Recenze Hyundai Sonata
“Pěkné, velké a pohodlné auto za super cenu.”

Autor recenze: Pavel (27 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2008 Typ motoru:2.4 Stav km při koupi:46 000 km Stav km nyní:86 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 10 měsíců Průměrná spotřeba: 8,7 l/100 km Vloženo: 3. 1. 2011

Hodnocení inzerátu: 12 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault Megane

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Občasný nepravidelný záběr motoru po studeném startu, vyřešeno výměnou plynového pedálu v rámci záruky. Kdyby se při tom nerozsvěcela kontrolka chyby ŘJ, neřešil bych to.

Žárovky v předních světlech odcházejí na můj vkus docela často (4 žárovky za 3/4 roku).


Hodnocení a zkušenosti s autem

Scháněl jsem auto na dlouhé cesty, klidné, pohodlné, pokud možno prostorné, s automatickou převodovkou, tempomatem, přiměřeným výkonem a cenou - a stále si myslím, že jsem nemohl vybrat lépe.

(předfaceliftová verze, základní výbava + automatická klimatizace)

Zvenku žádné designérské výstřelky (hodně lidí si ji plete s A6), zevnitř na pohled poděkud chudší příbuzný. Vše je ale po ruce, nic nevrže, odhlučnění odpovídá třídě, audio super, klimatizace je dostatečně inteligentní, jen látkové sedačky by mohly být trochu měkčí (ex-Mégane). Místa pro cestující vpředu i vzadu dost.

Výkon 118kW motoru v kombinaci se čtyřstupňovým automatem je tak akorát, při plynulé jízdě není třeba podřazovat, při výraznějším zrychlování ano. Sonata není na závodění, převodovka při akčnějším stylu jízdy občas nestíhá řadit, při rychlostech nad 200km/h začíná být řízení nejisté a při průjezdech zatáčkami už je znát hmotnost vozu. Zimní radovánky s trochou rozvahy a kvalitním obutím nejsou problém.

Při parkování je třeba počítat s rozměry, příjemná je světlá výška umožňující i decentní offroad. Do zavazadlového prostoru se toho vejde skutečně hodně, zadní sedačky jdou sklopit (ne do roviny), vzniklý otvor je ale až překvapivě malý.

K provozním nákladům, dlouhodobá průměrná spotřeba 8,7, při 130km/h kolem 9, ve městě kolem 11. Jinak pouze žárovky a garanční prohlídky (po 15 tis. km). Spolehlivost po 9 měsících a 40 tis. km v každodenním provozu bez výhrad.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 12


Komentáře uživatelů k recenzi Hyundai Sonata

Vložit komentář
 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Hyundai Sonata