Recenze Renault Laguna Grandtour
“Jednou a dost!”

Autor recenze: jarek 1 (42 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1996 Typ motoru:1783 Stav km při koupi:70 000 km Stav km nyní:130 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 let Průměrná spotřeba: 8,5 l/100 km Vloženo: 31. 12. 2008

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.6

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

6
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

4
 

Náhradní díly

1
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Š.Favorit

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Opakovaná výměna předních čepů - každý rok po zimě!
Vadná převodovka.
Nefunkční dálkové ovládání.
Špatná funkce brzd - zejména zadních.
Ruční brzda - nelze opravit,jenom vyměnit jako celek - nákladná záležitost.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Vlastním toto auto již šestým rokem.Nemůžu přímo toto auto hanit,jak by se z níže uvedených skutečností mohlo zdát,ale koupě případného modelu o řadu výše,bych zřejmě určitě zvážil.
Co se týče spolehlivosti,celkem v pohodě až na jednu výjimku,kdy mi selhalo dálkové ovládání,auto nešlo nastartovat,musel jsem jej nechat odtáhnout do servisu,kde mi jej opravili.Závada - nateklo přes střešní anténu do elektroniky,která přestala fungovat.
Jinak jsem pravidelně po zimě měnil přední čepy a nechal seřizovat řízení..Přední tlumiče mi vydrželi 2 roky.Je to taková opakující se pravidelná investice.Mechanici na renaulty obecně nadávají - kvůli špatné montáži a demontáži určitých prvků a musím s nimi jenom souhlasit.
Obecně je známo,že přední náprava u těchto automobilů hodně trpí,vzhledem k samotné váze no a s tím souvisí taktéž opravy,které se opakují a nejsou levné!
Letos mi odešla převodovka,z vrakáče jsem raději použitou nebral, ale i tak to byla pěkná investice za 10 000 Kč a to mi odešlo jenom jedno kolco.V renaultu mi nabídli repasovanou za 30 000 kč,nejdřív jsem si myslel,že si dělají legraci,ale oni to mysleli naprosto vážně!
Dle mého názoru - pěkné,ale drahé auto .Jak na opravy,tak i na spotřebu.1,8 motor na takovou váhu je málo - chtělo by to aspoň dvoulitr,proto i spotřeba je dost velká cca 8 - 9 l při poloviční zátěži. A to je celkem dost.
Posloužilo mi celkem dobře,ale zjišťuji,že se pro mne toto auto stává celkem drahou záležitostí,takže jej prodám.
Do renaultu bych již nešel,raději zůstanu u české značky a taky je pravda,že již tak velké auto nebudu potřebovat.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Laguna

Vložit komentář

zadni brzdic

bohužel na tomhle autě až příliš často něco odchází, momentálně blbne brzdič ruční brzdy, ikdyž není zatažená tak přibržďuje a za novej chtěj skoro víc něž mě stalo to auto.....jinak auto krasny a pohodlny, jen te spoehlivosti bych dal max 5/10, to protoze jsem predtim mel jeste vetsiho krapa:) s nad s budouci toyotou avensis nebudou takove potize

28.08.2009 | 14:23:08 | Martin Reagovat

To zatekani pres antenu je klasicka zavada,tomu se dalo lehce predejit.Jinak nevim jaky mate najezd,nebo jake kupujete tlumice ale vydrzi urcite vic(ja kupuji Kayaby a spokojenost).

31.12.2008 | 23:02:26 | ToJa Reagovat