Recenze Opel Vectra A
“Starejte se o to a pojede to velmi dobře.”

Autor recenze: michálekDebžotek (28 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1991 Typ motoru:2.0 8v Stav km při koupi:180 000 km Stav km nyní:196 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 26. 3. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: sierra 2.3D

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Má i nemá. Vectra si žádá údržbu. A správná údržba zajistí opravdu dobrou spolehlivost. Vectra se umí odvděčit.

Chce to jezdit jako člověk. Motoricky je 2.0 nezmar. Kovářská práce. Litinový blok s masivnímy prvky. Není to žádný Twinsaprk od Alfy...takže se nelágrují ložiska a tak. Jinak spousta drobných chybiček, které ale nemají vliv na funkci.

Auto je i po 15 letech provozu v obdivuhodné kondici a strčí do kapsy i Octavie z roku 96. Co se třeba interiéru a podvozku týče. Takže ve zkratce: u opečovaného auta spousta drobných vad, ale jinak auto jede a jede.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Po zkušenostech s různými antiauty bylo přesednutí do Vectry GT (výbava...anatomické křesla...elektrické střešní okno...stahování oken...různé detaily) šokem. Pohodlný a útulný interiér. Třeba mnohem lepší než u první generace Octavie. Palubovka je pěkná....mikroplyš potahů příjemný.

Dělená sedadla...opěrka.....dájí se s tím jezdit i daleké štreky. Motor je hotový miláček. Takový litinový valibuk...haha....s lehkou nohou se dá jezdit i za 6.5 litru...maximálka dojezd při 100km/h plynule je i 850km.

Jinak v kombinaci to je kolem 7.8-8.5. Víc nikdy. Motor je pružný. A nejraději má pětku a rychlost kolem stovky....to člověk jen tak tiše klouže krajinou za 6 litrů. Auto je ale dost tvrdé a nefiltruje rázy a na betonové D1 člověk na spárách poskakuje. Hrůza. Ale na dobrém povrchu umí podvozek Vectry GT hodně.

Rychlé průjezdy zatáček zajištěny. Ono....není to Felicie s vlečenými rameny, ale plnohodnotný křižník dálnic.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Vectra

Vložit komentář