: MG Rover Montego

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Vesměs problémy s nedostatečnou kontrolou z výroby popř. poškození plynoucí z přepravy k prodejci:

Špatně vlepené zadní sklo, docházelo k zatékání za 5té dveře, na levé straně chybí otěrový plast na hraně blatníku (průhledná folie) k zadním dveřim.

Rozbitá mlhovka v nárazniku - zřejmě při dopravě. Rezavé matice kol, pokovení poškozené momentovým klíčem při montáži.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vzhledem k potřebě dalšího auta do rodiny, jsme se rozhodovali mezi Fabií a "něčím jiným". Postupně z důvodů cenových / užitná hodnota byly vyřazeny zn. Fiat, Ford, Peugeot a v podstatě jako jediné vozítko nakonec zůstal zmiňovaný GETZ. V ceně 260 000 ve verzi 1,4 s ABS a klimatizací, žádná jiná alternativa nebyla. (Akce na Citroen 4 začala později..bohužel), v příplatkové verzi Premium bych sice metalízu klidně oželel, ale vysvětlujte ženské nevýhody této barvy.

Auti muselo být malé a zelené.Po 10 000 km se žádné závady plynoucí z provozu neobjevují, spotřeba příjemě klesá, při kombinovaném provozu 50/50 dálnice - město se pohybujeme kolem 6.6 l/100 km. Zatím se jeví jako bezproblémové vozítko do města, a dálnice nijak nevadí.

Tvrdší povozek, nebo spíše chování díky krátkému rozvoru se dá přejít, motor dostatečně výkonný i při obsazení 2+ osobami. Pro dva lidi zcela dostatečné i s bagáží, vzhledem k charakteru kufru nutno samozřejmě skládat sedačky, jen ty lyže budu muset vozit "nahoře". - Další auto pro taťku bude buď I30, Ceed sporty Vagoon nebo možná i I20.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Hyundai Getz

Vložit komentář

Podvozek

S tím tvrdým podvozkem bych to neviděl tak špatně. To jsi asi nejel v jiných moderních vozech. V takové C1, C3, C4, a mnoha jiných (Suzuki) bys byl vytřesenej jak Startky. Getz má na dnešní poměry ještě dost plavný a měkký podvozek. Ke tvrdému nastavení dnes přistupují výrobci asi kvůli bezpečnosti při vyšších rychlostech, aby se to nenaklánělo a drželo stopu.

30.10.2008 | 08:55:38 | Standa Reagovat

Výběr

Asi sis měl vybírat i mezi Renaultem, za 260 000Kč se dá pořídit nové Clio i s klimatizací a všemi těmi serepetičkami.

13.12.2007 | 00:12:48 | Grami Reagovat

chyby

No tie chyby " z výroby " to je teda troška divné a určite by som také auto ani neprebral ak boli viditeľné pri predaji. To predsa museli spraviť pre predajom a zákazník mal dostať auto tip top.

12.12.2007 | 21:08:43 | miki Reagovat