Recenze Hyundai Getz 1,5CRDi Elegance
“Kupní cena 300 000, co jiného dodat.”

Autor recenze: Jardys (34 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2004 Typ motoru:1493,diesel Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:225 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 4 roky Palivo: Diesel Průměrná spotřeba: 5,3 l/100 km Vloženo: 17. 6. 2008

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Favorit

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto mělo samozřejmě poruchy , které se však podařilo odstranit v rámci záruky.Ta již sice padla , uběhly tři roky od koupě , ale v současné době je vůz prakticky bez závad.
Nejzávažnější výměny byly dvě, a to sice výměna vstřikovačů nafty ve 45 000 km-údajně vadná série , ale já neměl žádné potíže, servis to provedl sám od sebe po jedné z garančních prohlídek.Druhá výměna byla provedena ve 150 000 km , v okolí auta byla cítít nafta a byl zjištěn únik nafty ve vysokotlakém čerpadle, opět to nemělo vliv na provoz, jen ten zápach, ale časem by se to určitě projevilo více.

Objevily se i problémy s centrálním zamykáním a pak také byly i vytlučené stabilizátory na přední nápravě , vše odstraněno v záruce.

Další věci byly spíše kosmetického charakteru jako např. prasklé žárovky podsvícení přístrojů,špatný přítlak zadního stěrače nebo pár bublinek na laku u kliky pátých dveří - ty byly v rámci záruky celé přelakovány.

Navíc mi byly v záruce vyměněny zadní tlumiče asi ve 160 000 km , přední jsou pořád dobré , nedávno jsem byl na testu.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Prakticky si nemám nač stěžovat , jezdím denně a opravdu hodně a i přes uvedených 225 000 km je auto pořád maximálně spolehlivé a nikdy se mi nestalo , že bych nedojel či neodjel. Možná snad jediná věc by stála za připomínku a to sice poměrně dost tvrdý podvozek , více komfortu by neuškodilo.Na druhou stranu je to jistě daň za velkou stabilitu a jisté chování v zatáčkách.

Ještě jedna věc stojí za zmínku, o auto jsem se vždy perfektně staral a vždy dodržel přesné termíny prohlídek včetně přesného rozpisu prací při nich prováděných.

Kupuji pouze běžné spotřební věci jako jsou destičky,filtry a olej na výměnu.I při této porci kilometrů mám téměř nulovou spotřebu oleje , není třeba dolévat.
Kombinovaná spotřeba nafty se drží kolem 5,3 l/100km.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Hyundai Getz

Vložit komentář

obdivuhodný

kilometrový priebeh na auto tejto kategorie.

19.06.2008 | 22:57:09 | miki Reagovat