Recenze Nissan X-Trail
“Super auto až na cenu originálních dílů.”

Autor recenze: Jirka (29 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2004 Typ motoru:2.2 DCI Stav km při koupi:88 000 km Stav km nyní:92 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 19. 5. 2008

Hodnocení inzerátu: 42 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Peugeot 405

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto jsem koupil havarované. Jednalo se "pouze" o karosářskou opravu, nebyla nutná oprava náprav, motoru ...


Hodnocení a zkušenosti s autem

S X-Trailem mám najeto asi 5 tisíc km převážně v zimních mesících po silnicích 2. a 3. třídy. Mezi největší klady patří nasedání do auta a celkově příjemná jízda i po horší komunikaci. Výjimkou není ani dálnice D1. Akcelerace je výborná i na takto těžké auto, síla motoru je 100kw. Na druhou stranu je ale škoda, že X-Trail nemá nějakou redukovanou rychlost na polní cesty, protože rychlostní stupeň "jedna" je dost rychlý. Toto alespoň částečne nahrazuje rozvodový řetěz, kde nemusíte mít strach, že se přetrhne řemen při nežádaném vypnutí motoru.

S náhonem přední nápravy na sněhu a ledu jsem si vystačil i v místech, kde by peugeot klouzal. Ale další režimy AUTO a 4x4 jsem spíše ocenil v blátě.

Při rychlosti 100km/h s otevřeným šíbrem je hlučnost v autě v normě. Zápor mě žádný nenapadá, můžu pouze srovnávat s předchozím autem Peugeot 405. Oproti Peugeotu jsou sedadla tvrdší, ale ne tak moc jako např. v octaviích. Jeden zápor snad: Pokud někdo otevře zadní okno, tak v předu to je, jako by vám dunělo v hlavě. To se dá vyřešit otevřením šíbru, nebo zapnutím klimatizace.

Pokud jezdíte rozumně, tak se spotřeba pohybuje zhruba na 7 litrech (kombinovaná). Na dálnici při 140-160km/h byla spotřeba skoro 8 litrů.

Zatím jsem nemusel měnit žádný náhradní díl, pokud nepočítám investici opravy té havárie. Většinu jsem sehnal z vrakoviště. Ovšem originální díly jsou hodně drahé.

Takže zatím mohu jen doporučit.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 42


Komentáře uživatelů k recenzi Nissan X-Trail

Vložit komentář

Spokojnost

Mam 2004 100kw a zatial spokojnost , jedina investicia mimo oleja,stieracov,gum a nafty bol ventil na palivovom cerpadle, tan ma sice v autorizovanom servise vysiel aj s opravou na nejakych 260 Eur , ale od vtedy opat pokoj.Jedina nemila vec je ze minule mi na nom rozbili okno na bocnych dverach a ukradli veci.OKno ma s vymenou vyslo 70 Eur, takze nic strasne (samozrejme az na ukradnute doklady). Musim pochvalit podvozok a ESP, pretoze ma zatial nenechali v stichu a v porovnani s Hondou CRV, tak ta nema v terene sancu, dokonca som par krat iisiel s kamosom na mensi vyjazd, kedy on mal Pajero , ja X-Traila a , kde vysiel on vysiel som aj ja.

20.10.2011 | 15:48:19 | JANci  | 192.168.196.* Reagovat

Súhlas s oboma, ale iba sa chcem

podeliť o skúsenosť: V rodine sme mali Nissan X-trail 2001, starý motor, v súčastnosti nový, s 127 kw a max. výbavou.....až v posledných dňoch som si mohol doplniť skúsenosť aj s verziou 100 kw, ročník 2006:
Výsledok ?
Podľa mojej skromnej mienky je vodičsky NAJZÁBAVNEJŠÍ "starý" X-trail s 100 kw motorm.
Nový je už dlhý ako autobus, nakláňa sa ako Renault, nejaké ostré prepletanie, s pískajúcimi pneu. nečakajte. Slabé bočné vedenie sedadla, na to, že sú v koži, málo komfortné, neodvetrávané. Spotreba je super, od 5,8-6,2 pri dodržiavaní predpisov, až po 8,2-8,8 pri naháňaní sa...Vynikajúce odhlučnenie.
To 100 kw je tak uprostred. Asi najlepší zlatý stred. Hluk oproti starému je podstatne menší, dieslové chrochtanie stále počuť viac, než by to bolo nutné..., ale jazdne je to jednoznačne najlepšie v kateg. SUV neprémiových značiek. Keď už človek vytláča O2, W a podobne, pričom podvozok znesie priam neskutočné bočné zaťaženie, začínajúci šmyk nádherne zrovnáte, dokonca ESP Vám nezatrhne radosť, ako v niektorých modeloch, ale dovolí viac, než je zvykom. Normálne znesie porovnanie s BMW X3. Akurát, že je priestranjší, prehľadnejší a nepomerne lacnjší a skromnejší v konzume nafty.
Mne vyšla pri svižnej jazde /DE-SK/ cca 1.600 km okolo 7,8-8,5. Ale už so vsuvkami 180 km/h, dážď, klíma.
Ak máte šťastie, kúpite nebúranú a od 1. MAJITEĽA !!!, tak máte o dobré vozenie postarané. A to za cenu slabej O2... P.S. Náhradné diely sa dajú zohnať aj lacnejšie...

11.07.2009 | 12:47:57 | ľuboš Reagovat

Hukot

Ono to huci snad v kazdom aute v ktorom som isiel, aj v mojej astre ked sa da zadne okno dole, takze ziadne obavy, staci pustit klimu alebo stiahnut okno vpredu, jak hovorite

22.05.2008 | 14:53:44 | misso Reagovat