Recenze Opel Vectra Caravan
“Slušné auto za slušné peníze.”

Autor recenze: Papír ,
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:1,8 benzín Stav km při koupi:105 000 km Stav km nyní:132 000 km Způsob řazení:manuál Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 8,5 l/100 km Vloženo: 18. 5. 2004

Hodnocení inzerátu: 4 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

0
 

Provozní náklady

0
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Favorit

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Tohle auto má jenom zatím malé mouchy a ty jsou způsobeny najetýma kilometrama.

1) byla prázná klimatizace
2) rosení předních blinkrů
3) výměna zadních silenbloků - tlucě zadní náprava při přejezdu nerovností
4) výměna tlumičů
5) výměna kotoučů + destiček
6) nepravidelný běh motoru na volnoběh
7) vrzající sedačka řidiče
8) prasklé svody od motoru
9) slepne display
10) jemné loupání při otáčení volantem


Hodnocení a zkušenosti s autem

Když jsem auto kupoval tak bylo celkem v pohodě, odpovídalo to najetým kilometrům.

Pak jem začal rekonstruovat byt, a tak jsem auto využíval denně. Jednou přivést na vozejku paletu Ytongu, pak pytle s lepidlem atd.
Protože jsem něchtěl jet těba dvakrát, tak jsem to pořádně naložil.

1) klimatizace byla prázná tak jsem jí doplnil, ale ušla. Tak jsem jí musel nechat vyndat a opravit. Nenechat se ukecat že se to samo nějak spraví.
2) to snad dělá každá Vectra B, jedině to řeší výměna. Koupil jsem neoriginály a oni tam pořádně nepasujou - koupit originál
3) když se bude auto zatěžovat zak je nutná výměna
6) vyčistil jsem sání do motoru, tu černou hadici + klapku sání co je u motoru a zatím to funguje. Kupovat dobrej benzín.
7) Kdo bude mít naježdeno přez 110 tkm, tak mu taky začne vrzat, teda pokud neváží 50kg.
Oprava je jenom krátkodobého rázu - vyndat celou jí promazat a ona si stejně po čase vrzne.
8) nemá cenu je vařit, stějně ty vařený prasknou cca. po 10tkm.
9) dá se opravit - cca 1500,-
10) to se prosě stává, jedině to řeší výměna celé hřídele a to nemá cenu, když je to tak neznatelné.

Doufám že jsem všechy vystrašil jakej je to krám. Ale to jsou snad jenom drobnosti vyplývající z naježdených km v Praze.

- Výhody:
1) Kufr + kabina
2) Motor

1)Velký auto na cestování ve čtyřech + hodně zavazadel. Místo pro pátýho cestujícího je tak na kratší vzdálenost po ČR. Jel jsem do Rakouska ve čtyřech na hory a němělo to chybu. Nikdo se nemačkal, kufr byl nacpanej výbavou na lyže, jídlem, pivkem atd. Lyže jsem dal do rakve na střechu.

Jízní vlastnosti jsou velmi slušné, ale pozor na lehký zadek. Když napadne malá vrstva sněhu a Vy vjedete rychle do zatáčky tak Vás začne zadek předjíždět, ale to snad problém každéko kombi.Protože mám kombi tak začnu od zadku.

Nákladová hrana nemá žádnej výstupek aje poměrně nízko. Kufru má podlahu kombinovanou s plastvými lištami a kobercem, v každém rohu oka pro připevnění nákladu, takže těžkej náklad se snadno naloží na nikam necestuje. Pod podlahou kufru jsou dvě velké + dvě malé skryté schránky. V jedné velké je schovaný plnohodnotné kolo + se sem vejde spoustu jiných blbostí a do ruhé se vejde např. trojúhelník, tažné lano, atd. V měnší je uložen hever, klíč na kola a tažné oko. Zkontrolojte si že tam to tažné oko máte!!! ( montoje se na předek ) jinak orig. klič na kola je z měkého mat. takže se vytahá. Na boku zavazadlového prostoru jsou další malé schránky. Ty jsou tak na lékárničku a náradní sadu žárovek.

K oddělení zavazadlového prostoru a zadních sedaček slouží síť, která se upevní do stropu a kotevních ok. Po složení zadních sedaček a vyndání opěrek vznikne rovná plocha. Ta má na délku cca. 145 cm. Pokud sedadla jenom sklopíte získáte navíc cca 15 cm. Pokud se člověk trochu uskromní při řízení tak se dají převést předměty dlouhé 180 cm, jinak po sklopení předního sedadla jsem tam převezl koberec dlouhý 4m se zavřenýma dveřma.

Na zadních sedadlech doporučuji sedět na delší vzálenost pouze dvěma osobám. Krajní sedadla jsou pohodlná, mají velký prostor pro nohy a také slušné místo nad hlavou. Prostřední sedalo vyvýšené a tvrdé,je takové nouzové. Proto je vněm loketní opěrka s možností prostrčit dlouhé předměty. Na všech zadních sedadlech jsou tříbodové pásy, včetně výsuvných hlavových opěrek. Taková malá vychytávka: Na zadních sedadlech se dají krajní bezpečnostní pásy zaretovat, takže při manipulaci se sedákem Vás nijak neobtěžují.

Přední sedadla umožnují zaujmout optimální polohy za volantem. Jsou výškově nastavitelná a májí bederní opěrku, v zádu jsou kapsi na mapu atd. Volant se pohybuje pouze v jedné ose. Při kombinaci sedačky dole a volantu na střed, sloupek řízení mírně zacloní denní počítaklo kilometrů. Všechy ovladače se dají nalést intuitivně. Nácvik je potřeba na ovladače mlhových světel a el. oken.

Všechy orig. autorádia jsou slušná, ale doporučil bych CAR 400 (kazeta), nebo 500 (CD) s ovládáním na volantu.

Pokud je i není auto vybaveno klimatizací tak doporučuji folie na sklo. Auto je hodně proskleno a v létě je pořádně vyhřátý. To znamená že zapneš klim. na plno a chvilku to trvá než se to celé vychladí. To s folii to zabere podstatně méně času. Schránka před spolujezcem je osvětlená a uzamykatelaná.

2) Motor je 1.8 16V 85KW - 115K, pro toto auto plně dostačuje. Pokud se plně naloží tak už sním má více práce, ale pořád to jede. Lepší je samozřejmě 2l 100KW, ale ten už má větší pov. ruč.a vice žere, 1,6 16V 74 KW je na plný auto s klimatizací příliš slabé, musí se točit aby to jelo. Optimální je diesel 2l DTI 16V 74KW, ale ten je dražší a vyplatí se tomu kdo najede ročně cca 30tkm. Já najedu sotva 20tkm.

1,8 jede slušně, v papírech má 195km/h ale dá se z ní dostat tachometrovích 220. Na dálnici ve čtyřech + bagáž drží pořád 140 a v Rakousku ještě nepatrně více. Průměrná spotřeba je cca. 8,5 l/100. Po Praze jezdím okolo 8,5-10l na okreskách při pohodové jizdě tak 7-8l a na dálnici stějně jako v Praze. Dá se jet i za 5-6l ale je to votrava. Samozřejmě záleží na tom jak jsem naloženej a jak jedu.

Olej tam dávám 5W-40 sintetiku. Únik oleje je minimální, dolejvám tak vodu do ostřikovačů (má tam měrku na případné ředění koncentrátu a vody přímo v nádržce ostřikovačů)Měním tak zduchovej a kabinovej filtr. U kabinového doporučuji ten s aktivním uhlím, je sice dražší, ale není tak cejtit ten smrad z venku. Přední kapota je na vzpěrách takže odpadá ta protiná podpěrná tyčka, která pořád překáží. Výměna žárovek v zádu je v pohodě, ale v předu je to horor. Na pravé straně to ještě jde, ale na levé straně je hrozně málo místa. Nejdříve se vysune řídící jednotka a pak se pomocí dvou prstů žárovka natrčí. Doporučuji si vzít na pomoc kosmetické zrcátko.

Jinak všem přeji šťastnou ruku na Vectru.
Pokud budete mít nějaký dotaz tak mi klidně napište.

Papír

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 4


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Vectra

Vložit komentář

aktualizace

Ahoj Papíre,
od napsání tvé recenze uplynul nějaký čas. Zvažuji koupi VeBe kombi 2l/16V a zajímalo by mne, co se od té doby s autem událo. Dík za odpověď.

16.11.2010 | 22:48:22 | Jiras Reagovat

to Autor

Pekna recenze :D

28.02.2009 | 16:31:22 | jamieson Reagovat

Ta spotřeba je opravdu divná pokud je to při 90. Mě to žere při 90 kolem 7l. Ale zase na druhou stranu 1,6 74kw je slabá, takže když zapnete klima naložíte lidičky a vyrazíte na dálnici tak 10l je Ok. Průměrná spotřeba by měla být okolo 8l. Taky záleží na tom co tam cpete za olej. Já už jsem rezignoval na 5w40 a dávám 10W40. Zkuzte tam dát 5w40 jestli se to zlepší. Také záleží co máte za pneu - šířku. Kdy jste měnil vzduchovej filtr? Kolik máte na ot. na volnoběh? Co tankujete, zkuste dát x60l vpoweru ať se to trochu pročistí.
ATD atd. možností je hafo. Napište problém na Renbau tam jsou větší odborníci.

21.03.2007 | 13:38:04 | Papír Reagovat

1616v

Dobrý den chtěl bych se zeptat mam vectru b 1616v caravan 98 a zdá se mi že hodně žere okolo 10 litrů je to možný moje jízda je tak 90km v hodině po okrskách a po dálnici tak max 140km a to žere ještě víc
díky za odpověd

30.12.2006 | 13:16:20 | Jakub Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Opel Vectra