Recenze Opel Astra Astra G
“Velice příjemné a uživatelsky přívětivé auto.”

Autor recenze: Lars (26 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:1.6 16V Stav km při koupi:97 500 km Stav km nyní:116 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 6,8 l/100 km Vloženo: 17. 3. 2009

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ihned po koupi jsem musel koupit novou baterku. Byla tam ještě původní cca 8 roků stará. Ale to se nedá brát jako porucha, s tím jsem to kupoval.

Jediná vážná porucha se týká alternátoru. Nejprve asi při 104tis km začal hučet. Výměn ložiska cca 1300kč. Nakonec minulý týden odešel alernátor úplně, následoval odtah a výměna za nový bez papírů za 4500kč i s prací. Doufám, že bude fungovat...(zaklepáno do dřeva) :)

Dále pak mám pocit, že posilovač učinkuje víc při točení na levou stranu než na pravou. V servise Opel mi k tomu řekli, že je to možné, ale konkrétně nic bližšího. Není to nic vážného a člověk si toho skoro nevšimne, pokud s autem nejede víc jak 140km/h, kdy auto začíná trochu točit do leva. Ale jen opravdu nepatrně. Kontrola geometrie proběhla a tou to není. Gumy jsou taky správně nahuštěny.

Další, tentokrát dle mého názoru již malá porucha, se týká 5. dveří, která na nerovnosti klepou. V servisu Opel mi sdělili, že jsou ůdajně vychozené či snad prasklé panty. Známý soustružník mi nabídl pomoc, tak uvidím, pak kdyžtak doplním v komentářích.

Spotřeba oleje, která jistě každého, kdo vlastní Astru G 1.6 16V zajímá, je cca 0,1l/1000km, takže v mezích udávaných výrobcem. Spokojenost. Jezdím na Castrol 10W40.

Před zahřátím vozu se ozývají pazvuky s palubní desky.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Astra G je velmi příjemné auto. Jeho komfortní podvozek dovoluje řidiči i poměrně svižné svezení. Pravdou je, že u své Astry mám sportovní prožiny, snížený podvozek a sportovní výfuk, což se velmi pozitivně odrazilo na spotřebě paliva, která se i v dnešních studených dnech pohybuje max do 7l/100km. A to rozodně nejezdím na spotřebu. Trávím cca 20% jízdy ve městě, 30% mimo obec a 50% na dálnici, kde se snažím jezdit tachometrových 130 až 140km/h.

Jelikož mám rodinu, jezdím po většinou plně obsazen plus bagáž v podobě plného kufru. Proto si myslím, že spotřeba v mém případě je víc než dobrá.

Co mě trochu na mém autu mrzí, je absence jakéhokoliv seřízení volantu. Auto bylo zakoupeno v německu a tudíž těžko hodnotit jednotlivé výbavy. Zkrátka priorita asi tenkrát byla bezpečnost v podobě ABS a 4 Airbagů. Jinak má auto přední skla i zrcátka v elektrice.

Co mi trochu vadí je poměrně nepřesné řazení. I když na druhou stranu musím konstatovat, že při delší jízdě mám dojem, že se řazení zpřesňuje. Ale třeba je to jenom tím, že si člověk zvykne. V každém případě mě to u Oplu překvapilo.

Co se týče srdce celého auta, tedy motoru. Už jsem něco naznačil výše. Spotřeba benzínu i oleje v pořádku a jeho síla mi více než dostačuje. V porovnání s Kia Ceed 1.6 je jasná převaha ve prospěch Kia, ale na druhou stranu se jedna o vozy vzdálené konstrukčně dvě generace. A spotřeba, i když mám kombík, mluví ve prospěch Astry cca o 0,5l/100km.

Co se týče vnitřního prostoru, pak mám výhrady akorát k místu pro kolena na zadních sedadlech. Jinak se mi líbí design vozu, který v mém případě v černé barvě vypadá opravdu dobře. Lak je i po skoro 10 letech jako nový. Určitě svou zásluhu na tom má předchozí majitel, který se o auto dobře staral.

Tož tak. Nevím, jestli jsem uvedl všechno, co by případného čtenáře mohlo zajímat. Doufám, že ano. pro případ, že by snad ne, rád zodpovím případné dotazy v komentářích.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Astra

Vložit komentář

radenie - prevodovka

zdravim. ja mam corsu s prevodoukov neboli ziadne chyby dokonca rychlosti isli lahsie a presnejsie ako niektore nove auta v ktorych som sedel az do doby ked mi odysla spojka a prisla jej vamena vtedy mi vytieklo trocha oleja s prevodovky ktory som ihnet nedolial. aj ked som s autom jazdil co najmenej kym olej dolejem zanechalo to svoje stopy a odtedy je to asi ako stara fiatka. obcas mam problem zaradit 2-ku s podradovanim je to tiez o dost horsie to nehovorim o zaujimavych vselijakych vrzgavych zvukoch spod kapoty pri radeni alebo zoslapavani spojky. pri jazde do slovinska cca 450km prevodovka zacne zazrakom uplne posluchat vsetko zacne ist pomerne lahko a aj dvojka ide uplne v pohode zaradit. to v akom stave skoncila moja corsa je len moja chyba ale urcite jej dopomohlo 265tis km a 13 rokov tiez zanechalo nejake stopy ale napriek tomu uplne spolahlive auto.takze nieco na tom bude ze pri dlhsej jazde ide nieco lahsie

16.08.2009 | 22:35:46 | dag22 Reagovat

řazení

Jezdil jsem dlouhou dobu s Hyundai Getz, jeho řazení mi zase příšlo příliš gumové a lehké, ale poměrně přesné. Pokud bych to měl srovnat s Kia Ceed, pak je Kia přesnější, i když k dokonalosti Focusu nebo octavie ma daleko. Astra G je takový průměr. A právě proto jsem zklamaný. Ale dá se na to zvyknout. Hrůza v podobě Renault či Peugeut se nekoná. Nechci hanit, ale měli by na tom máknout. Slyšel jsem , že u nové 308 či C5 nebo Meganu už se dá hovořit o značném pokroku.

18.03.2009 | 14:50:02 |  Reagovat

Tiez ma Astru G je to super auto akurat som chcel povedat k tej prevodovke ze tiez mi chodi asi az moc tazko, najma ked je zima a ze po chvilke jazdenia ako spominate to fakt ide lahsie, ako keby sa zahrial olej v nej alebo co. Som sa aj pytal mechanika na vymenu oleja, ci by to nepomohlo, jeden mi povedal ze to je bezudrzbove, dalsi sa mi pokusal olej vymenit, ale nemal potrebny kluc. A do opla nechodim, je to tam banda mantakov. Nech Vam sluzi aj nadalej, tot vse.

17.03.2009 | 23:41:13 | miso Reagovat