Recenze Opel Kadett 1,6i
“Dokonalý dělník, který maká zadarmo.”

Autor recenze: locki (33 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1991 Typ motoru:1,6 Stav km při koupi:116 000 km Stav km nyní:128 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 5,8 l/100 km Vloženo: 4. 2. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Kadett Felicie

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Vodní pumpa - často jde jen o těsnění, které odejde, když se dopíná řemen.

Ložiska kol, pakatelní položka.

Termostat - taky věc spíš údržbová a prakticky zadarmo.

Koroze karoserie - to je Kadettí smrt. Auta, která jsou motoricky i jinak ještě úplně v pohodě bývají rezaté až hrůza.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Přestože už nějaký ten rok jsou hlavními vozítky u nás doma Saaby, držím si jednoho Kadetta, coby dělníka s minimální spotřebou a dalšími spojenými náklady.

Náš první Káďa nám sloužil 5 let, najeli jsme na něm 90000 kilometrů, byla to 1.3 z roku 86 a mimo oleje a benzínu nás stál za celých 5 let 12000 korun. Ekonomičtější auto už mít nikdy nebudu, to je jasný.

Proto jsem koupil po jeho smrti(kastle uz to nedala, motor byl porad OK) 1.6i. Dovezl jsem si ho z Německa v dubnu 2006 a celkově mě přišel na míň, než 20tis. :o) Zatím se chová stejně spolehlivě, jako jeho předchůdce. Jede pěkně a nežere. Denně s ním ujedu 50 km a mimo obec svištíme 120(vyzkoušeno na dálnici umí pořád 170 a ještě by možná šel, ale já se moooc bál:o), v obci do těch 60(zákone sorry) a spotřeba se drží na rovných 6 litrech. Jednou jsem s ním vyzkoušel ujet 550 km vysloveně na spotřebu a dostal jsem se na rovných 5 litrů. Spotřeba je asi největší zbraní Kadetta. Jako dělník na dojíždění do práce je dokonalej. Ceny náhradních dílů jsou taky pakatelní.

Jízdní vlastnosi jsou přiměřené věku...ovšem výrazně lepší, než třeba u Felicie o 3 roky mladší.

Jedinou nevýhodu, kterou na něm vidím je bezpečnost. Jsem zvyklej ze Saaba, že mě od okolí nedělí jen symbolická hmota. :o) Ale to jsou věci, co se nedají srovnávat.

Kadetta doporučuju jako záložní vozítko. Dají se dnes pořád ještě pořídit z Německa za úplný pakatel, v slušným stavu po nějakých důchodcích a pár let Vám poslouží s minimálními náklady. Kadett je držák a nebývale spolehlivé auto. To říkám s vědomím, že už mám na Kadettech nalítáno přes sto tisíc kilometrů a nikdy jsem nikde nezůstal viset. Jako jedinej vůz, pokud dost jezdíte už je sice Kadett hodně za zenitem, ale na druhou stranu, když vidím kolik u nás lítá sto dvacítek, favoritů a starých feliciií, tak zlatej Kadett. Zmíněný český automobilový plevel se s ním nemůže měřit.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Kadett

Vložit komentář

kdybyste potřeboval Nd

prodáváme Nd levně jsme zběratele Opel Kadett.

04.03.2007 | 14:08:09 | Petr Reagovat