Recenze Opel Agila
“Pro mne nejvhodnější vozidlo.”

Autor recenze: Ryndas (77 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:1 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:5 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 28. 4. 2008

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.6

Spolehlivost

3
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Felicia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Již po týdnu "odešel"zcela nefunkční akumulátor, po odtahu byl vyměněn v záruce.
Po 4.000 km se rozpadly rozvody - řetěz, napínák. Po odtahu byly vyměněny v záruce.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Po dlouhé úvaze a porovnávání mi vyšel tento nezvyklý "miniMPV". Hledal jsem hlavně pohodlné nastupování, které mi u Felicie, podobně jako i u mnoha dalších - i podstatně dražších vozů chybělo. Agilu jsem koupil v akci, se slevou, v lednu 2007.

Tato původní Agila / Suzuki Vagon+ / je ideální vůz pro špatně pohyblivého invalidu s problémy s páteří. Vnitřní prostor je zcela specifický, jak šíře v ramenou, tak výška. A tak mu lze odpustit tříválcový zvuk, náchylnost na boční vítr, nijak oslňující akceleraci, atd..

Prostor pro posádku je komfortní, pevná sedadla dávají pocit jistoty a spotřeba i při krátkých jízdách je cca 6.5 l, Brzdy jsou velmi dobré, ABS byl v základu. Výkon tříválečku mi úplně postačuje.

Bohužel, Opel se rozhodl specifičnost Agily zcela opustit, a nejnovějším modelem 2008 se zařadil do stereotypní řady malých vozů "pro evropské ženy". Do nového modelu se nejen velmi špatně nastupuje, je mnohem nižší, a tak má podstatně menší vzdálenost sedáku od střechy, "anatomičější" sedadla nutí sedat "dolů", takže nic pro ZTP. Ještě k tomu - pravému koleni překáží "kaplička" s řadicí pákou. Je to velká škoda - opět skončil jeden naprostý originál.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Agila

Vložit komentář