Recenze Mitsubishi Eclipse GS
“Špičkový sportovní vůz.”

Autor recenze: Jan Matys (28 let),
Pardubický kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1995 Typ motoru:2,0 16V DOHC (4G63) Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 roky Průměrná spotřeba: 9 l/100 km Vloženo: 30. 4. 2008

Hodnocení inzerátu: 5 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Bezporuchové.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Mitsubishi Eclipse GS je záležitost pro "fajnšmekry". Mrkačka, jenž se vyráběla do konce roku 1995, a o níž je právě řeč, patří k naprosté klasice tohoto modelu a většina odborníků toto auto považuje za jedno z nejlépe motorizačně upravitelných vozidel - zvláště pak ve verzi GSX, která nabízí náhon 4x4.

Základní verze GS má náhon přední nápravy, výkon 150ps a 177Nm kroutící moment. Na svoji dobu (rok 1991) to byl nevídaně svižný a rychlý vůz, který Vás ale rozhodně nezahanbí ani dnes! Mnou receznovaná 2.0L verze je spolehlivá, bezporuchová a i dnes relativně rychlá (0-100km/h bez potíží i po 13ti letech provozu okolo 9s!).

Podvozek "sedí jako přibitý". Auto je skutečně díky designu při vysokých rychlostech k zemi doslova přilepené, a zatáčky s ním jdou opravdu řezat. Tlumiče vás podrží při rychlé jízdě, ale přitom nabízejí skutečně výborný komfort - na dálnici D1 z Prahy do Brna necítíte žádné hrboly, auto se pomalu a ladně houpe a vy si připadáte jako v sedačce v obýváku.

Interiér je velmi podařený, ať už mluvíme o sportovních sedačkách, přehlednosti palubky, natočení středového panelu směrem k řidiči, klimatizaci, plně funkčním tempomatu, snadné dostupnosti ovládacích prvků, el. ovládání okýnek a zrcátek... Dalo by se tu psát do nekonečná, a pořád by asi bylo u tohoto vozu o čem. Velmi efektní jsou například i hliníkové lišty prahů dveří s nápisem "ECLIPSE" - pozornost, která více než potěší. Vše zkrátka odpovídá původní ceně nového vozu (970 000,- !).

Náhradní díly není problém sehnat a to za docela přijatelné ceny. Navíc, jak už bylo zmíněné v jedné z recenzí předchozích, díky MitsubishiKlubu seženete ND i z USA a podobných lokalit, a to opět za zajímavé cifry.

Eclipse mohu doporučit každému, kdo má rád sportovní jízdu, atraktivní sportovní design a japonskou spolehlivost. MITSUBISHI ECLIPSE GS je zkrátka dobrá volba!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 5


Komentáře uživatelů k recenzi Mitsubishi Eclipse

Vložit komentář

ja mam Eclipse r.v.97 a je to moj mazlicek, spolahlivost je perfektna len sa treba on starat lebo kazda vec sa casom opotrebuje,ale myslim,ze taketo auto je srdcova zalezitost lebo je ich fakt malo tak si tu starostlivost aj zasluzi

16.09.2009 | 14:07:35 |  Reagovat

Auto je i po letech krasne a sportovne naladene.A i po nekolika letech se vyovna spouste autum novych rocniku.auto je velmi spolechlive a desingove krasne

06.07.2008 | 15:59:47 |  Reagovat

DSM

No ja by som o japonskej kvalite trosku pochyboval skor o tej USA kvalite kedze tieto auta boli vyrabane v illinois. Ked eclipse tak jedine GSX pripadne GST.tieto auta bez turba za moc nestoja(tiez mam jedno)
ohladom spolahlivosti- vlastnit toto vozidlo znamena stat sa profi mechanikom kedze majitel sa musi v aute stale hrabat :)
mam toto auticko 2 roky a investoval som do neho cez 100 000sk a stale mi tyzden jazdi tyzden stoji v garazi hehe..inak na neho nedam dopustit..len kto hlada vykon tak jedine verziu s turbom,pripadne poriadne upravit atmosferu

30.06.2008 | 16:27:48 | DSM Reagovat

Stále pěkný kousek,z toho auta srší rychlost a v ČR velká odlišnost od ostatních,a to se mi líbí!

02.05.2008 | 14:29:36 |  Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Mitsubishi Eclipse