Recenze Opel Kadett 1.8i frisco
“Ať si říká kdo chce co chce, na káďu nedám dopustit.”

Autor recenze: Soudruh (20 let),
Jihočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1991 Typ motoru:C18NZ Stav km při koupi:108 000 km Stav km nyní:115 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 1. 11. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Opel Kadett 1.4 i a 1.6i

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Pouze mi svítí kontrolka ABS, je to tím, že ozubený kroužek na poloose nemá vlivem koroze skoro žádné zuby.

Musel jsem vyměnit převodovku, byla na krátko zpřevodovaná, tak jsem tam dal dlouhou z Vectry.

Nevím co předchozí majitel tvořil, v popelníku není světlo, ani patice na žárovku, nesvítí vypínač světel a v kufru chybí celé světlo.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Někdy před pěti lety si máma koupila Oplíka kadetta 1.6i, kromě přezouvání kol se na voze nic nedělalo, takže když mi řekl otec že mi sehnal kadetta (1.4i) abych měl čím jezdit (ŘP mě pálil v kapse) neměl jsem žádné námitky, byl bez investic, dostal jsem ho od otce takže se na něj vázal citový vztah (aktuálně leží na zahradě kasle převrácená na střechu), jediné co jsem musel bylo vyměnit prasklou hlavu, 2000km po výměně hlavy došlo k znehodnocení vozu dopravní nehodou.

Máma si koupila Astru takže jsem si vzal jejího kadetta, jezdil jsem s ním 14 dní a srazil jsem prase, měl špatné tlumiče rozhozenou geometrii zadní nápravy takže jsem ho opravil jen tak na rychlo.

Automobil po výměně střechy a dvou nárazech na předek se mi zdál poněkud rozvyklaný, začal jsem se poohlížet po jiném. Našel jsem jednoho pěkného a mám ho. Kadett 1.8i, málo najeto, na motoru není jediná kapka oleje, olej z motoru téměř nemizí, krom zadních lemů které jsou ještě původní není nikde žádná koroze, přední okna jsou již eletrické, šíbr a zadní okna jsou v pořadí, dálkový centrál funguje pěkně. za dob kdy jsem měl svou první 1.4 jsem si koupil interiér v černé mikroplyši, strop přečalounil na černo, přendal jsem si to i do 1.6 ale do 1.8 mi už z důvodu jiného počtu dveří nejde, takže jsem se spokojil s černým interiérem s červenými proužky. Vyměnil jsem třmeny GM za třmeny ATE s chlazenými kotouči. Vše co se týče eletriky a všech věcí funguje líp než bych čekal.

Někde jsem četl že kadett je i docela bezpečný a já tomu věřím, při nárazu v 70km do Š105 se sice lehce zdeformovala podlaha u spolujezdce ale mě se nic nestalo, nic mě nebolelo, jen mi z úst upadlo cigáro někam na přístrojovku.

Nevím jestli to nebude bráno jako reklama, dokud nebude kadett veřejností odsuzován pro svůj věk tak si nepořídím jiné vozidlo a až se tak stane, bude to jedině Opel.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Kadett

Vložit komentář

Stále je tu

Náhodou se mi oběvila fotka ve vyhledávači, tak chci jen napsat že káďa stále jezdí, opravil jsem ABS, levý zadní lem, namontoval airbag, natřel podvozek a oplík je zase svěží. Nyní má najeto 185 000km

08.07.2011 | 02:01:02 | SoudruchS Reagovat

to SoudruchS

Za mokra predjizdet v 130-ti s Kadettem...Ty ses temer takovej blazen jako ja :D.Ja jsem raz s Passatem vyletel ze zatacky ve 180 kmh nastesti jenom do pole.Prezil jsem a s autom dodnes jezdim :D

28.02.2009 | 10:19:54 | jamieson Reagovat

Honza:

Od té doby alespoň věřím že voda doopravdy snižuje přilnavost atd... Rok jezdím s náklaďákem a tak jsem na silnici trochu klidnější, setkání se bát nemusíš :)

14.01.2009 | 21:16:54 | SoudruchS Reagovat

no tak tebe bych chtel potkat na silnici,, predjizdet na mokru ve 130kmh kolonu aut v kadettu je demence,,

22.09.2008 | 20:09:54 | honza Reagovat

pro anonyma

jj. Pršelo, před nárazem jsem jel 120 - 130km/h (zrovna jsem předjel celou kolonu a na začátku odfrézovaného asfaltu stála babka se škodovkou, zbrzdil jsem to cca na 70km/h, škodovku jsem odrazil o 30 metrů před sebe i přes to že tam měla babka zařazenou jedničku, škodovka měla převodovkou propíchlou nádrž, rozlámanou vodní pumpu a oba nosníky k zadnímu čelu ohnuté, měla najeto 100 tisíc km, téměř bez koroze (až jsem se divil) babka si jí koupila jako fungl novou, 2X se rozbrečela, jednou si to nemohla odpustit před příslušníky policie, můj oplíček měl hrnec (horní uchycení tlumiče) posunutý dozadu a nahoru, i podlaha u spolujezdce se zmačkala. Ale náhodou motor po nárazu krásně vrněl ve volnoběhu, vlivem posunutí motoru dozadu mi nešla vyřadit 4 rychlost, pokud chceš tak ti mohu poslat fotky obou vozidel, obě jsou v dnešní době rozebrané...

03.11.2007 | 20:22:51 | SoudruchS Reagovat

Milej soudruhu,komentář by se měl spíš nazvat "rána za ránou" a jsem rád,že jsem z opačného kraje než JČ.Ale pro přesnost,skutečnou ránu v sedmdesátce nemůže přežít ani šáde ani starý Opel.Tak možná že jsi 70 jel,ovšem před tím něco dobrzdil a skutečné crasch bylo třeba ve dvacítce.To pak jo.Nevím jak to vidí ostatní.

03.11.2007 | 17:50:28 |  Reagovat

hmm...

Nejak sem se v tom ztratil...kolikrat, ze si to uz boural???

03.11.2007 | 13:16:09 | Zdenda Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Opel Kadett