Recenze Peugeot Boxer 1,9D
“Městský pracant k neutahání.”

Autor recenze: spazier (27 let),
Kraj Vysočina
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1997 Typ motoru:1900 Stav km při koupi:150 000 km Stav km nyní:260 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 let Průměrná spotřeba: 7,5-8 l/100 km Vloženo: 3. 1. 2008

Hodnocení inzerátu: 6 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: VW passat

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Zhruba 14dní po koupi auta a při trochu přehřátí praskl chladič tak, že voda stříkala půl metru před auto. Pravděpodobně od soli bylo rozpadlé chladivo a trubka chladiče ve slabším místě se nafoukla a praskla.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Mám boxera ve středně dlouhé vysoké verzi s motorem 1,9D. Tento motor je do auta s nosností 1100 kg + vlastní váha slabý, ale automobilka velmi propracovala převodovku, takže prázdný BOXER jede na pátou rychlost 50 v obci (pokud není stoupání větší 5%) a taky 100 km mimo obec, což je pro tohle auto nejvyšší reálnou rychlostí (odpovídá cca 3/4 plynu). Rozestupy rychlostních stupňů jsou malé, takže při akceleraci neustále řadíte, ale po zařazení pětky už jenom jedete, s prázdnou kopec nekopec. S nákladem je to o něco horší, kopec kolem 10% a při plném naložení musí někdy zdolat až dvojka.

Boxer s tímto motorem je doslova předurčen pro městský provoz. Po dlouhé jízdě si připadáte, že vystupujete z Liazky. Je to auto ideální pro rozvozy zboží ve městech a na krátkých vzdálenostech. Sedím v něm denně již 6 let a na krátke jízdy s častými starty. Turbodiesel bych asi do roka zničil ale tento jednoduchý motor mi výkonovou slabost oplatí

- poměrně nízkou spotřebou paliva kolem 7,5-8l, rozdíl mezi plným a prázdným není veliký, protože se jezdí téměř pořád 3/4 až plný plyn
- motor nemá turbo, klima, chladiče oleje, vzduchu atd., tudíž mi odpadají starosti o veškeré podobné příslušenství motoru
- spotřebu oleje jsem zatím nezaznamenal, jezdím od výměny po výměnu
- nákladový prostor Boxera je prostě nej, mezi blatníky 140 cm, délka 230cm a výška cca 180cm /v zadních vratech 170cm/, celkem cca 9m3.
- s přehledem vezu 1t v autě a ještě 1t ve vleku !!!

Za 6 let co ho mám jsem neměl žádnou vážnou závadu, která by byla zaviněna vadou materiálu nebo chybným konstrukčním řešením.

Za slabosti Boxera považuji:
- nezastavitelná koroze vystupující ze všech spojů, záhybů a kapes karoserie, zejména na podvozku
- při namontování závěsu se tak markantně snížila světlost vozu, že je schopen se posadit na závěs při vyjíždění a zajíždění do vjezdů k domům, ale několikrát se mi podařilo s ním škrknout i o rovnou silnici při plném naložení a malé příčné vlně na silnici. Takže pozor když s prázdnou zajedete k domu, s plnou už nemusíte odjet !!

Opravy za 6let:
- hned po koupi při 150tis vodní chladič
- při 180tis. přední tlumiče
- vrchní ložiska osy otáčení předních kol
- 2x bowdeny ruční brzdy
- při 230tis přední brzdové válečky /vyrezlé, nevracely se a přibržďovaly/
- motorek ostřikovače se spálil
- zbytek jen provozní věci jako jsou manžety poloos, filtry atd.

Opravy, které mě nyní čekají:
- kompletní GO uložení přední nápravy, veškeré čepy a silentbloky
- cca při 280tis výměna spojky
- vyměna vnitřního prahu a lemy zadních blatníků

S tímto vozem jsem spokojen, v servisu stojí průměrně týden z celého roku, jinak pracuje a pracuje, každý den včetně víkendů.

Pokud si potrpíte na výkon, jezdíte dlouhé trasy nebo potřebujete rychlé přesuny delší jak 50km tak si toto auto s tímto motorem rozhodně nekupujte. Hrozilo by, že ho vzteky rozbijete a nebo usnete za volantem !!!!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 6


Komentáře uživatelů k recenzi Peugeot Boxer

Vložit komentář

Citroen Jumper

Mám Jumpera s tím samým motorem r.v.2001 sem sním maximálně spokojený ale je to divné mě to nerezne skoro vůbec, lehce spodek zadních lemů se bude muset letos udělat, jinak prahy, blatníky nosníky podlaha nezkutečně zachovalé. Já na to auto nedám dopustit a výkon neřeším není kam chvátat.Mě to stačí vlastně s tím pořád jezdí má žena a to ho miluje, možná víc než mě.

04.03.2017 | 15:03:52 | jirka  | 37.188.144.* Reagovat

Dobrá práce

Gratuluji, velmi pěkná recenze. Je vidět že víš co chceš, máš to v hlavě srovnané a i ty rady příp. zájemcům o koupi této dodávky jsou supr. Jen houšt.

06.01.2008 | 10:26:49 | martas Reagovat