Recenze Opel Astra řada F; sedan
“Opel není kepl.”

Autor recenze: Petr (31 let),
Plzeňský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1996 Typ motoru:1.6i Stav km při koupi:47 000 km Stav km nyní:120 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 let Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 3. 9. 2009

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

3
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Nemělo. Jen vyměnuji opotřebované díly.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Chtěl bych se s Vámi podělit o zkušenosti se svým Oplem Astra F, motor benzín 1.6i, jednobodové vstřikování, 8 ventilů.

Auto jsem koupil v roce 2003, mělo najeto asi 47tis.km. Cenu se mi nakonec podařilo usmlouvat na 100tis.Kč. Předchozí majitelka se o auto starala vzorně, nekouřila v něm, nevozila psa a tak vnitřek vozu super stav.

Výbava auta: skoro žádná. Nemá klimatizaci, nemá posilovač řízení, nemá ABS, ani takové ty ESP apod. Jen airbag řidiče. Dnes, kdy má najeto 120tis., to hodnotím jako plus, protože se nemá co rozbít a jsem vlastně rád, že do auta dávám jen benzín a měním olej po 10tis. km.

Co jsem na autě měnil:
Asi v 90tis. km jsem v předu měnil brzdové kotouče a destičky. Kotouče by ještě něco mohly vydržet,ale destičky už začaly tzv. odrezat, tak jsem to vyměnil oboje.
Déle v 90tis. výměna rozvodového řemene, protože ten byl měněn naposledy ve 30tis.
V 90tis.km také výměna zadní části výfuku. Zadní pružiny praskly obě dvě a ulomil se vždy jeden závit.
Ve 105tis. začala blikat a pak svítit kontrolka stvau brzdové kapaliny. Jak se ukázalo, začalo téci jedno brzdové prasátko. Nato, že se vzadu měnily obě brzdová prasátka až po 12 letech, vydržely docela dost dlouho. Zadní pakny se neměnily, protože jsou ještě O.K.

Ještě se mi nestalo, že by mě tenhle "spartánsky" vybavený Opel nechal někde ve štychu. V únoru 2009 jsme se s partou vydali do Alp. Měl jsem trochu strach, protože v autě jsme jeli 4 lidi plus spusta věcí v kufru a na střešě. Musím auto pochválit, dojeli jsme v pořádku tam i zpět. Celkem jsme za 5 dní najeli asi 1400km. Do tohoto výletu jsem pravidelně jednou za rok čistlil EGR ventil, zasekával se v konci chodu kvůli karbonu. Po tomhle výletu v motoru žádný karbon nezůstal. Jsem si jist.

Pokud váháte nad koupí staršího Opelu, neuděláte chybu, pokud koupíte starší 8mi ventilový motor. Nejsou s tím žádně potíže. Pokud oželíte klimatizaci a posilovač řízení, nemá se Vám co rozbít a ještě můžete najezdit mnoho tisíc kilometrů.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Astra

Vložit komentář