Recenze Kia Carnival 3
“Spolehlivý a pohodlný rodinný vůz.”

Autor recenze: Zdeněk Večerek (29 let),
Pardubický kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:2.9 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:50 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 30. 4. 2008

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Opel

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Nemělo poruchy. Se svým Carnivalem mám najeto 50000km, za celou tuto dobu jsem s autem neměl žádné problémy, jak po motorové, tak i po mechanické stránce. Vše funguje na 100%.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Toto auto je velmi prostorné, motor má solidní sílu, odhlučnění je dobré. Vzhled auta je povedený, působí robusním dojmem a zároveň jeho ovladatelnost při manévrování v městském provozu je výborná.

Také boční posuvné dveře jsou jeho velkou výhodou. Při každodenním používání si ho nemůžeme jako rodinné, tak i pracovní auto vynachválit. Při verzi N1 se do kufru vejde euro paleta s nákladem.

Není třeba se bát obsahu 2,9l, protože jeho spotřeba při předpisové jízdě se dá udržet mezi 6 až 7 litry kom. spotřeby. Denně trávím v autě průměrně 5 hodin a nemůžu si vynachválit jeho pohodlné sedadla. Jediné nedostatky auta jsou, že chybí 6 převodový stupeň, a verze s pohonem 4x4.

Náš Carnival je ve verzi EX, pořizovací cena auta byla 718000 Kč. včetně přestavby N1. Při srovnávání s konkurencí vycházelo toto auto v dané výbavě o 200 až 300 tisíc levněji, a nesrovnatelná je jeho prostornost.

Kia Carnival bych doporučil každému, kdo chce velmi prostorné a pohodlné auto na každodenní používání. Je to rodinný kočár.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Kia Carnival

Vložit komentář

Tak taky neco doplnim, hlavne k poslednimu prispevku. Bez nakladu v pohode spotreba cca 7 litru, to neni zadny problem. Ve srovnani, jestli vubec lze srovnavat s nejakou 1.9, jde o velmi svizny vuz, take 136 kw je super. A nemuzu rict, ze by stabilita vozu byla spatna v zatackach. Je to velmi povedeny model. Doporucuji jak na praci tak pro rodinu a vubec pro ty co chteji trochu slapnout a opravdu jet.

17.12.2008 | 23:06:57 | Pavel Reagovat

To je k novému Carnivalu.

Mám ho 2 roky, najeto cca 40 t km, až na prasklou žárovku bez závad. Obrovský prostor, snadno vyjmutelné sedačky. Jízdní vlastnosti vzhledem k váze (přes 21q) a výšce výborné, zrychlení na úrovni O 1,9 tdi, nechá se s ním jezdit svižně jako s osobákem, trvalá rychlost na dálnici 180 - 190. Gumy pískají jen při protočení při rozjezdech. Bez ohledu na zatížení spotřeba kolem 8,5 při zapnuté klima. Olej nežere, brzdy OK (vyzkoušeno ve více kritických situacích). Chybí pětisedalová verze, minimum dopňkového příslušenství, podprůměrné světlomety. Velmi doporučuji.

19.05.2008 | 19:47:07 | radek Reagovat

trochu to upravim... Pri beznej jazde bez nakladu je spotreba okolo 8 litrov. 6 litrov je blbost. Jazdne vlastnosti su dobre len na dialnici. V zakrutach a kopcoch sa velmi prejavuje makke pruzenie - ak idem nalozeny, v kazdej rychlejsej zakrute piskaju gumy a auto sa nebezpecne naklana. Velmi neohrabane. Cena zodpoveda uzitkovej hodnote - dobre ako stahovak a na pomale rodinne vylaty po dialnici. Slabe brzdy. Pre rchlejsich vodicov alebo ako auto do fyrmy nie je vhodne. Suhlasim so sedackami - naozaj velmi pohodlne. Motor dost huci a ani krutak na dnesnu dobu nie je bohvie co... A treba dat pozor na motor - zerie olej!

01.05.2008 | 20:09:42 |  Reagovat