Recenze Opel Astra Opel Astra F 1,6 i Kombi
“JE TO PROSTĚ KAREL SUPR AUTO”

Autor recenze: Jenda (16 let),
Pardubický kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1993 Typ motoru:1600 ccm Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 10 let Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 28. 11. 2008

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 125

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Předem bych řekl, že mu říkame Karel.
Mame už ho 10 let takže za dobu co ho máme mělo celou řadu "dětských chorob", Nejvíc mě mrzela rez ta se u Aster objevuje na zadním kufru nad SPZ, přední kapota, prahy a nejvíc kolem hrdla nádrže jo a ještě zadní podběhy.
Toto auto jsme většinou opravovali s otcem sami takže za ty léta už ho znám dokonale. Pomalu mám pojmenované všechny šroubky.
Ale, nikdy závažný problém neměl a vždy šlapal jak švícarské hodinky !
Další věcí je vrzaní a to sedadlo řidiče a středovej sloupek v kufru na víku zevnitř všechny se nám podařilo postupně umlčet purpěnou, molitanem atd.. však to znáte, ale vrzaní v pravejch předních dveřích u spolujezdce to je rebus. Už jem to měl rozdělaný tolikrát. Několikrát jsme to skoušeli poslouchat rozdělaný za jízdy a nemůžem přijít odkud to jde je to takový divný lupaví zvuk. "Prostě lup lup"


Hodnocení a zkušenosti s autem

Koupili jsme ho v 98 z německa po bouračce, chudák dostal ránu na předek bok a zadek, ale dali ho do kupy a dnes bych řekl že je to jedna z nejvíce zachovalích aster co znám. Modrozelená metalíza na kombíku se už moc nevídá a ještě když je bez jakékoli stopy po rzi.Musím říct, že jsem na něj docela hrdej.

Je to supr auto nikdy nás nenechalo ve štychu a to i teď kdy už je z něj děda.Má zasebou asi 5 dovolenejch v Chorvatsku.

Akorat mě vadí podvozek, při razantnější jízdě jenom zatačky proplouvá a když jsou na silnici boule tak člověk skoro dostává mořskou nemoc inu jak se říka astry to je jízda jak v peřinkách.

Místa uvnitř je dost na svou třídu asi aš aš. Kufr má taky dost velkej a po sklopení sedaček vznikne rovná plocha. Zezačatku jsem si říkal supr můžu spát uvnitř, ale teď zjišťuju, že se tam nevyspím protože bych potřeboval místa trochu víc do délky a tak spím většinou s otevřeným kufrem.
Další věcí jsou sedačky. Spočatku byli supr pohodlné i docela drželi, ale časem se vyseděli a teď je to horší, ale není to nic hrozného.

Výkony no akcelerace není zrovna žadnej rychlík, ale ani žadnej lenoch prostě zlata střední cesta. Maximalka je na tu dobu a motor dost vysoko jeli jsme s ní v německu 194 km/h a už to bylo docela řádné dobrodružství.

S autem jsem dost spokojenej a planuju ke Karloj pořidit mladší segru taky fkovou Astru, ale kratkou, abych s ní mohl jezdit do školi. Přeci jenom proč sebou tahat takovou hromadu železa navíc.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Astra

Vložit komentář