Recenze Opel Kadett 1.6D 3-dvéř.
“Chtělo by to silnější motor a lepší výbavu ...”

Autor recenze: Francesco Inkognito (22 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1987 Typ motoru:1598ccm diesel Stav km při koupi:92 000 km Stav km nyní:99 500 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Palivo: Diesel Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 12. 5. 2005

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.0

Spolehlivost

5
 

Jízdní vlastnosti

6
 

Komfort

4
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

- nefunkční ruční brzda

- přetržený řemen od alternátoru

- prokluzující spojka

- úniky motorového oleje

- interiér v pokročilém stupni rozkladu

- koroze podběhů a prahů

- závady na elektrice všeho druhu (občas docela kuriozní)


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem koupil v roce 2002 a měl jsem ho asi 1,5 roku...
Kadett s motorem 1.6D má výkon jenom 40kW a dá se z něj na rovině vyždímat asi 160 km/h. Udržet na dálnici do kopce 130 km/h znamená jezdit s cihlou na plynu.
Zrychlení nestojí vůbec za řeč. Motor je navíc hodně hlučný.

Auto je prakticky nepoužitelené v zimě - nejde nastartovat a špatně topí.

Uživatel auta by měl počítat s tím, že když třeba stahuje okno, tak mu občas zůstane klička v ruce - interiér se doslova rozpadá pod rukama.

Vybavení je ubohé. V autě chyběl např. otáčkoměr a denní počítadlo kilometrů. Kromě toho celkové počítadlo kilometrů bylo jenom do 99.999km, takže můžete jenom hádat, kolik má auto vlastně najeto.

Největší sranda na tomhle autě byla s elektirkou. Některé poruchy by se možná spíš do seriálu Akta X. Jeden den se třeba startér vůbec netočil a druhý den najednou auto startovalo naprosto bez problémů. Pravidelným problémem bylo, že se třeba během 2 dnů úplně vybil akumulátor. Jinak se občas sám od sebe spustil zadní stěrač nebo se samo vypnulo rádio.

Na druhou stranu musim uznat, že jsem s autem pokaždé dojel do cíle cesty a když už se motor podařilo uvést do chodu, tak běžel dokud mu nedošla nafta. Za 1,5 roku nebylo auto ani jednou v servisu a investoval jsem do něj na opravách dohromady asi 2000 Kč. Prostě na autě plno věcí nefungovalo, ale auto pořád jezdilo. Navíc náhradní díly na Kadetta se dají celkem levně sehnat.
Spotřeba se pohybovala od 5-ti litrů na 100km při šetrném způsobu jízdy na delší vzdálenosti za příhodných klimatických podmínek, ale při brutálním zacházení (obzvlášť v zimě) jsem měl někdy pocit, že auto žere snad i trávu kolem silnice.

Zavazadlový prostor je vzhledem k velikosti auta mimořádně velký (390 litrů).

Kadett s motorem 1.6D se hodí maximálně tak na ježdění po městě. Jízda na delší vzdálenosti je utrpení a předjíždění je vzhledem ke špatné akceleraci jako ruská ruleta. Spotřeba a hlavně výkon motoru se nedá vůbec srovnávat s moderními naftovými motory.

Kadetta snad jedině GSi.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Kadett

Vložit komentář

2 roky od napsání recenze :-)

Tak jsem po 2 letech zase objevil tuhle svou starou recenzi... Nějak nechápu, co to tady Bandulín napsal za blbost. Sice dost pochybuju, že si to tady ještě někdy přečte, ale to je jedno...
Takže milý Bandulíne, v roce 1987 už dávno v autech byly takový vymoženosti, jako posilovač řízení, otáčkoměr, denní počítadlo km nebo centrální zamykání. Tyhle věci mi scházely asi nejvíc. Po Kadettovi jsem měl jenom o trochu mladší Mitsubishi Galant a to auto mělo kromě toho např. ABS, tempomat, vyhřívaný sedačky, atd...
Nicméně Kadett byl moje první auto, takže na něj občas nostalgicky zavzpomínám. I když dneska už bych v tom nechtěl jét ani kolem baráku :-)

15.05.2007 | 03:21:33 | Francesco - autor recenze Reagovat

Přemýšlet?

no nevim o čem by si tak jako chtěl přemýšlet měl sem mazdu 626 z roku1980 a auto bylo kompletně v elektrice nemluvně když vezmu v potaz další výrobce tak prosím tě než pustiš takovou kravinu do světa tak se zamysli

20.04.2007 | 16:26:23 | Tava Reagovat

he he,to já sem měl kadetta r.v89,z nejlepší výbavou :šíbr,tažný,rádio,alarm,centrál,mlhovky.A bylo to dobrý auto.

17.09.2005 | 12:59:31 | Kuba Reagovat


Miluju borce co u auta z roku 1987 chtějí lepší výbavu. Chce to trochu zapřemýšlet, že?

13.05.2005 | 10:46:44 | Bandulín Reagovat