Recenze Opel Meriva 1,4 essentia +
“Nadmíru užitečný vůz.”

Autor recenze: bac (35 let),
Kraj Vysočina
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:1,4 benzin Stav km při koupi:7 km Stav km nyní:12 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 22. 1. 2008

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: fabia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ne.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Užitečné auto, skvělý zavazadlový prostor s geniálním řešením zadních sedadel.
Výborně naladěné brzdy.

Motor s trochu horší dynamikou, ale lze na něj zvyknout. Podvozek odpovídá kategorii auta - je tvrdší.
Spotřeba odpovídá údajům výrobce - v průměru 6 l.
Vůz zakoupen nový 2007.

Předností je, že máte prostorné auto, do kterého naložíte téměr všechno (lednička, vana, postel, celé silniční kolo bez denontáže předního ráfku, 2 horská kola, x párů lyží prostrčíte sklopeným prostředním minisedadlem), v délce krátké Fabie. Ideální vůz pro mladou menší rodinu.

Známé mínusy jsou špatný výhled do stran přes A sloupek a elektronický plyn (občas si dělá co chce a auto pak semtam "zaškube"). K tomu bych přidal trochu tuhé řazení (hl. z 3 na 4 st.), ale nevím, zda to není specifikum mého vozu. Na kočičích hlavách při otevřeném oknu jsem slyšel nějaké drnčení ze zadní části od výfuku, ale zatím jsem to neřešil.

Výběr byl podle předpokládané vysoké užitečnosti auta a ve finále jsem podlehl hodnocení vysoké spolehlivosti dle TUV reportu a dobré cenové nabídce. Tomu, kdo pořád něco vozí (kola, lyže,...) a chce užitečné krátké auto mohu jenom doporučit!!! Je to ovšem na úkor komfortu jízdy, takže kdo chce lepší jízdní komfort, doporučil bych spíš Fabii combi za stejnou cenu.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Meriva

Vložit komentář

radenie

mne sa na corsicke tiez zle radilo z 3-ky do 4-ky, takze nie je to specifikum iba vaseho auta. teraz je to uz v pohode, ale vybehalo sa to mozno za 30000km, nie za 3000km. Zatial najlepsiu prevodovku, myslim co sa tyka obsluhy som zazil v renaultoch, tam to od nova chodi krasne. Naopak najhorsiu v suzuki :(, len dufam ze sa to tiez casom vybeha, lebo teraz mi to skor pripomina traktor.

30.01.2009 | 14:55:23 | peter Reagovat

Ziadny kufor?

Coze? Zadny kufr bez sklopenych sedadel? Videls nekdy Merivu zevnitr? Se sedadly uplne posunutymi dozadu ma 350 litru a pri posunuti sedadel do "bezne" pozice je tam 506 litru. Ukaz mi auto kolem 4m delky, ktere ma kufr nad 400 litru.

13.12.2008 | 19:25:42 | ramus Reagovat

Meriva

Meriva je pre mna designovo velmi vydarené auto, po pri Scénicu by som ho bral ako druhé auto, ale ten kufor bez sklopených sedačiek, je žalostne malý... vlastne žiadny

30.10.2008 | 21:07:33 | Ivan Reagovat

Merivaclub

Ahoj před časem jsem sháněl informace o Merivě než jsem si jí koupil a tak se sem vracím s odkazem na nový merivaclub. Možná tě to bude zajímat, pokud ne omlouvám se. Přeji hezký den.

www.merivaclub.cz

30.10.2008 | 17:34:31 | Merivaclub Reagovat