Recenze Hyundai Matrix 1,6
“Průměrný.”

Autor recenze: Václav Ouřada (48 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:1,6 Stav km při koupi:50 km Stav km nyní:16 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 14 měsíců Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 15. 5. 2008

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.0

Spolehlivost

6
 

Jízdní vlastnosti

6
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault Scenic

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Ne.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Sháním zkušenosti majitele Hyundai Matrix 1,6- benzin. verze. Moje auto je nové v záruce.
Asi po 13 000 km jsem si všiml, že mezi 2500-3000 otáčkami při prudším sešlápnutí plynového pedálu se objeví silný hučivý zvuk, kterého jsem si dříve nevšiml. Asi ve 3500 otáček zvuk částečně ustoupí nebo je překryt hlukem motoru. Zejména je to patrné při zařazení 4 a 5 rychlost. stupně.

Tohoto nepříjemného zvuku si všimli i spolucestující. Při prohlídce v 15000 km jsem to nahlásil v servis Hyundai v Chebu, ale bylo mi sděleno, že se jedná o " akustický hluk ". Chtěl jsem na tento závěr písemnou zprávu. Nakonec po další zkušební jízdě technik připostil, že akustický hluk je v tomto případě nesmysl. Souhlasil s tím, že si auto prověří. Po dvou dnech mi bylo sděleno , že s autem nic není.

K tomuto hluku prý dochází ( na základě dotazu v technickém centru Hyundai) při náhlem " přehlcení " spalovací komory. Zdá se mi to podivné, protože tento důvod mi mohli vysvětlit hned ( Jistě prodali desítky či stovky těchto typů a je mi divné, že by se nikdo jiný nad tímto problémem nepozastavil). Můžete mi doporučit např na základě vlastní zkušenosti, jestli zkusit raději jiný Hyundai servis( auto je v záruce) nebo je to opravdu "běžná kvalita Matrixu".

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Hyundai Matrix

Vložit komentář

Matrix už nikdy

Mám Matrixe, je starý 3 roky, najeto má 30000 km a mám s ním jen problémy. Už jsem s ním byl 7x (!) v servisu. Nejprve kvůli pískání brzd po ujetí cca 80 km v kuse. Prohlédli to a kromě bahna v brzdovém bubnu (jezdím pouze po asfaltu) nic nenašli. Řekli, že to bylo tím. Pískání však neustalo, tak jsem tam byl znovu. Znovu nic nenašli. Tak 10 dní nato mi prasknul brzdový válec a pedál jsem prošlápl až na podlahu. Záložní brzdový systém při prasklém válci pochopitelně nefungoval. Naštěstí jsem jel v tu chvíli pouze asi 40 km/h, tak jsem to řešil ruční brzdou. Po výměně válce brzdy vesele pískaly dál, tak jsem jel do jiného aut. servisu a bylo mi řečeno, že mám sjeté brzdové destičky na plech (po 15000 km!!) Asi 14 dní před tím jsem byl na garanční prohlídce a nikdo si toho nevšiml?!? Řekli mi, že to bylo tedy tím. Po výměně destiček brzdy pískají stále, dokonce se ozývá pískot i mimo brždění, při otáčení volantem doprava. Že jsem byl v servisu se zámkem páky a s rozbitým centrál. zamykáním je jen takový bonus. Včera se mi při couvání vyvalil zpod palubní desky dým a v autě to při jízdě páchne spálenou gumou. Jedu s ním opět do servisu. Auto už po třech letech není v záruce, takže už budu jen "cálovat". Kamarád, co má též Matrixe má s pískáním brzd a pískáním při otáčení volantu stejné problémy. Dokonce jemu se při jízdě samy od sebe "kously" brzdy tak, že stál na místě. Naštěstí nejel příliš rychle. V servisu mu taky nedokáží říci, čím to je. Podtrženo sečteno, v Matrixu se necítím bezpečně a uvažuji o tom, že se ho zbavím a koupím si jiný vůz jiné značky.

15.08.2011 | 13:14:27 | řidič  | 89.111.73.* Reagovat

Hundai Matrix

S autom jazdim 4 roky a zatial OK

20.07.2011 | 07:12:18 | Johanes Reagovat

Matrix nebo ford fusion

Prosím chtěl bych poradit ,které si mám pořídit nevím , nevím

22.10.2008 | 15:49:34 | standa Reagovat

Matrix

Mám Matrixe 1,6 od února 2008 jako služební auto, teď mám najetých cca 8000 km. Závada, kterou popisujete rozhodně neni běžné chování auta. V rozsahu od 2000 - 3500 ot. se motor chová kultivovaně jakémkoliv jízdním režimu. Hluk motoru začíná do kabiny pronikat až nad 4000-4500 otáček. O Aerodynamickém hluku nemůže být do 110 km/h řeč. Mám auto s lyžinami a hluk zvenčí se projevuje tak od 120 s mírně vzrůstající intenzitou. Skutečně hlučné začíná být až nad 140 km/h (díky silně krabicózní karoserii).

Po tříměsíčním používání převažuje spokojenost, mimo jedné prasklé žárovky zatím žádná závada. Prostorný interiér (až na kufr), solidní podvozek, vcelku slušný motor. Díky krátkým prvním třem převodům velmi slušné zrychlení z nuly. S dynamickým zrychlením už je to o něco horší. Zapoměňte na předjíždění ve 100 km/h v 3500 ot. bez podřazení. Od cca 2900 - 3800 je citelný propad kroutícího momentu. Spotřeba je celkem vysoká 9-9,5 l. To je ale spíš dané stylem jízdy, kdy auto rozhodně nešetřím a jediná poloha plynu je ta na podlaze. Řazení mě příjemně překvapilo- přesné, akorát dlouhé dráhy a příjemné kovové "cvaknutí" při zařazení stupně. Jediný problém je při potřebě rychlého přeřazení z pětky na čtverku, kdy příliš rychlým táhnutím má kulisa řadící páky tendenci se zaseknout a nezapadnout do své dráhy. Nicméně si na to rychle zvyknete, takže už to jako problém nevnímám. Takže když to shrnu za 264 000 kč mínus DPH auto v této kategorii a v téhle výbavě (klima, vše v el. zimní kola + elektrony ....) je hodně muziky za málo peněz.

03.06.2008 | 10:07:55 | BoboWitz Reagovat

hucanie motoru

podobnu vlastnost pozorujem na svojej novej astre H, 1.6 16V, 85 kW. mne to jemne zazuni medzi 2800 a 3000. je to ale velmi jemne a neprejavi sa to ani na zatahu ani nijak inak. potom to nepocut. nedavno som cital v nejakej recenzii, ze to je normalna vlastnost benzinovych 16-ventilov. vraj to robia ventily ci co (neviem tu recenziu teraz najst :-)). ja to zatial neriesim, lebo je to skoro nepocutelne. v servise sa na to ale kazdopadne asi opytam...

21.05.2008 | 08:56:25 | tafi Reagovat

zkušenost

Mám Matrixe 1.6 už 6 let. Koupil jsem ho hned jak byl novinkou. Co se týče hluku,tak musím konstatovat,že nejhlučnější je kolem 120km/h potom se zase zklidní. Ale není to nic,co by vadilo. Jinak popisovanou závadu bych určitě řešil jako reklamaci a rozhodně bych doporučil se projet v jiném autě astejného typu a porovnat ten hluk.

18.05.2008 | 23:42:31 | miki Reagovat

Nepredávať - reklamovať

Tie rady o predávaní sú o ničom - dotyční sú asi dosť zazobaní. Finančná strata by bola neúnosná.
Odporúčam zájsť za právnikom a poriadene "prevetrať" predajcu.
Buď to opraví, alebo vráti peniaze. na čo máme preboha právnikov ?Netreba sa báť - s právnikom za chrbtom váha človeka určite vzrastie a predpokladám, že stačí urobiť právnicke bu-bu-bu a predajca sa "umravní".
Predávať poškodené auto sa môže skončiť na súde - ale zo strany poškodeného.
Evidentne poškodené auto totiž nik normálny nekúpi a ak tak za zlomkovú cenu.



16.05.2008 | 18:52:41 | Dušan Mihálik Reagovat

Brok

Je to diferencialem.. Mel jsem to stejne u Sonaty. V autorizovanem servisu se do teto opravy nepusti a nechaji vas jezdit dokud se nejaka soucastka neopotrebuje nebo neznici. Doporucuji take prodat, protoze se posleze nedoplatite.

16.05.2008 | 17:26:14 |  Reagovat

Hluk na vyšší rychlostní stupeň

Setkal jsem se s obdobnou závadou (na jiném voze) a byla to vadný (či špatně seřízený) diferenciál, servis se velmi bránil to přiznat - jednalo se rovněž o zánovní vůz v záruce. Oprava znamená rozebrání převodového ústrojí a po eventuální výměně vadných částí správné seřízení diferenciálu - to už dnes ani nikdo v servisu pořádně udělat neumí. Doporučuji vůz zavčas prodat.

16.05.2008 | 07:19:59 | Sam Reagovat