Recenze Kia Cerato 1,6LX
“Solidní vůz v porovnání s konkurencí.”

Autor recenze: Jirka (49 let),
Pardubický kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:1,6 Stav km při koupi:7 km Stav km nyní:800 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Průměrná spotřeba: 7,2 l/100 km Vloženo: 15. 10. 2006

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Hyundai Accent

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto nemělo žádnou poruchu, je úplně nové.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Nechci auto přechválit proto,že ho máme krátkou dobu.Zatím plná spokojenost v rámci své třídy a cenové relace.

Spotřeba na čerství motor také neni nejhorší,zatím se pohybuje na hodnotě 7,2l měřeno naplněním nádrže od plné do plné. Jízdní vlastnosti jsou na naše silnice jak dělané.

Podvozek, ani sedadla nejsou přehnaně tvrdé a mimo vyslovenou oranici se auto přehoupne přes časté nerovnosti bez problémů pro posádku. Celkový dojem z interiéru a zpracování i vnějších častí na mě působí velmi solidním dojmem. Nic nevrže ani nedrnčí. Slabostí interiéru je vnitřní osvětlení nevhodně umístěné nad opěradly předních sedadel.

Zajímaly by mě další názory a zkušenosti majitelů tohoto typu vozu.Nepište ti co toto vozidlo nemáte a ani jste v něm neseděli.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Kia Cerato

Vložit komentář

Kia cerato 1.6 LX

S Autem jsem spokojený. Sice spotřeba se pohybuje kolem 9-10 litrů benzinu na 100km, ale i tak poježdění dobré. Trochu ve voze hapruje elektronika. Občas nesvítí podsvícení budíků a antena se nevysune na 100% delky (výrobcem špatné řešení, když tam zateče voda).

07.09.2014 | 21:08:25 | Kury  | 85.71.175.* Reagovat

Cerato po třech letech

Tak auto jezdí bez problémů.Jediné co se měnilo v záruce byly hodiny,které někdy nechtěly pracovat.Garanční prohlídky včetně materiálu nepřesáhly za tři roky 9000,KčSpotřeba nejnižší na dlouhou trasu 6l/100km.Nej skoro 10l a průměrně 7.7l.S ohledem na výkonovou hranici motoru se s tím nedá nic dělat,když město je pořád zacpané(Pardubice).Velké mínus dávám kufru za jeho nízkou výšku v normální konfiguraci.Tu dvojitou podlážku si mohli odpustit,nevejde se tam autochladnička bez nadzvednutého plata.To taková I 10 od Hyundaje má kufřík skladnější a je to pidižvík proti Ceratu.Jinak nemám co hanět.Motor je při správném vytočení raketa a řazení bez problémů.Tak ať se práší za kočárem a KIE zdar.

22.12.2009 | 17:38:47 | Jirka Reagovat

Kia Cerato 1.5

Také vlastním toto auto a jsem mile překvapen. Víceméně jsem ho koupil "náhodou", ale nelituji. Je poměrně malé, nicméně prostoru pro cestující se najde hodně. Naopak je tomu samozřejmě s kufrem, ten je naprosto nevyhovující pro rodinu, ale tohle auto si nikdo kvůli rodinným dovoleným a podobně nekupuje. Mám odrostlý děti, víceméně v něm jezdím sám a pro mé potřeby je vyhovující. Jedinou závadu, kterou jsem měl, bala závada brzd. Dlouho v servisu nevěděli, co přesně s tím je, brzdilo mi zničehonic jen jedno kolo a to až po sešlápnutí pedalu nadoraz a házelo mě to do strany, při vyšších rychlostech to bylo i nebezpečný (například cesto do servisu). Za relativně dobrý peníz mi to nakonec opravili. Při svižnější jízdě auto moc nedrží na vozovce, ale to je další věc, která se od tohoto auta neočekává - že s ní někdo bude jezdit "ralley". Závěrem chci říct, že ač jsem měl vůči automobilce Kia různé předsudky, Cerato to změnilo a jsem spokojený, určitě bych auto doporučil někomu, kdo chce za dobré peníze spolehlivé auto.

26.10.2009 | 13:25:57 | Martin Sokolovský Reagovat

kia cerato 1,6 lx

Naprosto souhlasim. Mam Cerato 1,6 lx v sedanu a je to skvělý vůz. tichy prostorný. Na garančce jsem neměl žádný problém ,za rok provozu jsem neměl jedinou potíž. Jen ta spotřeba, osobně mám tak o litr více než je v TP , jezdim tak za 7,5-8litru.

19.12.2007 | 00:15:27 | gregor Reagovat

KIA Cerato 2.0 CVVT

Mám KIA CERATO sedan 2.0 CVVT (koupeno 12/2004 jako předváděcí vůz v KIA autosalonu - je to trochu atyp, standartně je tento motor jen v hatchbacku). Automobil měl při prodeji najeto cca 5 tis. km, nyní asi 45 tis. Zatím spokojenost, jediná reklamace se týkala el. výsuvné antény (nejprve snaha opravit, po opakovaných problémech vyměněna - přístup servisu naprosto korektní a příkladný). S autem zatím spokojenost, za výrazně nižší cenu je to stejná třída se srovnatelnými vlastnostmi, jako ŠKODA Octavia. Připomínky - špatně řešené vnitřní osvětlení (dostupnost, osvětlovaná plocha), množství schránek a odkládacích ploch (dá se na to ale zvyknout), Dlouhodobá spotřeba je okolo 8,5-9 l /100km, odpovídá to ale 105 kW motoru. Celkové hodnocení : slušné auto za skvělou cenu.

21.04.2007 | 10:06:11 | Pavel Reagovat

cerato

vlastním kia cerato r.výroby 2005 1,5 crdi a jen spokojenost.pracuji s auty a mám přehled o jiných vozech,ale tento motor uplná jednička.co mě nejvíce vadí je asi jenom gumový řazeni dost nepřesný,podobný tomu co znám od renaultu megane.pokud má nekdo řešení na vylepšení nebo doplnky ,spojlery,chromy a pod. dejte vědět děkuji

01.03.2007 | 17:22:02 |  Reagovat

kia cerato 1.6 crdi

Mam tohle auto asi 3 mesice, najeto cca 3 tisice km, a auto slape perfektne.Spotreba ciste mestskeho jezdeni je asi 7 l/100km. Zatah vybornej, dokonce o trochu lepsi nez skodovacka 1.9 tdi 77kw. Naprosto svezi a pruznej motor, razeni bez problemu, v zazackach sedi, no zatim nemam co vytknout. Ale jak taky jinak by melo auto slapat, kdyz je uplne novy, ze?! Takze si jeste pockam 2 roky, a pak teprve uvidim. Ale ted sem fakt nadsenej!

02.02.2007 | 23:43:04 | Jarek Reagovat

oprava hrubky

omlouvám se za překlep "čerstvý motor"

16.10.2006 | 21:12:41 | Jirka Reagovat