Recenze Mercedes-Benz Vito 111 KBI- long
“Přesně spňuje to, nač jsem si ho pořídil.”

Autor recenze: BOBO (32 let),
Pardubický kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:2.2/ 85 kW Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:17 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 5 měsíců Průměrná spotřeba: 8-9 l/100 km Vloženo: 24. 11. 2007

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: VW T4 VW Golf variant

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Doposud bez poruch.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jako protihráče při výběru většího, prostornějšího a bezpečnějšího vozu pro 5 lidí jsem měl proti Vitu VW T5. Pro každé auto hovořil jiný argument, a tak jsem v rámci zachování neutrality (neboť skutečně žádná značka u mě není srdeční záležitostí) porovnával čistě porovnatelná fakta a údaje. Proti T5 hovořila horší základní výbava a nekulturnost prostoru pro cestující ve druhé řadě (papundeklové obložky jsem skutečně nezkousl) a to nehovořím o úplné absenci jakéhokoli zakrytí jedné poloviny nákladového prostoru. Jelikož jsem si chtěl "postavit" spíše rodinné auto než dodávku, tak tyto, pro někoho kosmetické záležitosti, mě odrazovali. A tak abych porovnával skutečně "příbuzné" vozy, musel jsem zvolit verzi T5 Caravelle, což se ovšem dostáváme do jiných ceníkových pater. Pro T5 hovořil přední pohon, možná lepší pověst předchozích modelů (T4 vs Vito I) a přece jenom jistá zkušenost s modely VW.

Při konečném porovnání podobně dovybavených vozů (klima, ESP, 6x airbag, vyhřívané sedačky, zadní křídlové dveře, 6-ti stupňová manuální převodovka, kožený multifunkční volant, orig. radio...) jsem ke svému údivu byl s MB o téměř 80.000,- levnější než VW Caravelle. A tak tento argument spolu s mnohem příjemnějším a méně arogantním přístupem prodejce MB rozhodl, že již téměř půl roku vlastním MB Vito.

Co se vlastního auta týká (výbava viz výše) k dnešnímu dni najeto cca 17 tkm a prozatím bez nejmenších problémů. Z počátku jsem měl obavu z pohybu po centrech měst, ale můžu říci, že s Vitem díky skvělému rejdu se pohyb po městě výrazně neliší od běžných vozů střední třídy.

Prozatím mám pouze týdenní zkušenost s jízdou na sněhu, a zatím se mé obavy z kardanového pohonu na zadek nepotvrdily. Samozřejmě mám nové zimní obutí a řetězy v kufru. Ale skutečná zima mě teprve čeká, tak pak přidám čerstvé zprávy.
Co se skutečné spotřeby týká: na šouračku jde v létě jet i za 7.3 , jinak 8 - 9 litrů. Ale hlavně Vito nemá rádo město v zimě. To se jen ztěží dostanu pod 10 litrů. Přívěs (2 tuny) na dálku 9.5 litrů. Počítač ukazuje oproti skutečné spotřebě cca o 0,2-0,4 l/100 km více! Počítač ukazuje pouze průměrnou , nikoli okamžitou, spotřebu, a taktéž chybí odhad dojezdových km na nádrž.

K motoru: 2.2 85 kW: žádný sprintér, ale pro naše silnice vč. dálnic úplnej přepych. Pouze rychlosti 1-4 mi přijdou poněkud kratší, zato na 6 převod.stupeň lze jezdit od 70 km/ hod.

Jediné co mi vadí je poněkud tužší řazení, hlavně dvojka jde řadit ztuha. Zejména za studena, a to ještě nebyly poctivé mrazy!
Další výtka k malým sedákům (vzhledem k velikosti auta určitě).
Na závěr nutno dodat, že doposud své volby nelituji a doufám, že budu moct přidávat pouze pozitivní zprávičky.

Zdravím všechny a přeji všem spoustu km bez potíží a bez nehod.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Mercedes-Benz Vito

Vložit komentář

To THOMAS

K Vaší prosbě o nové info: K dnešnímu dni najeto 54 tkm, auto šlape bez nejmenších problémů. Známí,co toto auto také vlastní (i když jiné kW)jsou prozatím kilometrově napřed a taktéž bez potíží (a to zrovna nejsou moc citliví k autům). Kolega chtěl kupovat taktéž pro rodinu jeté Vito II,ale to co objel a viděl byl prý děs a hrůza. Takže jestli můžu poradit: Vito II ANO, ale kupoval bych pouze nový kus. Vím, že to je porce peněz, ale věřte, že se to 100% vypatí. A ještě poznámku k servisu: Jak jdou zvěsti a pomluvy,tak nejmenovaný autoriz. servis v HK (tam jsem vůz taky kupoval) absolutně bezchybný (1. garančka cca 6.000,-) a při odstavení auta do servisu (měl jsem lehký nezaviněný ťukanec - pouze plasty a nový lak) mě automaticky bylo zapůjčeno náhradní vozidlo - bezplatně. Oproti VW již šestý týden nedokáže zajistit sadu nových zámků na Transporter r.v.2006!!!
PS: Právě jsem se vrátil z Itálie (Vito tam jezdí "lyžovat" 2xročně) a zatím se nestalo, že bych měl kdy problémy kvůli sněhu a kopcům a to i přes průjezdy průsmyků ve výšce 2000 mnm a ne vždy ideálně upraveným silnicím. i když vozím s sebou, ještě jsem řetězy nemusel použít. Ke spotřebě: na dálku jezdím vždy za 9.5 L a je jedno,jestli jedu 130 na tempomat, nebo svižněji na "nohu". Výsledek je vždy stejný.
Suma sumárum: nemám potřebu někoho protěžovat a někomu ubližovat. Dělím se pouze o své vlastní zkušenosti a zážitky a prozatím jsou mé zkušenosti s MB Vito jen ty pozitivní.
Na závěr vlastně jeden neduh přeci: na můj vkus Vito hůř svítí, takže častější jízda s mlhovkami, nebo doporučuji dodatečně namontovat xenony (bohužel z výroby stále nelze).

01.04.2009 | 09:41:49 | BOBO Reagovat

Jestli mohu poradit,tak bych koupil starší typ . Klasický TD, nebo benzin. CDI se dosti kazí.Ihned po koupi vystříkat dutiny a podvozek. A hlavně najít opraváře který autu rozumí, posílám Vám t.č. 724110307. Já sám mám 2.3 TD a po špatných zkušenostech s některýma ,, odborníkama,, už jezdím jen tam. Jinak perfektní auto , perfektně vyvážený,jen tak ho do smyku nedostanete. Pohodlný ,perfektní přehled o situaci jak před tak za vozem.A co je nejduležitější hodně bezpečné auto...... Co dodat, budu kupovat ještě jedno pro přítelkyni. Jiné nehci.....

21.01.2009 | 14:10:17 | Tom Reagovat

Prosba

Dobrý den.
Můžete sdělit nové zkušenosti s Vitem? Rád bych si ho koupil ale recenze jsou velmi rozporuplné.
Díky

01.12.2008 | 14:28:58 | Thomas Reagovat

Souhlasím s článkem

Naprosto souhlasím s pisatelem předchozího článku.Do firmy jsem se společníkem koupil 2 nová Vita KBI v střední délkové verzi.Měl jsem možnost srovnat naprosto stejná auta jako pisatel a má zkušenost se bohužel shoduje v ne ideálním,mírně řečeno,přístupu "pánů"prodejců VW.Navíc v mém případě by za stejné peníze jako máme Vita ,v rodinné výbavě ,byl u VW pouze holoplech,krátká verze,5st.převodovka,nižší nosnost,bez elektrického ovládání atd.,no prostě auto vhodné tak před 10ti lety.Připadá mi tedy ,že Mercedes,byť prémiová značka,umí ,nebo spíš chce udělat dobrou cenu za výborně vybavené auto,na rozdíl od VW.Co se skutečné spotřeby týká,v létě jsem jezdil cca kolem 8 litrů,při pojezdech pouze po městě ,se 3 příčníky na střeše,8,7-9,3l a teď v zimě z 80%městského provozu na zimních gumách a co je podstatné se 3 příčníky a nákladem na střeše se vejdu do 10l.Co se týká řazení 2st.,vždy po zahřátí cca 10min.provozu,není s řazením už žádný problém.Na závěr nutno dodat, že s 1.autem máme najeto 16000km a s 2.autem 26000km a doposud své volby nelitujeme a jsme maximálně spokojeni i se servisem,co se týká montáží doplňků a s cenami značkových dílů ,které bývají hodně příjemným překvapením,na rozdíl od VW,jinak nebyl jediný důvod servis navštívit.

12.12.2007 | 17:02:05 | Martini Reagovat

RE: Souhlasím s článkem

Tam snad chybí nuly jinak nevím co by jste chtěl hodnotit na 16000 se senad ani nejezdi na garančku a jestli jste vyněnili žárovku tak už te znacce nevěřím to je troufalost

18.07.2013 | 22:00:59 | Jiri  | 178.72.192.* Reagovat