Recenze Mazda Premacy 2.0 DiTD
“Velmi kvalitní a povedený vůz!”

Autor recenze: Netman (31 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2001 Typ motoru:2.0 / Diesel Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:110 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 4 roky Palivo: Diesel Průměrná spotřeba: 5,8 l/100 km Vloženo: 12. 4. 2006

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Fabia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ne


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vůz jsem zakoupil jako nový. Skvělé a pohodlné rodinné auto. Jezdím po celé Evropě, takže doma toho moc nenajezdím. Nechávám dělat průběžně servis - výměnu aleje, seřízení motoru a výměnu brzdových deštiček nepočítám jako závadu.

- pohodlné

- prostorné

- tiché

- vynikající jízdní vlastnosti

- spotřeba do 6 litrů nafty (jezdím s lehčí nohou, jinak to jde i za 7,5 litrů / 100km

- dobře laděný podvozek i pro svižnější jízdu

- výkon motoru je dostatečný, dá se s ním i zasportovat

- příjemný materiál čalounění a sedaček

Výbava:
ABS, EBD, Klimatizace, audio s ovládáním na volantu, volant a řadící páka v kůži, letní i zimní pneu na ráfcích, všechny okna v el., vyhřívaná a el. ovládaná zrcátka, střešní nosič, střešní box, 4x Airbag, sklopitelné sedadla - tzv. kvalitní lůžková úprava, možnost vyjmutí všech 3 zadních sedadel (zabere cca 1 minutu), ochranné lišty a mnoho dalších užitečných věcí pro všední denní potřebu, posuvná bezpečnostní mříž oddělující zavazadlový prostor od posádky (výborná věc, když potřebuju naložit auto až po střechu).

Hodně se osvědčil tříbodový bezpečnostní pás na prostřední zadní sedačce a možnost posunout po vyjmutí zadních sedadel přepážku až k předním sedadlům. Do prostoru se tak vejdou 2 pračky na výšku nebo velká lednička na délku. Mám vyzkoušeno, přestěhoval jsem s tímto vozem celou rodinu.

Před tím jsem měl 3 ojeté vozy. I když jsem s nimi neměl nějaké šílené potíže, nikdy jsem nikde nezůstal viset, tak jsem došel k názoru, že nové je nové. Nejezdím zase až tak moc, ale mám nárazově dlouhé cesty cca 2000 km a s Premacy to dělám bez známek únavy noh, krční páteře nebo zad, žádné bolesti. Cestujícím vzadu poskytuje spoustu prostoru. Je to ideální auto, padlo mi do ruky. Než jsem jej koupil, vyzkoušel jsem dalších 10 jiných značek jako zkušební jízdu a přestože bych koupil podobný vůz o něco levněji od jiného výrobce, rozhodl jsem se nakonec, že to bude Japonec.

Poznámka: Vůz je limitovaná série Celebration - vyraženo i na štítku karosérie

Jsem plně spokojen.

Zcela bezproblémový vůz.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Mazda Premacy

Vložit komentář

Mohu jen doporučit

Zatím půl roku mám Premacy z roku 1999, dělal jsem jen rozvody a teď asi budu měnit zadní čepy, jinak naprosto perfektní vozítko pro rodinu, snad je rozjezdy do kopce za studena jsou "pozvolnější", ale jinak úplně perfektní ...

23.02.2009 | 13:26:37 | PK Reagovat

Komentář bude stručný....

....neboť nemám co vytknout.
Auto jsme kupovali nové, naftový dvoulitr, v srpnu 2001. Je z edice Celebration, s běžnou a plně dostačující výbavou, žádné zbytečnosti ozdobného charakteru. Bezpečnostní prvky a výbava pro komfort cestujících v podobě klima, el. oken a zrcátek - vlastně vše bylo v základu.
Navíc jsem si poručila pouze plastovou vanu do kufru, koberec by to měl za pár..
Letos v srpnu to bude sedm let, co Premacka slouží. Máme firmu, máme rodinu, máme tři psy.
Prostor je dokonale variabilní, jízdní vlastnosti padnoucí do ruky, příjemný posez na všech sedadlech, interier se dobře udržuje.
Najeli jsme čtvrt milionu kilometrů bez závady. Skutečně. Zcela bez závady. Běžné opotřebení se nepočítá do závad, jen kulové čepy se občas nechají slyšet.
Vlastně bych jednu připomínku měla - zamrzání nafty při nějakých -15°C spolehlivě, bez ohledu na superkvality všeho co si přezdívá "Alpin" nebo přimíchaných aditiv.
Jinak, vážení, auto, které plní svůj těžký úděl rádo. Právě sháním druhou do rodiny, tentokrát ojetinu.

25.03.2008 | 13:25:18 | naka Reagovat

Supr kára !

Taky jdu do Premacy !!! Snad se potvrdí pověst Mazdy !!!!

06.10.2007 | 21:04:56 | romusha Reagovat