Recenze Hyundai Lantra 1.5 GLSi
“Super autíčko!”

Autor recenze: Pavel (25 let),
Karlovarský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1993 Typ motoru:1.5 benzín Stav km při koupi:100 000 km Stav km nyní:150 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 7 let Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 11. 3. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault R11

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Jediná oprava za celých 7 let byla výměna zadních tlumičů a zadních lemů blatníků (původní majitel je někde odřel a pouze zatřel barvou).

Jinak samozřejmě výdaje za běžnou údržbu.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Bezvadné rodinné auto, spolehlivé, velmi pohodlné. Po sedmi letech ani jednou "nestávkovalo".

Spotřeba se mi zdá nízká, na větší vzdálenosti bez problému do šesti litrů na 100 km.

Výbava také bezvadná (komplet v elektrice). Různé odkládací prostory, bodové osvětlení (to jsme mohli objevit až v Octavii), kapsa mezi sedadly, automat. vypínání vyhřívání zadního okna, osvětlený popelník, nastavitelná bederní opěrka atd. Co si jen více přát.

Auto perfektně sedí v zatáčkách, i pro cestující na zadních sedadlech je cesta velmi pohodlná. Velký zavazadlový prostor, spousta místa pro nohy, dokonce i vzadu (i když si řidič udělá vepředu pohodlí, narozdíl např. od Š Octavie).

Dokonce i origální audio je příjemné, samozřejmě dnes už trochu zastaralé:) Hluk uvnitř je myslím v normě.

Závěrem mohu říct, že jsem s tímto autíčkem naprosto spokojený a nelituju jeho koupě. Pokud bych se měl rozhodovat pro nové auto, určitě půjdu opět do zn. Hyundai.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Hyundai Lantra

Vložit komentář

Mám Lantru asi jeden a půl roku. Je to rok 93 a když jsem si ji zvedl na zvedák, tak jsem byl mile překvapen. Nikde žádná zjevná koroze, nátěr spodku původní, téměř neporušený. Následovala výměna všech tlumičů, kontrola obložení a výměna destiček. Ještě výměna kostí stabilizátoru, ošetření podběhů nátěrem a auto šlo ze zvedáku dolů. Mohu konstatovat, že výměnou těchto dílů se změnily jízdní vlastnost k nepoznání. Teď mě ještě čeká výměna simerinků na ventilech, protože nám to po nastartování trošku zakouří. Auto velmi dobře sedí, nad 2500 ot. nádherně akcelerujea má příjemné jízdní vlastnosti. Můžu to s ledovým klidem prohlásit, protože předtím jsem si vozil zadek v Mazdách 626, které se mi zdály poměrně tvrdé na podvozku a v Sonátě v plné palbě se 140 HP motorem, takže jsem byl jako řidič rozmlsaný. Samozřejmě to byli samé starší vozy. Na účet Lantry můžu říct, že je to dobré auto, pouze mě mrzí hlučná převodovka , hlavně při nižších kvaltech a v záběru při rozjíždění. Máte někdo podobné zkušenosti? Poraďte prosím na e-mailu LiborBahensky@seznam.cz. Dále sháním manuál pro údržbu a opravy. Pokud by mi ho mohl někdo zapůjčit, tak čestně vrátím. Málem jsem zapomněl uvést spotřebu. Jel jsem nedávno trasu Tišnov - Duchcov a zpět. Na tuto štreku si vzala něco maličko přes 6 litrů. Myslím, že je to vynikající a že se leckterý Favorit nebo Felicie může jít vycpat a to nemluvím o vzhledu vozu a komfortu.

22.03.2007 | 22:48:37 | Libor Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Hyundai Lantra