Recenze Opel Astra Carav.1.7 D
“Velmi dobrý.”

Autor recenze: Charlie všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1992 Typ motoru:1.7 D Stav km při koupi:97 000 km Stav km nyní:273 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 9 let Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 19. 3. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Opel Kadett

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Na ojeté Astře jsem najezdil po celé Evropě ještě skoro 180000 km a nikde mě nenechala.

Opravy: Po 250 000 km zlobil posilovač řízení až úplně "odešel", za osm let dvakrát výměna výfuku, prosakoval olej pod vanou později i pod krytem ventilové skříně, ve 270000 vysadil alternátor, v cca 210 000 způsobil rozvodový řemen katastrofu motoru neboť nebyl včas vyměněn / vydržel cca 70000 km/, ale vše bylo celkem bez problémů opraveno- hlava-ventily.

Největší mínus je neuvěřitelné reznutí karoserie/prahy, dveře/ ale hlavně střecha kolem střešního okna, rez způsobil i prasknutí předního skla ,střechou v posladním tažení značně protékalo.

Auto vyřadil kulový čep v pravém předním kole, ktrý při jízdě nevydržel a auto ač ještě opravitelné odsoudil k vyřazení, neboť náklady by byly neúnosné. Ale Astra byla "dříč" a velmi spolehlivá. Děsily mě jenom zimní starty, které byly obtížné už pod mínus deset, ale vzhledem k najetým kilometrů měla Astra nárok, spotřeba byla pořád na dlouhé trasy kolem 6 l/100 km.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Astra F Caravan je moc dobře postavené auto, ale přes 150 000 už bych váhal s koupí. Starší diesel bych vyloučil ač ještě může udělat dobré služby, s rizikem špatných startů, úniku oleje a prasknutí rozvodového řemen. Po vyřazení jsem koupil Astru G kombi /benzin/ a zvyklám si na větší spotřebu, ale i na podstaně vyšší jízdní komfort /podstatně nižší hlučnost motoru i pneumatik/ výrazně vyšší dynamika jízdy.

Ač jsem hledal 1.6 16V přistoupil jsem nakonec na 1.4 16V a nelituji. Má o celých l5kW vyšší výkon než 1.7D a s autíčkem pohybuje zcela k mojí spokojenosti /jezdím vyrovnaným tempem spíše kolem povolené devadesátky.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Astra

Vložit komentář