Recenze Peugeot 306 XT
“Vynikající.”

Autor recenze: Bono (23 let),
Jihočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1995 Typ motoru:1.8 8V Stav km při koupi:169 900 km Stav km nyní:173 500 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 měsíce Průměrná spotřeba: 6,2 l/100 km Vloženo: 26. 6. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault R5 Le Care

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Zatím žádné. Vůz mám 2 měsíce a vše funguje k plné spokojenosti. Vůz má jen 3 malé nedotažení - nesvítí dioda obrysových světel na palubní desce, nefunguje čidlo teploměru venkovní teploty a nesvítí stropní světla při otevřených dveří u řidiče, ale toto nepovažuji za poruchy ale za kosmetické vady.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem koupil za 55.000,- Kč, jsem 3. majitel a vlastnily ho přede mnou dvě ženské. Vůz je udržovaný, garážovaný a předchozí majitelka s ním jezdila 4x ročně na preventivní kontroly do servisu. Nikdo v něm nikdy nekouřil a tak je interiér i po aromatické stránce velmi příjemný.

Vůz má kompletně vyměněnou brzdovou soustavu a já jsem na něj pouze koupil nové letní pneumatiky Bridgestone, vyměnil olej a olejový filtr a preventivně také nechal vyměnit rozvodový řemen a kladku.

Vůz má teď najeto něco přes 173.000 km a je velmi zachovalý. Loni byl měněn komplet i celý výfuk. Auto je pozinkované od výrobce a tudíž na něm nelze najít v současnosti stopy po korozi. Z tohoto hlediska jsem nemohl vybrat lépe. S autem jezdím pouze do práce do 30 km vzdáleného zaměstnání. Měsíčně na něm najezdím cca 1.300 km.

Nic mě zatím nezklamalo a jelikož jsem předtím vlastnil stařičkého Renaulta 5 a taky jezdil se Škodou Favorit od rodičů, musím říci, že když jsem si poprvé sedl do Peugeotu a projel se, připadal jsem si jako v raketě. Motor má objem 1.8, je to benzín a má velmi klidný a tichý chod.

Jízdní vlastnosti jsou naprosto perfektní a lze srovnávat i s nynějšími novými vozy v této kategorii. Koupí zachovalého Peugeotu 306 v silnější motorové verzi nikdo rozhodně neprohloupí a bude jen a jen příjemně překvapován. Posléze jsem zjistil, že vůz má i polohovatelný volant a výškově nastavitelné sedadlo řidiče. O elektrických předních oknech a zpětných zrcátkách nemluvím.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Peugeot 306

Vložit komentář

Peugeot 306 sedan

Dobrý den, mám Peugeota 306 sedan, 1.4 benzín rok 1995, je to super auto, přivezeno z NDR v dubnu najeto teď mám 122,tis. km.Měnil jsem rozvodový řemen, klínový, nové brzdy, ted i spojku.lamela přestala makat.Jelikož dělám v Peugeotu tak bych řekl že tyhle auta jezdí a jezdit budou jsou to spolehlývá auta.Toto je 1.4 takže trochu slapší ale polud se to rozkejve tak frčí dobře.Na dovolene do chorvatska byla spotřeba 6l se 4 osobymi a hnal jsem to takže jsem spokojený.Předtím jsem měl 306, ford fiesta, favorit, opel kadett a to se neda vyrovnat ani popsat velkej rozdeíl.Je to SUPER.Díky

13.10.2007 | 10:32:35 | pepa Reagovat

Drobnosti

Možná je jen vydělaná žárovka nebo odpojený kontakt pro vnitřní osvětlení, aby to v bazaru nevymlacovalo baterku, já to tak měl. Kontrolka zapnutých světel nemusí ve vozidle vůbec být, mám to tak v autě. Možná je jen přerušený drát někde u čidla, které je obvykle někde zespod v nárazníku. Teploměr většinou potom ukazuje "Lo", jako nížší teplotu než je rozsah.

27.06.2006 | 15:56:44 | David Reagovat