Nejčtenější auto recenze

8,4Mazda 6 (2006) Mazda 6 (2006) autor: Juraj Přečteno: 37689x
4,0Mazda 3 (2007) Mazda 3 (2007) autor: michalos Přečteno: 37295x
8,4Mazda CX-7 (2008) Mazda CX-7 (2008) autor: roman.rs Přečteno: 35883x
8,2Mazda 6 (2006) Mazda 6 (2006) autor: Milda Přečteno: 29477x
8,2Mazda CX-9 (2008) Mazda CX-9 (2008) autor: Lekes Přečteno: 25296x
Všechny nejčtenější auto recenze >

Nejnovější komentáře v diskuzích

Mazda E 2200

Ak môžem ja niečo povedať o tomto aute len samé plus.
Kúpil som diesel v roku 1997 a nemá chybu doteraz. Má najazdené 205 000 km väčšinou v meste pre stavebné účely. Vynikajúca nosnosť na tu triedu. Štartuje stále na prvý šup olej menený pravidelne aj s filtrami. Spotreba do 7litrov v meste. V chladiči je stále originál kvapalina 1x doliata za 26 ROKOV. Závady: alternátor, štartér,kardanový kríž, zlomený jeden list péra, menené pakne a platničky ináč všetko originál a bez problémov prejde STK. Trochu zanedbaná údržba tak už hrdzavie. Také spoľahlivé auto som ešte nevidel a nepočul o takom. S pozdravom Mazde zdar! 4/2024
Už som dôchodca a ľúto mi je ho predať lebo občas niečo povozím.

19.04.2024 | 21:50:44 | Juraj | Recenze: Mazda E 2,0 benzín+LPG (1992)

foto zmíněné vychytávky

Dobrý den, můžete mi poslat foto jak jste vychytal ohřev tý nafty? ) klidně na mail.: Luktengo@gmail.com

22.03.2024 | 23:49:34 | Tengo | Recenze: Mazda E2200 R2 (1994)

Mazda - rez

Túto mazdu som užíval v Iraku po prelome milénia. Áno, vyznačovala sa spoľahlivosťou, avšak rez mi ju vzal. Nie, nešlo o rez nožom či dýkou. Ale o prostú korodáciu dielcow karosowych.

20.05.2023 | 22:48:19 | Dr. Guzvan El Bagdádí | Recenze: Mazda 626 1.9 100 kw (1999)

Mazda 323f 2,0 diesel 74 kW

Mam rok vyroby 2001 a 2002.
Ta starsia ma nezistitelnu vadu, za studena nejde do otacok preto som ju dostal zadarmo. Aj napriek vade som najazdil 50tis km a ma aktualne 285 tis km. Druha ma 287 tis km a ide ako ma. Start na brnk -10 viac u nas nie je a okrem rozvodov, brzd, tlmicov ZIADNA INVESTICIA. Ak tu niekto napisal spotreba 6-7 litrov evidentne ma deravu nadrz. Jazdim denno denne a spotreba 4 - max 5 litrov podla trasy. Japonec origo co uz dnes neexistuje. Vsetko je kdesi inde vyrobene ako v japonsku. Auto ma byt spolahlive a sracky ci drnci plast nech si kupi F ake nove a nepise dristy.

23.03.2023 | 11:40:33 | Lubomir | Recenze: Mazda 323 2.0 ditd (2002)

Také trochu zklamání

Nedá mi to, přisadím si, protože mám 323 krátce taky a asi jsem divný, moc náročný, nevím, staré japonce obdivuji, ale zde jsem čekal víc. Mám ji po Nissanu Almera 1,4 N15 a to přímé srovnání přineslo dost zklamání. Stručně a zběžně. Mazda hrozně drncá a přitom nemá podvozek přesnější a jistější než Almera, snad jen tužší a ty největší rány snáší trochu lépe (je taky trošku větší). Motor je sice výkonnější (díky objemu 1,6), ale jeho charakteristika už není ta jemnost, linearita a preciznost, co jsem dostával v Almeře. Mazda je víc tuhá a silová na ovládání, víc se s ní peru a unaví mě mnohem dřív. Navíc neposlušný elektronický plyn je přímo odporný, ten mě přivádí k zuřivosti. Takové plyny znám z nových aut, ale tady jsem ho ještě nečekal a je fakt hodně protivný. A hnije taky víc než Almera, ale to mě moc nepřekvapilo, to je u Mazdy samozřejmé-)

28.12.2022 | 15:47:36 | dědek | Recenze: Mazda 323 1500 cm3 (2000)

RE: 1,4 je motor do města

návám, že i 2,0 benzín v Peugeotu 807 uměl jet Brno - Praha - Brno podle předpisů za 6,6l a přes Německo po dálnici okolo 150 km/h za 7,9l. Třeba Punto 1,2 44 kW jezdí kolem 6 l a do Chorvatska jelo za 7,1l (bez klimy). Ale v Pandě II 1,2 51kW jezdím za 4,9-5,3l bez ohledu na to jestli jezdím město, 150 po dálnicích nebo okresky, jsou tam extrémně dlouhé převody a dá se jezdit prasácky stylem třeba pouze na trojku 30-130.

08.11.2022 | 21:41:10 | Roman  | Recenze: Mazda 2 1,4 (2005)

Mazda Demio 1.3 (1.4) 53 kW

Před půl rokem jsem koupil Mazdu Demio v základní výbavě, má jen posilovač a elektrická zrcátka. Motor má najeto poctivých 87.400 Km, takže po motorové stránce je auto ve skvělém stavu, dá se říct, že motor a převodovka přežije auto, protože co byl větší problém byla začínající koroze, ale jinak je auto velice spolehlivé i po 23 letech ! :)

21.07.2022 | 10:16:54 | DarkWasy | Recenze: Mazda Demio 1324 (2002)

RE: Vyřazení před křižovatkou nesnižuje spotřebu

Vyřazení před křižovatkou samozřejmě! snižuje spotřebu - oproti tomu, když se tam přiřítíš pod plynem a pak brzdíš..., je sice pravda, že u moderních !! motorů je nulová spotřeba, pokud je točivý moment daný setrvačností větší než by dával motor, ale prakticky to lze využít třeba u jízdy s kopce, při dojíždění do křižovatky je lepší vyřadit a dobržďovat.

21.03.2022 | 08:42:50 | Vašek | Recenze: Mazda 6 (2004)

Vyřazení před křižovatkou nesnižuje spotřebu

Když vyřadíš před křižovatkou, tak ti jde do válců směs vzduchu a benzínu, protože motor drží volnoběžné otáčky - spalovací proces běží. Když nevyřadíš a zároveň nebudeš mít sešlápnutý akcelerační pedál (nebo-li plyn), tak vzniká podtlak a do motoru ti žádná směs nejde, motor brzdí s nulovou spotřebou -)

20.03.2022 | 13:47:44 | Larry | Recenze: Mazda 6 (2004)

S odhlučněním máte pravdu. Mazdiči to trochu podcenili a dali to dopořádku s prvním faceliftem r. 2015.
Co se týče naftového motoru tak ten se bohužel celkově nepovedl a vzhledem k tomu, jak perfektní a úsporný je ten benzínový, tak nafta ani nedává smysl.

01.12.2021 | 14:05:50 | j | Recenze: Mazda 6 (2013)