Recenze Renault Laguna RXE
“Ojetá laguna je komfortní vozidlo s vyššími náklady.”

Autor recenze: Vlado (34 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1995 Typ motoru:2.0 V8 Stav km při koupi:56 000 km Stav km nyní:84 500 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 8,5 l/100 km Vloženo: 26. 8. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.6

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

4
 

Náhradní díly

2
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 105

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Zadní brzda, kompletní výfuk, tlumiče s uložením a přední pružina, čepy.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Renault Laguna je velmi prostorný a komfortní vůz, který dle mého názoru silně v předčil auta ve své konkurenční třídě. Laguna není sportovní vozidlo, ale na dálnici s Lagunou rozhodně trpět nebudete. Nejlépe se s Lagunou předjíždělo do kopce.

Co se týká spolehlivosti automobilu, tak to je už poněkud horší, i když musím přiznat že vozidlo bylo již starší. Moje Laguna měla těsně po mém pořízení špatný zadní brzdový třmen a tekla brzdová kapalina. Třmen se musel vyměnit a přišel i s prací na 9.600,-Kč u značkového servisu. Poté jsem nechal pro jistotu udělat kompletně rozvody, rovněž u značkového servisu. Po zkušenosti s brzdou jsem opravy vozidla dále již raději ponechával na vybraných servisech, nikoliv značkových. Dle mého názoru existuje spousta součástek na toto vozidlo, které jsou zbytečně předražené. Rovněž na dálnici před Prahou odletěl kompletně výfuk, který se odtrhnul na první přírubě, těsně pod lambda sondou, tedy i s katalyzátorem, který jak jsem zjistil se zničil. Poté co jsem nechal vyměnit nový výfuk 15.000,-kč a to byl poměrně levný mi odešly čepy řízení a příslušenství.

Rovněž mi před hypermarketem bylo při reklamní akci jedné nejmenované firmy sděleno, že mám špatné 3 tlumiče, komplet přední. Posléze jsem je nechal vyměnit a v opravně přišli na to, že je uložení tlumičů špatné a jedna přední pružina prasklá, tedy se musí vyměnit obě. Obecně mám zato, že tachometr vozidla byl silně přetočený, asi budu souhlasit s názorem, že to bohužel prostě jde, i když mě ve značkovém servise ujišťovali, že prý ne. S vozidlem jsem ujel za 3 roky necelých 30000 km, které byly poměrně drahé. Vozidlo jsem pravidelně garážoval a v zimě moc často nejezdil, přesto jsem sledoval jak se mi pomalu karoserie vozidla "rozpadá", což jsem těžce nesl.

Na vozidle jsem vyměňoval díly i preventivně, protože jak již bylo řečeno vypadaly špatně. Vozidlo jsem měl velmi rád především pro jeho vzhled a pro jeho velmi dobré jízdní vlastnosti. Pochopitelně jsem byl hrdým vlastníkem. Přestože jsem se k vozidlu choval velmi slušně a rovněž 30tkm za 3 roky je velmi málo, cítil jsem, že mi to není nic platné. Z finančních důvodů po předchozích zjištění a po přihlédnutí na obchodní politiku pojišťoven jsem se rozhodnul raději vozidlo prodat. Osobně si myslím, že vozidlo mělo přetočený digitální tachometr, i když mě značkový servis ujišťoval, že to údajně nejde.

S odstupem času nyní říkám, že se raději spokojím s nějakým menším a méně složitým vozidlem, pochopitelně s nižším obsahem.

Proti vozům značky Renault jsem rozhodně nezanevřel.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Laguna

Vložit komentář

Docela smůla. Řekl bych, že to auto muselo mít najet minimálně 3x víc. Já jsem Lagunu taky měl a dodnes na ní moc rád vzpomínám - za 6 let jsem měnil jen spotřební díly, výfuk a motorek stěračů, jinak nic!

28.08.2006 | 11:53:34 | adam Reagovat