Recenze Opel Vectra A 1.6i 8V
“Docela dobré auto za rozumnou cenu.”

Autor recenze: Nil (19 let),
Zlínský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1995 Typ motoru:1.6 Stav km při koupi:172 325 km Stav km nyní:175 201 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 měsíce Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 13. 4. 2008

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Favorit

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Zatím žádné vážné.

Jen pravé elektrické zrcátko moc nefunguje vlivem odlišných drátu a vypínač výstražných světel nedrží. Musí se přitáhnout k sobě a až pak drží.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Býval jsem zastáncem že si Opla NIKDY nekoupím! A to z toho důvodu že po servisních pracích je to jedno z nejhorších aut. Jenže přišla dobrá nabídka tak jsem ho vzal. Musím se přiznat že po prvních kilometrech jsem ještě trochu nadával na spojku, pořád mě to zdechalo.

Neříkám, že motor (1.6i) je na auto slabý jen se při rozjezdu musí trochu podžet spojka takže si myslím že za určitou dobu odejde. Co se týče spotřeby, ta je snad nejlepší na celém autě! Jezdím kolem 6l na 100Km což je docela paráda oproti Favoritu a to si můžu dovolit o hodně svižnější jízdu.

Co se týče brzd tak jsem na vážkách, nevím jestli je to i tím ABS ale tak do rychlosti 80Km/hod jsou v pohodě pokud jedete něco kolem 140Km a nějaký ignorant vám vjede do pruhu jsou to fakt nervy to ubrzdit. Interiér je odpovídající vzniku auta, poměrně strohý a nevýrazný ale jde to skousnout.

Těší mě aspoň to že tam mám 2 Airbagy a palubní počítač :-) Co se týče kufru, tak tam snad převezete i koňe :-) je prostě hodně veliký.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Vectra

Vložit komentář

Jo jo....už jsem si zvykl, psal jsem tam přece moje první dojmy! Ono každé auto má i ten záběrový bod někde jinde a taky hodně záleží kolik už má najetých kilometrů :-) A jak říkáš "jsou auta který se bez plynu nerozjedou" to je pravda třeba ve Fabii 1.2 HTP jsem se dokázal rozjet bez plynu (ale pouze po rovince) tenhle Opel to nedokáže!

14.04.2008 | 19:18:14 | Nil Reagovat

Nevím jak ty ale párkrát jsem jezdil s kamošovou vectrou a když víš že spojka zabírá špatně tak při rozjezdu přidej trochu víc plyn jsou holt i auta který se bez plynu nerozjedou mám mondeo s 1.8 a když jsem ho koupil tak se mi parkrát taky stalo že chcípnul já myslel že spojka taky brzo odejde až jsem pochopil že 14 metráku se bez plynu prostě nerozjede

14.04.2008 | 11:43:52 | špendlik Reagovat