Nejčtenější auto recenze

8,4Mazda 6 (2006) Mazda 6 (2006) autor: Juraj Přečteno: 37233x
4,0Mazda 3 (2007) Mazda 3 (2007) autor: michalos Přečteno: 35880x
8,4Mazda CX-7 (2008) Mazda CX-7 (2008) autor: roman.rs Přečteno: 34537x
8,2Mazda 6 (2006) Mazda 6 (2006) autor: Milda Přečteno: 28676x
8,2Mazda CX-9 (2008) Mazda CX-9 (2008) autor: Lekes Přečteno: 24012x
Všechny nejčtenější auto recenze >

Nejnovější komentáře v diskuzích

RE: 1,4 je motor do města

návám, že i 2,0 benzín v Peugeotu 807 uměl jet Brno - Praha - Brno podle předpisů za 6,6l a přes Německo po dálnici okolo 150 km/h za 7,9l. Třeba Punto 1,2 44 kW jezdí kolem 6 l a do Chorvatska jelo za 7,1l (bez klimy). Ale v Pandě II 1,2 51kW jezdím za 4,9-5,3l bez ohledu na to jestli jezdím město, 150 po dálnicích nebo okresky, jsou tam extrémně dlouhé převody a dá se jezdit prasácky stylem třeba pouze na trojku 30-130.

08.11.2022 | 21:41:10 | Roman  | Recenze: Mazda 2 1,4 (2005)

Mazda Demio 1.3 (1.4) 53 kW

Před půl rokem jsem koupil Mazdu Demio v základní výbavě, má jen posilovač a elektrická zrcátka. Motor má najeto poctivých 87.400 Km, takže po motorové stránce je auto ve skvělém stavu, dá se říct, že motor a převodovka přežije auto, protože co byl větší problém byla začínající koroze, ale jinak je auto velice spolehlivé i po 23 letech ! :)

21.07.2022 | 10:16:54 | DarkWasy | Recenze: Mazda Demio 1324 (2002)

RE: Vyřazení před křižovatkou nesnižuje spotřebu

Vyřazení před křižovatkou samozřejmě! snižuje spotřebu - oproti tomu, když se tam přiřítíš pod plynem a pak brzdíš..., je sice pravda, že u moderních !! motorů je nulová spotřeba, pokud je točivý moment daný setrvačností větší než by dával motor, ale prakticky to lze využít třeba u jízdy s kopce, při dojíždění do křižovatky je lepší vyřadit a dobržďovat.

21.03.2022 | 08:42:50 | Vašek | Recenze: Mazda 6 (2004)

Vyřazení před křižovatkou nesnižuje spotřebu

Když vyřadíš před křižovatkou, tak ti jde do válců směs vzduchu a benzínu, protože motor drží volnoběžné otáčky - spalovací proces běží. Když nevyřadíš a zároveň nebudeš mít sešlápnutý akcelerační pedál (nebo-li plyn), tak vzniká podtlak a do motoru ti žádná směs nejde, motor brzdí s nulovou spotřebou -)

20.03.2022 | 13:47:44 | Larry | Recenze: Mazda 6 (2004)

S odhlučněním máte pravdu. Mazdiči to trochu podcenili a dali to dopořádku s prvním faceliftem r. 2015.
Co se týče naftového motoru tak ten se bohužel celkově nepovedl a vzhledem k tomu, jak perfektní a úsporný je ten benzínový, tak nafta ani nedává smysl.

01.12.2021 | 14:05:50 | j | Recenze: Mazda 6 (2013)

RE: ad.kvalita To ma teda zaujalo, kedy sa spojila a v com Toyota s PSA?

to, ze toyota spolupracuje s citroenem neznamena, ze prodava francouzsky auta, spise naopak. pracoval jsem v tpca takze o tom neco vim. cely vyrobni proces je dilem japoncu, kteri linku staveli, navrhovali vyrobni procesy apod. z jedny linky sjix=zdi auta tri znaacek, samozrejme materialy jsou evropsky resp. cesky ale napr toyota ma naproti citroenu a peugeotu o 30% vice bodovejch svaru na kastli, spojenim japoncu s francouzema nebo americanama ziskali japonske vozy zastoupeni na trzich s tim ze jim podstoupili technologie, rozhodne si nemysli, ze tim nejak trpi kvalita i kdyz samozrejme auta vyrobena v evrope se nedaji srovnat s orig. japonskou produkci, ale to je nas problem a nasich lidi, kontrola kvality, dodrzovani tech. postupu apod.

20.05.2021 | 03:08:41 |  | Recenze: Mazda 3 1.6, 16V (2007)

zdravym pocul som ze do mazdy rx-8 sa riedi benzin z olejom , a chcem sa opitat ci je to vzdicky ale len obcas ale jedna sa o tu menej vykonu ?

20.02.2021 | 17:35:22 |  | Recenze: Mazda RX-8 1.3benzín (2004)

RE: Áno

tento motor je druhá generácia motora označovaného peugeot- hdi, ford- tdci, u volva 1.6D, v mazde - mz-cd, prvá generácia 80kw, druhá 85kw, ale stále to je motor z peugeotu....

20.12.2020 | 11:27:22 | Tomáš | Recenze: Mazda 5 6Y (2011)

RE:

Ještě se dával do Volva třeba 😄 On neumí s Googlem 👍on zná jenom slovo boží,že Renault je šmejd a Japonci nejlepší 👍😀

19.12.2020 | 20:01:26 | Jirka | Recenze: Mazda 5 6Y (2011)

RE:

podle googlu je to motor prevzaty od PSA/Ford

19.12.2020 | 18:46:42 |  | Recenze: Mazda 5 6Y (2011)