Recenze Opel Astra Astra Hatchback
“dobrý pocit”

Autor recenze: Petr (44 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1996 Typ motoru:1.6 Stav km při koupi:190 000 km Stav km nyní:191 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 22. 11. 2010

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Citroën ZX 1.4

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Ukazatel paliva
asi silenblokpod motorem
spojka zabírá moc dole
skřípání vzadu (asi plato kufru a levé zadní dveře)


Hodnocení a zkušenosti s autem

Zdravím,
Koupil jsem Astru 1.6, 16V r.v.96 na zimu ,protože můj rodinný vůz chcu dát do garáže, řeším to takto vždy na podzim. Mimochodem poslední 2roky jsem jezdil v oltcitu, už odpočívá na place.
Takže když jsem zde četl recenze na oplíka, trochu jsem dostal strach .hlavně ten olej a dolévání.
Můj Opel , ikdyž s ním zatím nemám žádné zkušenosti má velmi tichý chod , otáčky se drží dobře a nic nekolísá.
Koupil jsem ho a s tím že :
hapruje ukazatel paliva, myslím ,že je plovák chycený jako u většiny starších vozů. Dále spojka zabírá moc dole bud je před smrtí nebo se musí seřídit. Tím se chcu zabývat ted o víku. jinak auto jsem převážel asi 100km a na cestě se chovalo dobře i při ostřejších průjezdech v zatáčkách, motor je živý a reaguje dobře. Ještě myslím, že pod motorem je chycený silenblok, tak to na kanále chcu zkontrolovat, jinak je bez koroze v solidní výbavě ( verzeCDX).
Mám již nachystané penu zimní 175/65/14.Vše v autě funguje jinak, trochu zavrže něco při jízdě u zadních dvěří a plato v kufru. Ručka funkční, brzdy dobré , u 110km jsem pustil volant a přibrzdil-bez problému netáhne nikde na stranu a volant také v klidu.
Tak za měsíc už bude na silnici slota tak doplním zkušenost., protože opel bude v plném nasazení. Jinak ještě auto je bez koroze a je dosti zachovalé, takže je pravdou jaký pán takový krám :)

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Astra

Vložit komentář

Pokračování předešlého..

Tak Vás přítelé zdravím,
Vrhnul jsem se na to, výměna oleje a obou filtrů(oil i vzducháč), 4l.náplň, no už nebyl nic moc ,asi pán předemnou přetahoval km. Spojka seřízená u motoru, zabírá již jak má, byl jsem překvapený, ale zřejmě je buď nová nebo před nějakou dobou měněná, či-li zánovní. Ten silenblok o kterém jsem se zminoval, není nakonec ten pod motorem, ale u převodovky u ramínka u podběhu vlevo. je volnější, ale nic strašného.
na kanále jsem zjistil, velmi dobrý spodek vozu bez koroze,akorát výfuk , budu muset ošetřit na zimu,je trochu chycený, a u posledního dílu uchycení v gumách na výměnu(gumy jsou již vytahané a někdy díl zarezonuje do podlahy. což mi vadí.
Trochu taky hlučnější benz. čerpadlo, ale v normě. jinak motůrek jen píská a tichoučký, nádhera, řazení taky dobré.
Mám nachystané zimní pneu,ale ještě jsem nestihl vyměnit.
Potřebuju ještě koupit někde zadní plast vnitřní na čele kufru jak je spodní západka zámku, mám ho sice vcelku,ale je na některých místech popraskaný.
Zatím najeto okolo 350km. městský provoz, Takže sonduju spotřebu.
Ještě chcu pořešit ten ukazatel paliva, je stále v červeném a benzínu tam je min. 15l. nevíte co s tím a kde je případně plovák nebo máte někdo zkušenost ??

25.11.2010 | 05:30:23 | Petr Reagovat