Recenze Opel Vectra 2,0i 85kw
“Hodně muziky za málo peněz.”

Autor recenze: Roman (24 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1990 Typ motoru:C20NE Stav km při koupi:168 000 km Stav km nyní:178 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 7,15 l/100 km Vloženo: 13. 10. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 105 Škoda 120 Opel Ascona 1,8

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Vectru jsem koupil teprve letos v dubnu a najel jsem na ní zatím cca 10 000 km. Když nepočítám výměnu oleje a rozvodů ihned po koupi(což u koupi staršího vozu pokládám za samozřejmost), tak zatím nebyla potřebná žádná další investice.

Možná výměna nosných čepů a silentbloků ramen př. nápravy, která se dá bez problému zvládnout doma a cena za ND činí asi 1000 Kč.


Hodnocení a zkušenosti s autem

S tímto vozem jsem zatím nadmíru spokojen, protože je to podle mě spolehlivé auto za přijatelnou cenu. Před Vectrou jsem měl její předchůdkyni Asconu o obsahu 1,8l a taktéž jsem s ní neměl žádný větší problém. U Vectry mě velmi mile překvapila spotřeba PHM, která dle programu QuickMoto činí 7,15l/100km, a to nejsem žádný svatoušek.

Předjíždím na trojku a plnej ceres a s dodržováním 90ky mimo obec si taky moc hlavu nelámu, což samozřejmě neplatí o 50ce v obci! Nízkou spotřebu si vysvětluji dlouhými "kvalty" (pětku za normálních provozních podmínek řadím až kolem 100km/h). Vectra se na silnici chová bezvadně a to i na pneu předepsaných výrobcem, tj. 175/70R14. I když to u takto starých Vecter nebývá moc zvykem, tak se u té mé zatím koroze karoserie nijak moc neprojevuje.

To také pokládám za velké pozitivum. S ohledem na rok výroby si troufám tvrdit, že je to kvalitní a velmi pohodlné auto s líbivým designem, avšak tomu, kdo by si ho chtěl pořídit doporučuji přece jen mít otevřené oči a důkladně vybírat, protože se dá narazit i na zhuntovanou plečku, tzv. spořitelnu, do které bude nový, nešťastný majitel jen vrážet peníze.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Vectra

Vložit komentář