Recenze Mazda 2 5dv.
“výborné jízdní vlastnosti, špatná spotřeba, špatný výhled dozadu při couvání”

Autor recenze: Dreny (44 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2008 Typ motoru:1349 Stav km při koupi:10 km Stav km nyní:9 100 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 7,4 l/100 km Vloženo: 20. 12. 2009

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

4
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Focus

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Zatím bez poruch.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Pokud se týká jízdních vlastností, tak výborné. V zatáčkách sedí dobře a drží stopu, když rychlost přeženete, tak se začne pomalu plynule sunout do strany, takže to včas cítíte. Nestane se, že by najednou ustřelila. Chování je stejné jak na suchu, tak na mokru i sněhu.
K výhledu z karosérie, zvláště při couvání, je velmi špatný. Boční sloupek u kufru je široký a okna v zadních bočních dveřích se směrem k zadní části vozidla zužují. Rovněž tak okno v 5.tých dveřích se zužuje od středu (stěrače) ke stranám vozidla. Když k tomu přidám silnou, velkou a širokou opěrku hlavy, tak při couvání se mi špatně kontroluje prostor po stranách vozu včetně bočního zadního výhledu, který je skoro nulový.
Zaráží mě, že mi po roce a půl zrezlo ústí nálevky do nádrže v dolní části (ještě stihnu v záruce vyměnit). Taky je zajímavě vyřešené čidlo nezapnutého pásu u spolujezdce. Je tlakové a pokuď si položím na sedadlo tašku, která má 6 kg a více, tak dokud nezapnu pás, tak houkám.
A na závěr zatím největší zklámání u tohoto vozidla. Tím je jednoznačně spotřeba. Zatím se s tím na kombinovanou spotřebu (půl nádrže město a půl delší trasa) nedá jezdit pod 7 l na 100 km. Největší šok ale byla jízda po dálnici: 440 km, prům. rychlost 128 km/h, max. rychlost po dobu 5-ti minut, průměrná spotřeba 8,1 l. (nahuštěné pneu správně, ve vozidle pouze ve dvou, bez zátěže v kufru). Možná se motor ještě umoudří až najede více kilometrů, ale vzhledem k tomu, že ze začátku jezdil průměrně za 6,5 a od 4 tisíc km se potřeba postupně zvětšuje na součásných 7,4 l, tak je to tragédie.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Mazda 2

Vložit komentář

Dreny

Neviem aky sposob jazdy pouzivas,ale nemozem s tebou suhlasit.Mam mazdu 2 a som s nou spokojny aj so spotrebou zere mi priemerne 5,5 l a tych 8l mi potiahne pri 180 km- ktore na dialnici smelo da.A skodovka aka kolvek ...zbada kopec a sa trasie.Nemenil by som za skodu.

16.05.2010 | 15:30:32 |  Reagovat