Recenze Opel Astra 5 dvěří
“Koupě z rozumu.”

Autor recenze: Tomáš (31 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:1.4 16V Stav km při koupi:78 000 km Stav km nyní:85 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 5 měsíců Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 10. 12. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Primera a další viz recenze na promera 1996

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Ne.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Astra je nuda. Stravšná nuda. Ani nemám chuť o ní psát.

Všechno zatím "funguje".

Pře astrou jsem měl primeru 1996 viz recenze.

Koupil jsem tuhle Astru 1.4 66kW, edice 2000, 5 dveří.

Měla to být koupě z rozumu. Prý se snadno prodává. A toho určitě využiju.

Jezdí. Ale je to nuda. Něco tomu chybí.

Primera měla slabší motor ale s astrou musím pořád držet vyšší otáčky. Otrava. Primera se rozjížděla i na 1200 otáček.

Volnoběh Astry 1000 otáček. Primera 500. Při volnoběhu: zapnu světla - otáčky se sníží a žárovky svítí slaběji. V primeře r.1996 při rozsvícení světel se automaticky zvýšily otáčky o něco málo a světla svítila stále jasně, stejně tak při točení volantem si auto uvnitř rozumělo. V astrě je mrtvo. Jen zajjišťuje aby auto jelo. Mám z toho pocit jak při stisku ruky leklou rybou.

Odmlžování čelního skla - ventilátor fouká jen na prostředek pokud nejede na 4ku. Furt mám zamlžené okraje skla a hůř vidím. Kámoš to má tež tak. Nemůžu uvěřit, že němečtí inženýři dopustili takovou věc. Bylo minus deset, namrzlé okno. Trochu jsem to škrábnul a jel do OV. Věřil jsem, že za chvíli rozmrzne. Houby. Trvalo 18 minut, než rozmrzlo to v dosahu stěračů!! Neuvěřitelné. Na Fordu mají to vyhřívané čelní sklo a to prý je paráda.

Ostřikovače stříkají jen na spodní okraj okna. Když si chci pomoct od námrazy ostřikování - nejde to. Pohnout s nima nejde. Zlobí.

Ukazatel nárže - popletený. Jednou svítí pak zas ne. Podle větru ukazuje "tankuj!" nebo "máš tam ještě půl dílku, pohoda" Podle toho jak stojím z kopce - na rovině. Hrozne přecitlivělé ucho. V návodu upozorňujou, že nesmím nikdy vyjet nádrž - jinak bych musel do servisu a oprava je poměrně nákladná. No, to mě nervuje. V nissanu jsem jednou zkusil nádrž vyjet, dolil z kanystru a pohoda.

A další a další detaily.

Zadní stěrač lehá naležato, takže furt přimrzá. Na primeře byl na stojato a tak se na něm nedržela voda a nezamrzal.

Nesnáším oplovský způsob řazení. Hrozně hranaté. Na Nissanu se řadí krásně, dalo by se říc "jen dozadu dopředu". Ono to samo nějak pozná, že chcete řadit nahoru nebo dolů. A ta oplovská zpátečka! Při parkování musíte důkladně šoupat kroužek, jinak místo zpátečka-jednička máte zpátečka, zpátečka. Mamka na Corse to má ty samé zážitky.

Astru už nikdy. Hlavně proto že nemá šťávu.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Astra

Vložit komentář

zkusenosti po dalsich 7 letech

Otec s Astrou dosud jezdi. Cluster má teď cca 130 000 km. Koroze prakticky zadna. Poruchy zadne. Jen spinaci skrinka, nebo jak se tomu rika zlobi. temer nejde otocit klicem z polohy 0 do zapnuto. Obcas trva i 20 sec, nez nahmatam spravnou polohu. Otec ale uz na to ma grif.
Mondeo mi porad bezproblemove jezdi, ale uz bych si mel poridit novejsi, reprezentativnejsi. Mondeo je prvni vuz, kdy nechci menit model/znacku.
Oproti Astre strarne rychleji, vytapeni celniho skla uz topi jen na casti plochy, celni sklo se v hornim rozku rozliza ale z kabiny to neni videt. Zacal koroze lem zadniho blatniku, spodek dveri. To na Astre neni.

24.10.2014 | 11:02:41 | tomas co psal recenzi  | 90.183.36.* Reagovat

Ahoj. Astra má za sebou další rok. (Prodal jsem ji otci, tak zhruba vím co se s ní děje.) Problémy má s tím, že se ztrácí voda z chladícího systému, trochu i olej. Dále se zasekává spínací skříňka nebo jak se tomu říká - no to co se do toho strčí klíč a startuje se s tím. Mazal to grafitem a nakonec si domlouvá výměnu - prý je to u Opelu normální a musí se to vyměnit. Víc nevím. Mám svých starostí dost. Ale mondeo zatím jezdí, no najezdil jsem asi 30 tisíc. V zimě jsem vyletěl do obrubíku, tak řízení je nějaké nejistější, ale oproti vetšině ojetin na cestách působí mondeo sebejistěji na hrbolach i v zatáčkách. A nikdo mně nešikanuje jako v astře - jezdím totiž slušně.

10.09.2009 | 20:50:55 | Tomáš, co napsal tuhle recenzi Reagovat

Souhlas s Leonem ! Kamos ma Mondeo r.v.2003, koupil ho za 400-tis.(ojete) a jenom do nej cpe prachy ! Mondeo by jsem tedy nikomu nepral (alespon podle svych zkusenosti).

22.05.2009 | 15:21:36 | jamieson Reagovat

Re: Po roce s Astrou

Reaguji na komentář autora recenze ze dne 21.2.2009, jen připomínám: ... nudné auto ... čudlíky trošku moc cvakaly ...
Otázka vkusu, mě zase vadí, když čudlíky cvakají málo ;o)
Osobně mi tahle nuda Opelů vyhovuje. Když jsem sednul před 15 lety poprvé do Opelu, tehdy to byl Kadett, tak mi přišlo že vše v interiéru je "na svém místě", žádné zbytečné serepetičky. Jednoduché a účelné. Je pravda, že bez ohledu na to jestli sednete do Corsy, Astry, Comba ... interiér je velmi podobný, pro někoho možná strohý a nudný.
Jízdní vlastnosti Géčkové Astry podle mého názoru vůbec nejsou nudné a jestli potkám znuděného Toma v jeho Mondeu 2001 někde na silnici, tak mu s chutí natrhneme s Astrou p...l až z něj oprejská lak ;o)

09.05.2009 | 15:07:31 | NoFear Reagovat

nevieš o čom hovoriš! mondeo stoji tak za prd! poznam ludi čo by ti o tom dokazali hovoriť cele dni!

11.03.2009 | 18:05:57 | leon11 Reagovat

Helmut von Seireit

Fáš pšíspěfek být móc tobrá. My si fšichni móc tópše počíst a skoro každá sedmá slovo rozumnět. Ja osobne se pudu tešit na talší takofá schön pšíspěfky. Alles gute!

21.02.2009 | 20:00:13 |  Reagovat

Fahrzeuge von Auto Place sind immer in einem einwandfreien Zustand

Fahrzeuge von Auto Place sind immer in einem einwandfreien Zustand.

* Auto Place bietet nur unfallfreie Fahrzeuge vom ersten Besitzer an, welche auf erstklassigen Strassen gefahren wurden
* Auto Place bietet den besten Preis bei vergleichbaren Fahrzeugenauf dem tschechischen Markt
* Alle Fahrzeuge besitzen Serviceheft und weisen regelmässigen Service bei autorisierten Dealern auf
* Fahrzeuge werden von unseren langjährigen Spezialisten in der Schweiz ausgesucht
* Auto Place ist immer der Besitzer des angebotenen bzw. zum Verkauf stehenden Fahrzeugs
* Jedes Fahrzeug durchläuft einen Vorverkaufsservice, bei welchem alle Teile, welche eine niedrigere Funktion aufweisen, selbstverständlich ausgewechselt werden
* Auto Place garantiert eine kostenlose Reparatur der versteckten Mängel während 12 Monaten
* Auto Place gewährt Gratis-Servicearbeiten für Reparaturen im Zusammenhang einer normalen Abnützung für die Dauer von 12 Monaten
Auto Place bietet bestmögliche Finanzierung bzw. Leasing an

21.02.2009 | 19:55:23 | Stephan Reagovat

Luboš

Tu poslední větu jsi si už mohl odpustit. Nebo sis jen přihřál polívčičku a chceš zase rozpoutat přestřelku o francouzích? Mě spíš připadá (po čtení mnoha tvých příspěvků i na jiných recenzích) že ty jsi riadný nedorobok tvojich rodičov - neboli náhodou súrozenci ???

21.02.2009 | 19:54:08 | Honza Reagovat

Myslím, že autorovi

recenzie rozumiem. Dá sa totiž jazdiť a jazdiť. V prvom prípade z bodu A do bodu B, keď ste radi, že to už máte za sebou. Slabý motor, slabý podvozok, prosto nuda. A dá sa jazdiť z bodu A do bodu B, tak, že máte radosť z cesty, tešíte sa na ďalšiu jazdu, volant presne reaguje, akúkoľvek utiahnutú zákrutu nemáte problém prejsť, síce je všetko trochu hlučnejšie, hlavne okolo 5.-6.000 ot/ minútu, ale máte pôžitok z cestovania. Teda, voľakedy to tak bývalo.... Dnes je to už iba o utrpení... Ale som rád, že som tie časy zažil, keď nebolo toľko áut a policajtov číhajúcich za každým rohom...Dnes má auto každý, ale už málokto má možnosť radosti z jazdy .

21.02.2009 | 19:09:56 | ľuboš Reagovat

21. února 2009 | 18:39 | Anonym

Pochop, že každý má na auto iné nároky a Ople sú naozaj nudné jak *****. A rovnako nudné sú aj Toyoty, Lexusy nehovoriac o Hyundaijoch a Kiách, tie sú morbídne ubíjajúce. Uvedom si, že nie každý chce len "presuvník z A do B". Osobne aj ja chcem viac od auta, preto som si kúpil Citroen C4.

21.02.2009 | 19:00:30 | Angel_M Reagovat

Tomáš

Není nic jednduššího. Protože tě bude nudit i ford, to je jasné, doporučuji koupi trabanta. S ním se určitě nudit nebudeš. A všichni okolo na tebe budou mávat a hlasitě tě zdravit. :-)

21.02.2009 | 18:39:52 |  Reagovat

Nudné auto

Tomáš prepáč, buď si robíš srandu alebo nie si kompletný. Predať auto, pretože je nudné, to som ešte nepočul. Ak si sa v aute nudil, tak by to vyriešila pekná baba na vedľajšom sedadle ale inak ? Teraz si kúpil jazdeného Forda. No, možno sa nudiť nebudeš, všeličo som už čítal. Odporúčam, daj si vždy pred jazdou Red bull, pre istotu, čo keď ťa začne aj Ford nudiť.

21.02.2009 | 17:56:22 | 07 Reagovat

autor recenze

Drátky v okně, jak bez toho můžou jiná auta být? No asi proto, že mají dobře vyřešené topení a větrání. Nebo jsi ještě takovým autem nejel? Buď si jistý, že jich je dost. A okna se nemlží i bez drátků.

21.02.2009 | 16:07:38 |  Reagovat

Po roce s Astrou

Jsem autorem této recenze. Astru jsem po roce prodal. Nebyla špatná. Ale ani se mi na ni nechce vzpomínat - tak byla nudná. Jediné na co vzpomínám rád je kožený volant - moc příjemný. Taky ovládání audia na volantu bylo u Astry docela povedené, i když čudliky trošku moc cvakaly.

Poruchy byly tyto:
- mizení vody z chladícího systému
- jedna pokažená svíčka
- nervy se zamlženým čelním sklem

Pořídil jsem si Mondeo 2001. Jsem spokojený. Ford dává člověku přesně to co je od auta potřeba. Nic víc navíc. Ale ani míň. Vyhřívané čelní sklo - drátkama = super, jak mohou být jiná auta bez toho? Podvozek - kola se drží na cestě jak přilepená. Ticho v kabině. Senzační ovládání audia na volantu - pohodlně přepínám i při zatáčení - nikam mi čudlíky neutíkají. Řazení rychlostí - bezva.
Jen to umývání... :( na Astru stačil jeden kýbel vody.

21.02.2009 | 14:12:48 | Tomáš, autor recenze Reagovat

ASTRA?

Astru jsem měla asi 10 let, velice spolehlivé,bezporuchové auto. Trošku lenivější (byla to 1.4). S tím zacházením skel vždy, když pršelo souhlas - jediná kosmetická vada kterou vytýkám. Jinak kromě pravidelného servisu nemusela do opravny. Jak říkám spoleh.

08.12.2008 | 18:36:59 | VENDI Reagovat

No zrovna srovnávat astru s primerou je dost troufalé.
Astra se mi jeví jako pěkně zpracované auto včetně interieru, což o primeře říct nemohu. neprohodili se Ti ty auta?

30.03.2008 | 21:06:37 | Vladimír Reagovat

Nuda?

Dokáže mi někdo vysvětlit pojem nudné auto? Co to znamená? Co znamená teba nudná palubovka, já když jedu, dívám se před sebe ven a nudná se mi třeba zdá nějaká cesta, protože je rovná a je tam 60-ka, tak se palhočím, ale auto? Nerozumím tomu.

14.12.2007 | 11:14:49 | David Reagovat

Astra

Keď to teda berieme takto aj Fabia je nudná

14.12.2007 | 09:58:22 | pietro Reagovat

Jj, Astra je fajn, ale nudna. Staci sa zviest s Focusom a clovek si uvedomi aka je soferovanie zabava...(soferovat nee sa len vozit na sedadle vodica)

13.12.2007 | 21:12:38 | olso Reagovat

To pietro

Tady nejde o spolehlivost, nikdo přece nechce mít za zábavu týdenní návštěvu servisu, ale auto je celkově trochu nudné a řekl bych pochmourné - palubní deska, motor, řazení, celkové zpracování interieru bez nápadu atd. A to říkám jako spokojený uživatel!

12.12.2007 | 12:32:48 | Noxx Reagovat

Astra

A Astrou prežívate nudu, lebo je spoľahlivá a kvalitná. Asi by ste potrebovali okoreniť život najakou poruchou a následnou niekoľko desaťtisícovou opravou, to by bolo potom srandy, ani tie zahmlievajúce okná by nevadili. Ale pri Astre sa asi budete nudiť mal som Astru F 1,4 16V - spoľahlivé. Prajem veľa srandy:-)

11.12.2007 | 21:06:14 | pietro Reagovat

S většinou věcí souhlasím - ty chyby. Ale pokud u auta jde o takového maličkosti, tak se to dá. Horší když místo zamlženého skla odejde řidicí jednotka, vstřik paliva atd. jako u jiných výrobců ne?
Popsané "závady" jsou spíš kosmetického rázu, takže bych Astru v tak špatném světle neviděl. Mám ji taky a pár drobností bych určitě vytknul, ale jinak se jedná o kvalitní vůz.
PS: Více emocí a zážitků z jízdy by to ale rozhodně chtělo.

11.12.2007 | 13:29:18 | Noxx Reagovat

Asi tak,

divná recenze...vám vadí že se nezvednou otáčky při zapnutí nějakého spotřebiče...? já mám starýho Nissana Almeru a za Astru bych ho asi vyměnil. Párkrát jsem v ní jel a přijde mi o mnoho komfortnější a tak nějak "víc auto", víc solidnosti...na tom je vidět, že hodnocení aut je strašně subjektivní...

11.12.2007 | 12:21:15 | míšan Reagovat