Recenze Nissan Note 1.2
“Nissan Note bych si koupil znovu, v současné produkci Nissanu nic podobného není. Navíc Renault... ”

Autor recenze: Ital (53 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2016 Typ motoru:1.2 Stav km při koupi:5 km Stav km nyní:65 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 6 let Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 5.1 l/100 km Vloženo: 9. 5. 2022

Hodnocení inzerátu: 8 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.6

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Asi po 5ti letech začal chrastit zadní tlumič výfuku, posléze se upravilo na míru únosnou, zatím neřešeno.
Po 6ti letech odešlo třetí LED brzdové světlo.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jak si každý může zjistit, jedná se v podstatě o hatchback velikosti horní hranice dnešní B třídy, alespoň délkou 410 cm. Šířka do 170 cm mě neobtěžuje, naopak. Auto je uvnitř prostorné, při výšce 190 cm se za volant posadím bez problémů, i když je stavitelný jen výškově a sedadlo výškově stavitelné není. Za sebe si pak sednu na délku pohodlně s velkou rezervou. Kufr 300L je docela skladný, no 300L, oktávka to není.
Výbava je základ + balíček klima - rádio, 4 repro. K tomu je multifunkční volant s ovládáním radia, telefonu, tempomatu a omezovače. Ne že bych to používal, ale je to tam. Tedy je zde i handsfree s bluetooth připojením. Centrál s dálkou, el. okna vpředu. Výbava je na tu dobu, třídu a cenu auta velmi pěkná. Navíc je jen klima a okolostojíčnosti byly s ní v balíku. Už je zde stop-start, to se vypne po nastartování, že, ale musíte vždy znovu. Také TPMS systém v kolech bych mít nemusel. Zatím funguje. V autě nebyla rezerva, jen opravná sada s kompresorem, takže jsem si u prodejce hned před koupí objednal disky, hever, asi i klíč na kola, už nevím, možná se nedodává ani ten, vyhodil jsem vanu z kufru a plnohodnotnou rezervu vozím. Místo na ní tam je.
Motor 1.2 atmosféra (dělal se i s mechanickým dmychadlem), tříválec, trochu chrčí, jinak velmi kultivovaný, má těžký setrvačník - dobré řešení, má pěknou charakteristiku (80k, 110 Nm), papírově to nevypadá, ale jede slušně a za dobrou spotřebu. Převodovka asi už Renault, slušná.
Jízdní vlastnosti mírně krabicoidní, ESP se v ostrých zatáčkách vtírá i za sucha, ale třeba na kluzku funguje velmi dobře. Přesto se na okreskách dá jet velmi svižně. Z komfortu pružení nejsem úplně nadšen, mohlo být lepší.
Závady jsem popsal, to LED světlo odejít nemuselo, ale stává se i jinde a docela prý běžně, je to Valeo, Japonsko to bohužel nevidělo, stejně jako celé auto (výroba v Anglii), tak se to holt musí skousnout. Distupnost dílů, mám zkušenost jen se sklem do zrcátka, které bylo v místním obchodě velmi rychle a levně. Ta LEDka bohužel jen jako originální díl byla také dodána, ale už ne rychle a levně. Ovšem proti ceně u prodejce Nissan (4575,- Kč), jsem ji pořídil ještě levně.
Auto je to dobré, na nic si nehraje, asi proto už se nevyrábí.


Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 8


Komentáře uživatelů k recenzi Nissan Note

Vložit komentář

Olej po 8000 km

Kontroloval jsem motorový olej 5w-30 po 8000 km, najeto 68000 km. Nezdá se, že by viditelně ubyl a stále má na měrce zlatavou až lehce hnědou barvu. Gut.

20.08.2022 | 23:09:02 | Ital  | 37.188.146.* Reagovat

Ceny paliv poklesly, o což jsme se zasloužili my, co nejezdíme :0) Za březen až červenec mám spotřebu 268 L, vloni to bylo 702 L. To je pokles tržby za paliva za za toto období cca o 20000,- Kč. Kdyby to tak udělali všichni nebo alespoň většina, je to pokles tržeb v řádu stovek miliard za rok. To by soudruzi petrolejáři poznali rychle a cena paliv by byla zase rozumná. Takhle to jde, bohužel, pomalu. Takže cenu máme takovou, jakou si zasloužíme, neboť jsme je rychle a důrazně nedotlačili k nižší. Také tankování na jistých pumpách, víme kterých, informací je dostatek, je celkem na pováženou. Pump je přehršel a není důvodu podporovat ty největší zloděje.

04.08.2022 | 09:52:46 | Ital  | 37.188.156.* Reagovat

RE:

Tak my, co jezdíme vám do toho házíme vidle, já najel letos víc než vloni:-))), co dělat, kšefty běží, doprava je nutná....beru také na jedné z dražších - protože - kniha jízd....:-))

05.08.2022 | 09:24:38 | Vašek  | 88.103.232.* Reagovat

RE:

Kdo jezdí pracovně, jezdí. Jezdí-li dráž, účtuje to zákazníkům. Dokud zákazníci platí, OK, páč inflace. Když je kšeftů méně, což je nezřídka způsobeno drahotou, pobrečíme, případně chceme něco od státu. Normální fungování tržní ekonomiky :0))

05.08.2022 | 18:16:51 | Ital  | 37.188.162.* Reagovat

RE:

Tak nevím, na co jste zvyklý vy, já od státu nikdy neviděl korunu....:-)

06.08.2022 | 08:02:49 | Vašek  | 88.103.233.* Reagovat

RE:

Státní dotace asi nebudeme řešit, všechny jsou špatně a nejhorší ty, na které jsou přisáty různá prasata. Co se týká cen u pump, zřejmě zasáhl stát, a tady je to dobře, že uplatnil nějakou sílu a vyhrozil zastropováním marží. Už tam nahoře začínají chápat, že inflace jim rozpočet nezalátá, tak by alespoň nemusela být tolik umělá. Např. pump Benzina se to projevilo náhlým výrazným zlevněním. Ty jsou mi jedno, neboť jsem tam tankoval jednou za uherský rok kdysi, dnes tam netankuji a už ani nikdy nebudu. Šlo by je zlikvidovat pouhou ignorací, kdyby se zákazníci tak rozhodli. Bohužel se tak nerozhodli. Škoda. Naše škoda.

06.08.2022 | 13:41:34 | Ital  | 37.188.242.* Reagovat

RE:

Vy idealisto, třeba v našem městě prostě jiná pumpa není....., stát nemůže dělat nic, leda bu,bu,bu...nemůže nařídit soukromému subjektu marži, jediné, co udělat mohl bylo stanovit ceny u státního podniku (Euro Oil), aby snížil cenu na trhu, ale neudělal ani to...nebo snížit daně (to bylo spíše směšné), cena klesá, protože klesá trh, to je tržní ekonomika, klesá totiž cena ropy na sv.trhu...se státem to nemá co dělat.

07.08.2022 | 10:01:30 | Vašek  | 88.103.232.* Reagovat

RE:

A ještě k t ignoraci....to je naprosto neuskutečnitelná idea...nikdy nic takového nebude fungovat.

07.08.2022 | 10:02:51 | Vašek  | 88.103.232.* Reagovat

RE:

Já si k levné pumpě dojedu, při rozdílech cen se to vyplatilo i za extra cestu, jinak jedu kolem. A kdyby nula od nuly pošla, dojedu tam taky. Výchovně...Ignorace řetězce by fungovala dobře, bohužel, není to uskutečnitelné, i když je to tak jednoduché...Ono to trochu zafungovalo, výtoč měli jistě podstatně nižší.

07.08.2022 | 12:50:50 | Ital  | 37.188.176.* Reagovat

RE:

U nás se jezdilo do Polska, rozdíl byl brutální, snad 10-12 kč na Lt, ale já to fakt nedělám z dobrých důvodů...
Ale tohle nikdy nefungovalo ani u menšího počtu subjektů, kdysi jsem pracoval ve velkoobchodu s tabákem, když PM zvýšil ceny a začal dodávat trafikám přímo, velkoobchody se dohodli, že přestanou jejich zboží brát...vydrželo to den, vždycky se našel jeden,dva kteří to nedodržely a chtěli si namastit kapsu a zvětšit trh , tím, že oni to distribuovali...

07.08.2022 | 20:14:50 | Vašek  | 88.103.232.* Reagovat

RE:

Chápu, že něco nefunguje, protože si někdo mastí kapsu. Ale zákazník si koupí drahého paliva asi nemastí kapsu. Takže tenhle příklad je nepřípadný. Taky chápu, že někdo cenu paliva neřeší, páč mu může být jedno. Ale těch zas není tolik...jsem si myslel...asi je jich dost. Na druhé straně, všiml jsem si nové trapné reklamy na Benzinu. Nevzpomenu si, kdy jsem předtím viděl reklamu Benziny. A najednou tu je. Taky to něco ukazuje. I když nevím, co si od té reklamy slibují. Jako by nežili na Zemi. Ovšem já tomu nerozumím, třeba jen plní plán reklam a musejí na to vyplácat peníze chca nechca.

08.08.2022 | 15:34:05 | Ital  | 37.188.173.* Reagovat

RE:

Vůbec ne....v principu jde o to, že taková dohoda nikdy nemůže fungovat, protože se najde dost těch, co ji nebudou dodržovat, to je celá idea...a je úplně jedno, zda jde o jeden z několika velkoobchodů nebo o 20% všech zákazníků (reálně by to bylo víc, protože prostě firmy, které to živí jezdit musí a berou násobně více paliva).
Benzina u které beru má stále nějaké akce a reklamy nebo třeba Tankkartu ap., různé soutěže, teď zase inzerovali proto, že se Benzina přemalovává na Orlen, tak,aby zákazník neutíkal....

09.08.2022 | 14:49:38 | Vašek  | 88.103.232.* Reagovat

RE:

Benzina vždy zdraží jako plus minus první a zlevní jako poslední. Pokud není nablízku levná pumpa. Nic prémiového na ní není, kromě cen. Jsou i lidé, kteří tam budou tankovat právě proto, že není levná, ale těch nebude tak moc. Z hlediska peněz (co to neřeší) je horních 10000, to číslo může být v naší zemi dost reálné, a pak z hlediska psychologického, bez ohledu na kupní sílu, takových by bylo asi do 5ti procent. Takže, pravda, vždy se někdo najde.

11.08.2022 | 12:37:07 | Ital  | 37.188.157.* Reagovat

RE:

U nás třeba není alternativa....

11.08.2022 | 16:21:47 | Vašek  | 88.103.232.* Reagovat

RE:

Máme hustou síť čerpaček, tak nějaká alternativa asi je. Zrovna dnes jsem jel kolem Shellky, Natural za 39,90. I oni se snaží. Benzina v klidu 43,90. A to je nedaleko pumpa ONO. Já to na ONO mám z domu 14 km a už jsem tam párkrát jel tankovat. Jel jsem už i dál. Vyplatí se to nebo je to 0-0, svezu se (jezdím rád), trochu času mám a nepodporuji drahotu. Teda jako do drahých restaurací taky nelezu a nepíšu o nich na netu, že jsou drahé. Ale těmi auty taknějak jezdíme skoro všichni a já navíc rád. Takže to mě sere, drahou hospodu mám na háku, že jo. Zrovna dnes jsem byl na večeři v jedné dobré nikoliv nějak drahé restauraci a cítím se velmi dobře, co se týká zažívání. To se mi po večeři v hospodě dlouho nestalo a že to byly chody podstatně dražší. Tak mě napadá, dnes u toho nebyla ta zdravá zelenina, že by to bylo tím?

11.08.2022 | 23:04:17 | Ital  | 37.188.154.* Reagovat

RE:

Naše město má 10.000,- obyvatel je tady jen Benzina... na ježdění za levným máslem a benálem fakt nemám čas....do hospod chodím jen do kvalitních nechci žrát odpad, buď kvalita nebo nic, na obědy chodím přes ulici, kde mají skvělé kuchaře a vše čerstvé, oběd 250,- s pitím a presem, ale nemám vředy...

12.08.2022 | 07:24:36 | Vašek  | 88.103.233.* Reagovat

RE:

Naše město má necelých 9000 obyv. a benzinky jsou tu 3 veřejné a 1 podniková, i zde je možno. Ne že by si nějak cenově konkurovaly, ale jsou. Netankoval jsem tu léta páně. Obědy mám max. za 95,- Kč, nemusím to mít s obsluhou, a mám víc času, možná i proto, že nemusím tolik vydělat na to jídlo a palivo :0) Čas jsou peníze, takže jsem vlastně bohatý :0) Je to o psychologických aspektech chování. Ty si člověk nevybírá a je poměrnë těžké je ovlivnit. Každý jsme ve vleku svých genů, ať už si to připustíme nebo ne :0)

12.08.2022 | 13:07:41 | Ital  | 37.188.175.* Reagovat

RE:

Doplňuji - dnes jsem měl krásně jemně pečený vepřový řízek s bramborem a okurek. Polévka s játrovými knedlíčky. Ne že by to byl vrchol gastronomie, ale velmi chutné a poctivé. Ještě byla např. svíčková, ale té jsem neodolal již několikrát. Je to cena bez pití, zajisté. Vředy nemám, žlučník nemám...Nekrmím se stále řízky a svíčkovou, to byl jen aktuálně dnešek. Podléháte, Vašku, domnění, že co je drahé je dobré a co je levné je špatné. Nepopírám, že v poctivém světě to má logiku. Žijeme však v reálném kapitalismu s volnou tvorbou cen. Podle ceny se mnohdy, co se týká kvality, nepozná nic. Kapitalismus je v podstatě jeden velký podvod, čest výjimkám, které jsou, ale nějdy dá práci je najít. Někdo by řekl, že za čest si nic nekoupíš... :0) Stále jsme u těch psychologických aspektů.

12.08.2022 | 13:43:04 | Ital  | 37.188.175.* Reagovat

RE:

Inu, každý to máme jinak, mně přijde líto času na cestu za benzínem laciným , ale jinak se bohužel mýlíte, stejně jako mnoho mých zákazníků, kteří chtějí něco levného a kvalitního, vždy jim říkám: můžete mít věc drahou a kvalitní - levnou a nekvalitní - drahou a nekvalitní.....čtvrtá možnost neexistuje, to je takové perpetum mobile ekonomiky - levné a kvalitní - prostě vyloučeno.

12.08.2022 | 16:48:26 | Vašek  | 88.103.233.* Reagovat

RE:

Když budu něco dodávat, prodávat, možná budu tvrdit totéž. Zákazník může hledat i tu čtvrtou možnost. Občas se najde. Třeba zrovna Suzuki Splash, u jehož recenze jsme si taky asi povídali, je levné auto, o jehož kvalitě si některé prý kvalitní značky mohou nechat zdávat. Ale není to auto na reprezentaci. Pouze je kvalitní, slouží a neobtěžuje.

12.08.2022 | 18:52:28 | Ital  | 37.188.163.* Reagovat

RE:

U Eurooilu stát opravdu nepředvedl nic, jen bordel, v jednu chvíli. Ale nějaké bububu tam bylo, proběhlo to i médii. Ono to má význam. Mě přijde, že nejprve to vypadalo, že vyšší cena by mohla být dobrá pro státní rozpočet a pak se ukázalo, že spotřeba klesla, takže státní rozpočet nic moc (info nemám a podle vlastní spotřeby soudit nemohu), jen se zvedla inflace. A taky protivládní nálady.

07.08.2022 | 12:45:13 | Ital  | 37.188.176.* Reagovat

Ceny benzinu

Dnes začlo platit snížení spotřební daně u benzinu a nafty. Došlo k zajímavým situacím. Třeba plošným snížením ceny u sítě Benzina se tyto pumpy v blízkosti pump ONO (které jsou dlouhodobě levné) dostávají i pod ceny ONO. Vzhledem k tomu, že Orlen má, jak bylo v médiích uvedeno, celkem prasáckou rafinerskou marži mnohanásobnou oproti normálu) , může na některé pumpě prodávat i bez marže a cenově zatápět levné pumpě, která jim jistě dlouho pije krev. Teď k tomu mají ideální příležitost. Možná je to i napadnutelné, nevím. Ale možná o tom ještě uslyšíme.

01.06.2022 | 19:28:50 | Ital  | 46.135.7.* Reagovat

Omezili jste tankování?

Já vím, spoustě lidí to prostě nejde, druhá spousta prostě nechce a chápu to. Já jsem se rozhodl cvičně nepodporovat současnou petrolejářskou a potažmo státní zlodějnu s palivy a zkusil jsem spotřebu omezit. Není to systém v březnu koupit 1000 L a pak aspoň půl roku nic, jako někteří borci a chápu je, ale jen v rámci mých možností. Hodně z nás aspoň trošku sportuje, tedy vzít to jako sport, při tom se také více pohybuji vlastní silou, takže je to snad i přínosem pro zdravíčko. Protože si tankování eviduji, mé tankování v litrech za měsíc je toto. 2021 - květen - 169, listopad - 155, prosinec - 156, 2022 - leden - 113, únor - 182, březen - 62, duben - 50, květen - 0. Zkusil to ještě někdo?

29.05.2022 | 09:15:10 | Ital8  | 46.135.81.* Reagovat