Recenze Mazda MPV
“Skvělé auto pro velkou rodinu nebo firemní cestovní.”

Autor recenze: Lekes (29 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2004 Typ motoru:2.0 MZR-CD Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:38 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 15 měsíců Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 17. 1. 2006

Hodnocení inzerátu: 8 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

S výjimkou problémů s nezávislým topením, za které však nemůže auto jako takové, se zatím nic nevyskytlo.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Po vzhledové stránce je auto velmi atraktivní, má tmavě modrou "mořskou" metalízu a s několika doplňky chromový rám, prahy a zatmavená okna je více než pohledné a oproti konkurenci (např. Sharan, Galaxy, atd) je to krasavice.

Pokud jde o prostor a pohodlí, je na tom podobně jako výše zmínění konkurenti. Vyjímatelné sedačky (auto je 7-místné) jsou lehké, ale mají doslova "děsný" systém uchycování a vyjímání (narozdíl např. od Voyageru), který vyžaduje nejen nácvik, ale i dávku zručnosti. Jinak sedačky s výjimkou slabšího bočního vedení poskytují dobrou oporu tělu (i na delší non-stop cesty do zahraničí).

Zavazadlový prostor je odpovídající, má mělkou přihrádku pod podlahou, kapsy po stranách, zásuvku a ovladač klima.

Co se týče výbavy, postrádám pouze tempomat (u nás nejde objednat).

Brzdy se dobře dávkují, v normálním provozu bezproblémové, při velké zátěži mám podezření na slabší brzdný výkon (vadnutí nebo poddimenzování?), ale nic zásadního.

Výkon motoru (2.0td - 136HP) je pro vůz zcela dostatečný, uděluje mu slušnou dynamiku i do kopce při velkém zatížení, motor je velmi čilý v celém spektru otáček bez výrazného turboefektu ani vadnutí. Po zahřátí motor při jízdě nijak hlukem neobtěžuje, z 2. řady sedaček laik nepozná, že jde o diesel. Lehce si "blafe" pouze na volnoběh. Startování bez problému i v mínus 15.

Podvozek je velmi dobře naladěn na pomezí sportovní a komfortní jízdy a jeho charakter se dá dobře dotvořit použitými koly (standardně od výrobce 215/60/16 - komfort, 235/45/17 - velmi jisté jízdní vlastnosti při zachování stále velmi dobrého komfortu). V žádném režimu auto nevykazuje výrazné boční náklony, přičemž meze jeho ovladatelnosti jsou dány velikostí vozu a přirozeným sklonem k nedotáčivosti.

Jízdní vlastnosti jsou čitelné, bezproblémové, v extrému se projevuje výše uvedená nedotáčivost.

Spolehlivost - během najetých 40.000km zatím bez problému. S Xedosem 9 jsem takto bez probému jezdil 10 let, doufám ve stejnou spolehlivost.

Spotřeba - první měření prům. spotřeby po prvních 20.000 ukázalo při svižnějším cestování s 3/4 nákladem spotřebu 7.3l, což považují za vynikající.

Cena vozidla byla s dodatečnou výbavou cca 1.050.000,- (2004)

Mezi přednosti vozu nesporně patří motor (výkon, spotřeba, atd) , bezproblémový provoz (Mazda, Toyota - znáte to...), snadná ovladatelnost (pro ženy), ale i vizáž.

S výjimkou nepochopitelné manipulace se sedadly (je lepší si rozmyslet, jak budu auto využívat a pak sedačky zbytečně nevyndavat) mezi negativa patří spíše menší věci: nejde podélně seřizovat volant, nemožnost objednat tempomat.

Proč jsem si vůz vybral? Praktičnost (7 míst), výborné zkušenosti se značkou, rozumná cena.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 8


Komentáře uživatelů k recenzi Mazda MPV

Vložit komentář