Recenze Opel Meriva 1.6 benzin 74 kW
“Výborný poměr výkon/cena”

Autor recenze: charlie (33 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:1,6 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:24 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 7. 6. 2009

Hodnocení inzerátu: 8 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: VW Passat B5 kombi

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ne


Hodnocení a zkušenosti s autem

Při čtení zdejších recenzí na Opel Meriva, mohu jen doplnit své zkušenosti s tímto vozidlem. Koupil jsem vůz jako nový před třemi lety, z důvodu jednoho roku stáří vozu byla na něj veliká sleva. Od samého začátku jsem s vozidlem velice spojený, po celou dobu kterou tento automobil vlastním, jsem s ním neměl žádný problém. Jediné co jsem reklamoval, bylo povrzávajíc sedadlo řidiče, jinak zcela bez problémů. Mám motor 1,6 74kW, který je dnes nahrazen o tři kilowaty silnější verzí a myslím, že tento motor je zcela dostačující, tedy pokud nechcete závodit s nějakými Octaviemi s TDI. Do loňského roku, kdy jsem na autě měl původní pneumatiky 185/65/15 byla průměrná spotřeba okolo 7,3l/100km, s klimatizací okolo 8l/100km. Od loňského roku jsem dal na automobil větší pneu povolené v technickém průkaze 205/45/17 a spotřeba vzrostla asi o půl litru. Ale jinak je to pohodlný rodinný vůz, který mě do dnes zatím nenechal na holičkách. Můžu ho jen vřele doporučit. Předchozí automobil jsem měl VW Passat B5 a kombi a přiznám se, že nikdy více!!!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 8


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Meriva

Vložit komentář

K čemu ty širší pneu?

Ptám se: K čemu tedy jsou ty širší pneu, když Vám o tolik stoupla spotřeba - a octaviím TDI se stejně nevyrovnáte? Když už se srovnávat s běžnou Octavií TDI: Tady bych poznamenal, že sám mám astru 1.4 a pokud jsem ochoten točit motor, tak octě se, můžu říct, vyrovnám. Však je to taky devadesát koníků proti devadesáti (či stu?) koníkům. Tato jízda ale popravdě neodpovídá mému naturelu, spíš zacházím s plynovým pedálem opatrněji. Pak spotřeba klesá až někam k pěti litrům benzínu a téměř se tak vyrovnávám s TDI ve spotřebě. A můžu říct, že i tak jsou povolené rychlostní limity vesměs překročeny.

10.06.2009 | 20:52:28 | fabian Reagovat