Recenze Peugeot 306 kombi
“Špatný kup.”

Autor recenze: luk (25 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:benzín 1.6/65kW Stav km při koupi:145 000 km Stav km nyní:165 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 8 - 9 l/100 km Vloženo: 9. 10. 2007

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.6

Spolehlivost

5
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Citroën AX

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Při koupi netěsnosti motoru (mizela voda), bolest starších peugeotů - zadní náprava (zadřená jehl. ložiska, vytlučené silentbloky....),klima funkční tak na 10%. Později se přidala klouzající spojka, silně ječící kladka od náhonu klimy a posilovače, kolísající otáčky ventilátoru topení, odpadlé táhlo řazení, zadní část výfuku k.o. a pár dalších drobností. Zatím jsem ovšem nikde nezůstal stát (tedy táhlo řazení jsem byl nucen provizorně opravit).


Hodnocení a zkušenosti s autem

Již při koupi bylo jasné, že auto není zcela v pořádku. Auto zpočátku firemní, později vystřídalo další dva uživatele kteří se k němu také nechovali nejšetrněji - mluví o tom šrámy poznamenaný lak, obouchaný podvozek zespodu atd. Ovšem potřeba auta s větším kufrem schopného zvládat i delší cesty bez újmy posádky a hlavně odpovídající cena mě přesvědčila ke koupi. Ihned po koupi auto putovalo do neautorizovaného servisu - 14000,-

Pozor na zadní nápravy - hodně 306tek viditelně vzadu "klečí" - to vás potom stojí tak 5 - 8 tisíc. Já si nápravu při opravě nechal rovnou trochu přizvednout protože v originále je dost měkká a když auto naložíte tak jste na zemi. Bezva věc ale když jedu nezatížen, při přejezdu větších nerovností se ozývají nepříjemné rázy. Když ale vzadu jedou 2 osoby tak je to perfektní.

V zimě začala klouzat spojka ale než jsem se k opravě dostal, záhadně sama přestala. Na jaře jsem zjistil že je potečený motor olejem - zapátral jsem a nejspíš technik přelil olej :-)) Auto dostalo zadní tlumiče, na léto elektrony s novými pneu 195/50/15 a nyní sedí v zatáčkách obstojně, přitvrzený zadek je znát.

S autem celkem spokojen - je pohodlné, nevypadá zle, motor velmi dobře táhne od nízkých otáček a pokud jej nebudete extrémě vytáčet (což je škoda protože ve 4500 skvěle ožívá) tak Vás nepřekvapí přehnanou spotřebou. Není to sice žádný silák ale do rodinného kombíku stačí. Auto nikde nerezaví i přes odřený lak na několika místech. Pažout letos absolvoval klasický test - Chorvatsko a jeho vedro, kolony a kopce a vše bez problémů.

Veškeré problémy jsem si způsobil víceméně sám - koupil jsem prostě špatný kousek - příště budu vybírat opatrněji.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Peugeot 306

Vložit komentář