Recenze Mazda 3 sedan
“Bezporuchový, skvělé jízdní vlastnosti.”

Autor recenze: sjakotyc (35 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2004 Typ motoru:1,6/benzín Stav km při koupi:101 000 km Stav km nyní:125 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 7,2 l/100 km Vloženo: 12. 11. 2009

Hodnocení inzerátu: 14 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fabia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Při nákupu prasklý výměník klimatizace. Z druhovýroby 1500 Kč.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Automobil jsem kupoval krátce po servisu ve 100 000 km, byl koupen i servisován ve značkovém servisu v ČR.

Po koupi bylo nutno vystříkat dutiny a podvozek proti rzi, začínala se projevovat na lemech a zadním blatníku. Při nákupu mne servis informoval o těchto problémech, ale zmínil pravidelné servisování a záruční dobu na karoserii. Týden po nákupu se ovšem ozvali, že jedna prohlídka byla týden po předepsané době a záruka na karoserii tedy žádná není. Nabídli protikorozní úpravu za plnou cenu - to už však byla hotová za třetinu ceny u neznačkového servisu.
Doporučuji pečlivě číst záznamy v servisní knížce!

Během provozu se nevyskytla žádná závada ani problém, s výjimkou tří prasklých žárovek a pravidelných výměn oleje (nevyplatí se podceňovat), filtrů apod. žádné náklady.
Studený spoj v dálkovém ovládání mi opravili během 10 minut bezplatně ve značkovém servisu (jiném než byl vůz koupen).
V předchozí Fabii jsem dal za opravy ročně kolem 20 tisíc + běžné výměny. Nevím, jestli jsou na japonce dražší náhradní díly - žádné nepotřebuji.

Jezdím kombinované cesty půl na půl dálnice a město, spotřeba se pohybuje klolem 6,9 l/km při klidné jízdě a 7,4 l/km při ostré jízdě.
Výkon motoru 77 kW dostačuje i razantní jízdě, ale při rychlostech nad 120 km/h rychle roste spotřeba. Citelně schází šestý rychlostní stupeň.

Ve srovnání s předchozí Fabií je jízda nesrovnatelně komfortnější, auto je jisté v zatáčkách, řízení i podvozek jsou naladěné ideálně, pokud vám nevadí trošku tvrdší a sportovnější ráz jízdy.

Kufr je stejně velký jako u Fabie kombi, ale vzhledem ke karoserii typu sedan je daleko menší nakládací otvor.
Pasažéři vzadu ocenili dostatek místa pro nohy, já oceňuji pohodlná sedadla, která zůstávají pohodlná i po 10 hodinách jízdy.

Pro Mazdu 3 mám jen slova chvály.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 14


Komentáře uživatelů k recenzi Mazda 3

Vložit komentář

Made in Japan

Souhlasím s vámi,osobně nemám na udržováni evropského auta peníze..už ani náladu..A ty díly?Spotřební věci stojí stejně..A ty ostatní nebudete potřebovat..

07.12.2009 | 20:40:10 | Šalis Reagovat

RE:Made in Japan

Ahojte vlastnim mazdu3 r.v. 2004 viete mi poradit nejaky shop na nahradne diely potreboval by som vymenit tesnenie dveri a zadne svetlo ,moze byt aj web stranka ,vdaka

28.08.2011 | 11:31:09 | mirec  | 89.100.160.* Reagovat