Recenze Opel Vectra C
“Za ty peníze pohodlný prostorný vůz.”

Autor recenze: Jones (24 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2003 Typ motoru:1.8 benzin 90kW Stav km při koupi:90 000 km Stav km nyní:110 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 7.9 l/100 km Vloženo: 9. 4. 2007

Hodnocení inzerátu: 5 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Opel Astra

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Po převzetí vozu jsem navštívil autorizovaný servis a spolu se servisní knihou shoda, že automobil neměl zatím žádnou poruchu (cca 90tkm).

Prozatím běžné výměny... žárovky, řemen, filtry, olej 5W40.


Hodnocení a zkušenosti s autem

S automobily střední třídy je to má první dlouhodobá zkušenost.

Vnitřního prostor mi jako řidiči maximálně vyhovuje a i spolucestující si nemohou stěžovat. I pro kolegu 195cm bylo vzadu dost místa, celkem se divil. Sedadla jsou perfektně stavitelná, na své si příjde každý. Jen výtku bych mel k loketní opěrce. Je celkem nízko posazená, takže musím sedět "na zemi", aby byla podle mých představ (měřím 175cm). Trochu postrádám odlkádací prostor na pet lahev, ale auto střední třídy o tom není...

Zavazadlový prostor.. Jsem majitelem sedanu, přesto po sklopení zadních sedaček dám do kufru kolo. Takže slušné. Ovšem hatch nebo kombi bych ocenil víc. Ještě praktická rada... plastová vana do kufru mě stála cca 800 a super věc.

Jízdní vlastnosti velmi dobré, pneu 205/55 R16 ALU považuji za rozumný kompromis. Není to žádný závoďák, je to auto stvořené na dálky. Řízení je měkčí, ale není umělé. Máte stále pocit kontroly s vozovkou. Musím ocenit velký rejt. I přes celkovou délku auta je parkování proti OCT II hračka.

Ovládací prvky: na ovládání blinkrů a stěraču si člověk za chvilku zvykne a trojblik je k nezaplacení. Ovládání rádia používám jen na volantu.. rychlé a přehledné.

Motor: 1.8 benzín, výborně táhne, dá se srovnávat s diesly. Jezdím hodně Prahu, spotřebu si počítám každé tankování. Na plnou ujedu kolem 650 km, což odpovídá 8mi litrům. Dálky po okrskách jezdím cca 7 litrů, max. jsem se dostal na 8.5 v zimě a to jen 2x kvůli zácpám. Dlouhodobě to vidím na 7.8, protože PPC nemám.

Takže takové malé summary:
+ komfort
+ jízdní vlastnosti
+ ceny ND
- trochu zlobí elektr. nastavení zrcátek
- odkádací prostor na PETku
- loketní opěrka je celkem nízko

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 5


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Vectra

Vložit komentář

názor

Ahoj,jsem též majitelem vozu opel Vectra C hatchback,1.8 GTS ,2004.Koupil jsem ho v AAA od prvního majitele z Francie,mělo najeto 68tis. km a já od 12/06 mám již 112tis. km,ani né za rok.Na 90tis. jsem nechal vyměnit roz.řemen a to je vše co jsem musel udělat.Plně souhlasím s kolegou , že jde o poměrně pohodlné vozidlo.Chybí mě loketní opěrka,dost bych ji uvítal,kdo by uměl poradit jak ji pořídit za rozumné prachy byl bych rád.S vozem jsem spokojený jen jeden postřeh.Vůz má katastrofální špatný jízdní vlastnosti při přejíždění příčných nerovností.Bydlím v místech kde nám příčně překopali vozovku a denně musím u této prohlubně skoro zastavit , aby se z přední nápravy neozývali skřípavé zvuky které se mě ani servisu nedaří odstranitJinak pohodlíčko a O.K.

13.11.2007 | 15:56:25 | Pavel Reagovat

RE: názor

stejný vůz, stejný problém, nevím jak je to na vašem vozu, ale u mě to dělalo vadné uložení tlumiče

25.12.2014 | 18:17:58 | Petr  | 193.179.111.* Reagovat

STK

Tak dneska jsem navstivil STK. Poprosil jsem o dukladnou prohlidku a byl jsem mile prekvapen. Vse v naprostem poradku. A to jsem na aute delal jen olej a rozvodak. Jedina zavada je lehce prosakujici olej, ale to je bezna nemoc mnoha automobilu. Budu dale informovat o stavu automobilu.

27.04.2007 | 12:47:36 | Jones Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Opel Vectra