Recenze Peugeot 405 1.9D Luxe
“Pohodlný, spolehlivý, rozšafný.”

Autor recenze: (58 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1990 Typ motoru:1.9 diesel Stav km při koupi:110 000 km Stav km nyní:250 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 10 let Palivo: Diesel Průměrná spotřeba: 5.4 l/100 km Vloženo: 9. 9. 2005

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Peugeot 205 D

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Standardní a s ohledem na věk celkem očekávané poruchy a výměny potřebovaných dílů:

Výměna vodního čerpadla.

Různé čepy na přední nápravě a řízení.

Ložisko předního kola.

Disky předních brzd.

Repase startéru.

Spojkové obložení.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Zakoupeno ojeté, dovezeno z ciziny (Rakousko?), zřejmě opravovány levé přední dveře, stav tachometru cca 100 000 km (těžko říci, zda nebyl stočen).

Jezdím s ním 10 let, nyní při cca 250 000 km se motor chová prakticky stejně jako při koupi, snad malinko hlučnější, zvl. při volnoběhu. Startuje bez jakýchkoliv problémů, v létě i v zimě. Výkon je spíše slabší na relativně těžké auto, akcelerace je líná, podřazení nepomůže, každé předjíždění si člověk musí dvakrát rozmyslet. Málokdy jsem jel rychleji, než 140km/h, měl jsem pocit, že už se motoru nechce do otáček. Motor je ale naprosto spolehlivý, nikdy s ním nic nebylo.

Spotřeba je velmi nízká, mám dlouhodobý průměr 5.4 l nafty, ale vyhýbám se ježdění po městě a mám nezdravou tendenci k podtáčení motoru. Žádná spotřeba oleje: kromě pravidelných výměn jsem nikdy nedolil ani kapku.

Jízdní vlastnosti dobré, hluk v kabině přiměřený, velmi pohodlný posez i na dlouhé cesty, dozadu se vejdou tři dospělí bez velkého utrpení. Překvapivě objemný kufr.

Poslední 2-3 roky se zintenzivňuje drnčení plastového obložení palubní desky; možná, že by se s tím dalo něco dělat, ale já se o to nezajímal.

Koroze prakticky žádná kromě dolního rohu dveří, které byly před koupí zřejmě opravovány. Sem tam se objevují povrchové flíčky, které ale téměř nepostupují.

Celkově jsem velmi spokojen; kdo má rád sportovnější jízdu, tak si musí vybrat jiné auto, ale spolehlivost a nízké provozní náklady jsou hlavní předností.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Peugeot 405

Vložit komentář