Recenze Hyundai Getz 1,1i 49kw
“Skvělý jako druhý auto do rodiny. ”

Autor recenze: kyli (32 let),
Jihočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:1086ccm Stav km při koupi:7 900 km Stav km nyní:22 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 16 měsíců Průměrná spotřeba: 4,9 l/100 km Vloženo: 19. 2. 2008

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Forman

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Problém se vyskytl pouze jediný - přepálil se kablík ke třetí svíčce. Dalo se s tím však dojet, nový kabel asi za 400kč. Také pozor na kuny a jiné drobné hlodavce - přitahuje je veškerá kabeláž v motoru.

Dle prodejce jsou například kabely ke svíčkám vyráběny s příměsí rybí kostní moučky (kvůli stálé pružnosti), ty hlodavý potvůrky to z toho snad cítí. Vystříkal jsem prostor motoru sprejem proti kunám (asi 300kč, na 3 až 4 použití) a hned bylo po problému s cuchtáním hlukové izolace.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Getze jsem zakoupil jako druhé auto - pro manželku s dětmi na dojíždění do práce a školky. Přivezl jsem jej z německa - ve výbavě 4x airbag, ABS, servo atd atd... a byl jsem velmi zvědavý na jízdu. Nicméně i mne velmi příjemně překvapilo. Na okresních silnicích drží jako přibité, příjemně sportovně tvrdší podvozek dělá své. Když jsem s ním jel sám, opravdu jsem si to užíval.

A fakt se silnice drží jako přibité. Nicméně i při jizdě dvou dospělých a dvou dětí na delší vzdálenost (200km) se dá jet klidně a svižně. Přestože jde o nejslabší variantu motoru, cestovní rychlost v rozmezí 90 - 120 km není problém. Jen na předjíždění tam pár kobyl pod kapotou chybí.
No a na dálnici dělá tvrdší podvozek své. Nejezděte s ním po D1.
Za více než rok užívání se i při jízdě manželky držela spotřeba na 4,9l/100km, což bylo nad očekávání dobré.

Vezmu li tedy v potaz pořizovací cenu, výbavu, jízdní vlastnosti, spotřebu a v neposlední řadě bezpečnost (pasivní-4 hvězdy v NCAP, 4xairbag / aktivní-ABS), pak to byl opravdu velmi dobrý tah, ze kterého se vyvinula skoro srdeční záležitost.

Bohužel jsem jej nyní musel prodat. Jediný důvod pro prodej byly finance, protože jsem koupil tři roky starou Octavii kombi TDI, no a nemám na to mít dvě skoro nová auta. Respektive mám, ale přijde mi zbytečné mít v nich tolik peněz. Je mi to trochu líto, GETZ se opravdu osvědčil a pokud bych chtěl zase menší auto, rozhodně bych do něj šel zase.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Hyundai Getz

Vložit komentář

Měření spotřeby

Dobrý den, jak měříte spotřebu? Mám getzíka z druhé ruky, taktéž 1.1 49kw a taktéž z Německa. Nějaký ukazatel průměrné spotřeby jsem ale neobjevil. Takže se asi budu držet metody kolik najedu na natankování do rezervy.

19.04.2013 | 20:05:15 | Honza  | 85.70.164.* Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Hyundai Getz