Recenze Opel Tigra 1.4 16V SPORT
“Pěkné, levné líbivé autíčko pro individualisty.”

Autor recenze: ZDENEK LHOTSKÝ (23 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1.4 16V Stav km při koupi:107 800 km Stav km nyní:132 120 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 7,2 l/100 km Vloženo: 31. 12. 2007

Hodnocení inzerátu: 12 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.0

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Favorit

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Mělo.když jsem si auto kupoval,zjevná závada byla v nefunkčním tachometru a ABS.Téměr ihned jsem zjistil,že je spálená pojistka od ABS,a její výměna oba dva problémy navždy odstranila.

Za toto však nemůže auto ale jeho předchozí majitel.Jediným úskalím je tradične antikorozní ochrana,kterou opel donedávna zanedbával,to je nevyvratitelné.Pak už snad jen vypadené táhlo u dveří řidiče a občasné rožnutí kontrolky elektroniky motoru,evidentně způsobené přehřátím lambda sondy pri velice rychlé a svižné jízdě.

Jinak mám za sebou dva roky bezproblémového soužití s tigrou...Samozřejmě jako závady neberu výměny olejů a servis brzd a jiné podobné drobnosti,ve kterých se spousta lidí v recenzích vyžívá.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jsem člověk pro kterého je auto druhé já..Velká spousta lidí si sťežuje,že tigra je to nejorší,co je kdy potkalo a podobné nesmysly,které se obecně síří o vozech OPEL.Mám zkušenost již se ctyřmi vozy této značky a především si myslím,že alfa omega problémů je v údržbě a celkovému chování majitele k vozu.Ale to si málo kdo je schopen připustit.

Co se týká zkušeností s moji tigrou:elektrika zcela bezproblémová,nikdy mě auto nenechalo nikde na holičkách,to stejné platí o pohonné jednotce.A zde bych se přece jen ale trošku pozastavil.Mechanická odolnost a zpracování v nejlepším pořádku,ale výkon"čtrnáctistovky"v nízkých otáčkách opravdu nijak nepovzbudí,ale jiné je to od 3200 otáček,to se potom opravdu začnou dít věci.Na 1.4-ku parádní zátah.Občasné pocukání připisuji absenci měřiče množství nasávaného vzduchu.Jinak k motoru žádné další výhrady.Převodovka je zcela bez problémů.

Dále spíše vyjádření k vnitřnímu prostoru a komfortu.Tigra je auto malé,neůčelové auto pro mladé lidi,kteří se chtějí nejak odlišit od šedi tisíce fabií a octavií brouzdajících po našich slinicích.Kdo u takového auta očekává nějaký komfort a přehršle místa,není podle mě zcela zdravý a měl by začít šetřit třeba na BMW M6 nebo něco takového,tady už se neco takového dá hodnotit.Protože mám Tigru sport,má trošičku jinak naladěný podvozek již od výrobce,na který teda na auto tohoto stáří a charakteru nemůžu stěžovat a nenechám na něj dopustit.Jedinou slabší stránkou je opravdu stabilita na mokru,kterou mohou snižovat moje 215-ky kola.Ale kdo míní rychle "řezat" zatáčky za mokra na tento jev asi určitě narazí,to musím potvrdit.Další slabinka je v trošku slabších brzdách,což se dá bravurně vyřešit montáží sportovních brzdových kotoučů a destiček.ale nedá se říci,že by tigra se sériovými brzdami nebrzdila.

Opotřebení podvozkových částí jako čepů,silentbloků atp. mi připadá v normě.Tigra je malé designově neskutečně povedené autíčko,a kdo je ochoten trošku se o svoji tigru starat,určitě se mu tento oplík odvděcí bezproblémovým provozem a spolehlivostí.Ješte jedna rada na závěr.Při koupi se zaměřte JEN na kusy od roku výroby 1998!!!!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 12


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Tigra

Vložit komentář

170cm

Ne to pravda není. Znám lidi co měří 195cm a nemaji problem protože Tigra ma nastavitelnou vysku sedadel. A komentare typu mám 175cm a boucham hlavou o strop neberte prosím vážne.

26.03.2011 | 11:15:43 | anonym 2 Reagovat

chci se zeptat je pravda že člověk který měří přes metr sedmdesát tak že ma problemy se nacpat dopředu??

17.01.2011 | 18:01:13 |  Reagovat

pravě tento typ v sobotu jdu kupovat jsem nenáročný a chci něco pěkného na začátek stačí :-) na naučení

17.01.2011 | 16:50:33 |  Reagovat

Co jiného by mělo snižovat přilnavost za mokra než právě pneumatiky?

02.01.2008 | 09:07:42 | Hanz Reagovat

RE:

Přilnavost na mokru mohou take snizovat slapove jevy ( pritazliovst mesice) nebo nedostatecna hygiena ci hruby projev ktery partnerku odradi.

30.05.2013 | 19:34:04 | HATERgonnaHATE  | 94.112.125.* Reagovat