Recenze Opel Zafira 1.8 16v
“Jde to, ale na světě je spousta lepších, bohužel také dražších.”

Autor recenze: Luky/CRC (26 let),
Plzeňský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:1800/benzín Stav km při koupi:100 000 km Stav km nyní:129 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 8,5 l/100 km Vloženo: 29. 5. 2009

Hodnocení inzerátu: 6 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 2.0

Spolehlivost

1
 

Jízdní vlastnosti

4
 

Komfort

3
 

Provozní náklady

1
 

Náhradní díly

1
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Toyota Corolla

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Auto mělo za celou dobu, co ho mám, jen jednu poruchu a tou byl vadný termostat. Po výměně opět slouží bez problémů. Když termostat nefungoval správně, byla průměrná spotřeba 10 litrů :)


Hodnocení a zkušenosti s autem

Celkově se nejedná o špatné auto. Mám ho něco přes rok a musím říct, že je spolehlivé a v rámci možností i pohodlné. Spotřeba se u mě pohybuje dlouhodobě okolo 8,5 litru, ale na delší vzdálenost jsem jel i za 7. Motor je celkem v pohodě a díky nakrátko poskládané převodovce se s autem dá jezdit i docela svižně. Bohužel to má tu nevýhodu, že už při 130 km/h na dálnici točí skoro 4000 otáček a do auta jde od motoru trochu hluk, který ale nijak výrazně neruší. Kamenem úrazu je oplovská převodovka. To je jedna velká divočina a dostat tam občas při podřazování dvojku chce sílu :) Ale když si dá člověk záležet a najde ty správné otáčky, tak to jde. Mám verzi se sedmi sedačkami a už jsem i vezl 7 dospělých lidí. Byl jsem celkem mile překvapen, že i při takovém obsazení auto dobře táhne a zrychluje. Celá karoserie je pozinkovaná a tak snad moc brzy nezrezne. Já jsem zatím bez rezu a autu už je deset let. Jako další nevýhodu vidím krátký intrerval pro výměnu rozvodového řemene. Ta je u roku 99 po 60 tisích kilometrech a u roku 2000 a novějších až po 120 tisích. Vzhledem k ceně výměny to není zanedbatelné. Já jsem ho samozřejmě měnil a cena byla i s prací 7000 korun. Dalším častým problémem je alternátor, který také rád odchazí. Údajně když se jezdí často po městě, protože auto má elektronický posilovač řízení. U mého je také měněný, ale měnil ho ještě předchozí majitel. Ale jinak jsem s autem spokojený a mohu ho doporučit každému, kdo by chtěl velké rodinné auto za rozumné peníze. Dokonce mohu z vlastní zkušenosti potvrdit, že když má člověk kvalitní pneumatiky a nebojí se, tak se dá s zažít trochu zábavy :) Ale nesmí se to přehánět, jinak se ta velká masa kovu projeví naplno a auto jde moc rádo do smyku. Nejdříve nedotáčivého a pak přetáčivého. Ale hodně pomáhá protiprokluz.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 6


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Zafira

Vložit komentář

jasně, zafira je na prd....sintra taky..francouzi samo sebou taky. Italové jakbysmet. Němci taky nic moc(sharan, alhambra)..tak co si vybrat??? Aviu?:-)

13.06.2009 | 08:14:06 | Vláďa Reagovat

Kvalita cestování

S tou kvalitou cestování je to v Zafiře opravdu bída. Hlavně na delší cesty. Sedadla jsou hodně tvrdá a bez jakéhokoliv bočního vedení a navím v mém autě hrozně vržou :) Hlavně to u řidiče. K drahým opravám se nemohu vyjádřit, protože nemám s čím srovnávat. Jen pro zajímavost: nedávno jsem nechal vyměnit kotouče a desičky vpředu i vzadu a cena byla zhruba 7000 bez práce. Ale lze koupit i levnější, údajně s cenou pod 4000. Do toho jsem ale nešel, protože chci aby to auto brzdilo :)

To Petr: Já myslím, že jste udělal dobře, že do Zafiry nejdete. Já se s ní ze začátku také trápil a nadával jsem, co jsem si to koupil :) Pak jsem si zvykl.

13.06.2009 | 06:54:28 | Luky Reagovat

RE: Kvalita cestování

neviem ako vy, ale ja som prave kvôli kvalite cestovania so zafirou spokojný (trochu mi vysoké sedenie pripomína dodávku ale v dobrom slova zmysle + aj z druhého radu, ktorý je ešte vyšší je dobrý výhľad na cestu, pre starších ľudí je vysoké sedenie na nezaplatenie)+ s motorom 2,2 dti nemám problém udržať krok na dialnici s kýmkoľvek, podvozok je na rozdiel od ľahkých plechoviek veľmi kľudný . Celkový dojem je veľmi dobrý, treba si prečítať fórum skúsených užívateľov a nerozhodovať sa len na základe pár viet. Prajem veľa štastných kilometrov.

24.10.2016 | 10:41:10 | andy  | 195.28.91.* Reagovat

dík

děkuji za vaši recenzi, odradila mne od koupi zafiry. Pořád jsem váhal, četl x podnětů, ale nejdu do ní. Drahé opravy, kvalita cestování atd.

09.06.2009 | 18:31:15 | petr Reagovat

Chybička :)

Bohužel jsem si nevšiml, že hodnocení auta není jako ve škole, kde 1 je nejlepší známka a tak jsem Zafiru ohodnotil přesně obráceně

02.06.2009 | 08:16:21 | Luky/CRC Reagovat