Recenze Peugeot 405 1.8 GRDT Break
“Asi ideální kompromis mezi životností, náklady, prostorností a estetikou.”

Autor recenze: Tonda (29 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1992 Typ motoru:1769 XUD7TE Stav km při koupi:220 000 km Stav km nyní:230 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 měsíce Průměrná spotřeba: 6,5 l/100 km Vloženo: 23. 12. 2005

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Sierra Scorpion

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Při koupi byly špatné všechny tlumiče, silentblok na LP rameni a před výměnou byl rozvoďák a kapaliny. Ztuha šlo řazení a nefungovala ručka. Jinak kastle bez rezu, lak v pohode, bourany to nebylo, ma to hagusy, tažný, šíbr, el. okna, radio clarion s cd meničem, dálku, alarm. Interier zachovalý, prostě celkem udržovaný auto po 220 000 km.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Po koupi jsem nechal vyměnit všechno co se dalo a co se ještě našlo: komplet rozvody, klíňák, GO altíku, komplet filtry, kotouče, desky, silentbloky př. nápravy, tlumiče včetně uložení, seřízení řazení (ale vůle tam zůstala:(), nechal jsem zrepasovat řízení a to je asi tak všechno. Pak mi vadilo jak to blbě svítí, i když jsem tam měl 100vky žárovky, tak jsem pořídil světla s čirou optikou a angel eyes a i kdyz jsou o 2 litry dražší než origoš, tak to svítí o několik tříd líp a navíc to tomu autu šíleně sluší. Tak když to sečtu, tak mě to všechno dohromady vyšlo na 78 tisíc a auto je v celkem supr cajku!

Ze závad zůstal nefunkční otáčkoměr, ten udělám na jaře, že v něm vyměním kondíky. A zatím velice lehce se začíná ozývat nějaký silentblok na podvozku. Dále mám podezření, že buď po vyměně rozvodů není úplně dobře seštelované čerpadlo anebo jsou vstřiky zralé na výměnu, protože to všechno dělá jak má, ale začalo to víc čoudit při vysokých otáčkách. A jediná závada, která se mi stala je, že mi včera praskla brzdová hadička k LP kolu, tak je to v servisu a při té příležitosti mi udělají ty vstřiky a poštelujou čerpadlo.

Jinak spotřeba na dálku kolem 5,5 a na couračky svižným tempem kolem 7 litrů. Jsem s tim fakt spokojenej. Auto jsem kupoval, že si ho chci tak 5 let nechat a hlavní pro mě byla kvalitní ochrana kastle a nízké provozní naklady. Takže jsem raději volil starší model s nížším obsahem a také s nižší cenou s tím, že si na autě všechno povyměňuji a budu mít jistotu a klid v tom, co je hotové a co ne, než koupit něco drahýho a nemít na servis a klepat se, co mi odejde.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Peugeot 405

Vložit komentář

Kupoval jsem ho za 50000. Kastle je naprosto v pohode, motor taky a bezny veci jsem si povymenil, dal jiny svetla, loketku a jsem tam za necelych 80, vcetene vsech picovin, servisu, doplnku, gum, no proste vseho. Ale mam klid! Koupil jsem to na Kladne na inzerat z annonce, od druheho majitele u nas (prvni byl Emil Triner), ktery to mel pres sest let.

26.12.2005 | 19:51:23 | Tonda Reagovat

Mohl bys mi napsat, kolik Tě to auto stálo a kde jsi ho kupoval (inzerát, autobazar, od známého)? Já budu taky něco takového shánět, mám 1.8D a jsem velice spokojený, ale kvůli svižnosti bych rád něco s turbem...

25.12.2005 | 14:24:05 | Tom Reagovat

měl jsem a hroznej krám...hlučnejmporuchovej, nestabilní,zadní náprava odchází kdy si zmyslí, na motoru taky leccos odejde,nejede to je to šílenej lenochod a rezaví
jediné plus je nízká spotřeba ale lekne se to každého kopce

24.12.2005 | 17:42:45 |  Reagovat